nedávno jsem si chtěl postavit nový router, bohužel jsem nikde nenašel jak je to s podporou nových procesorů a chipových sad v kombinaci s posledním RouterOS. Takže jsem to riskl a ejhle všechno to funguje jako po másle

Tak se chci s vámi podělit o zkušenosti, snad se to bude někomu hodit.
Takže komponenty jsou nasledující:
MSI Z77A-G43
Ivy Bridge 3220T (2.8GHz, 35W)
SSD Intel 520, 60GB
Chladič Noctua NH-D14
4GB DDR3 RAM corsair
2x GLAN Intel (INTEL PRO/1000 CT Desktop Adapter)
1x GLAN na základní desce (Realtek RTL8111)
2x Redukce PCI-miniPCI (MikroTik RB11) + karty R52Hn,R52H
Zdroj Seasonic SS400-FL s pasivnim chlazenim
poznámka: chladič je záměrně předimenzovaný, je možné CPU chladit pasivně, zdroj je též chlazen pasivně, čili v celém PC není ani jeden ventilátor, takže nehrozí zanášení prachem.
Teploty jsou úplně v pohodě, zdroj není ani vlažný, cpu cca 30C, v zátěži 40C (chlazenou pouze pasivně!), Celková spotřeba v provozu nejde přes 40W, prostě krása

Co se týká integrované síťovky, zde jsem se obával nekompatibility, lae jak se ukázalo zbytečně, jede v Gbit modu úplně napohodu, Intel síťovky též.
Inslataci RouterOS jsem provedl z CD, je třeba v BIOSu nastavit mod SATA na IDE, jinak SSD jsem mel na SATA 6G.
SSD je zbytečně velké, 60GB mikrotik nevyužije, za předpokladu že tam není proxy s cache nebo něco podobného, nicméně se mi zamlouvala záruka 5let a proti různým 1GB modulům do IDE apod. je cena celkem v pohodě.
To je vše, pište klidně dotazy. Doufám že to bude aspoň někomu nápomocné.