Jde me o toto, prvni router ma k dispozici mnoho verejnych a ja chci aby routeru za nim poslal balicek 16ti IP ... tedy aby za WAN ip toho druheho naroutoval tech 16 ... jak na to ?
Dekuji
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
jak proroutovat verejne IP za IP jineho routru ?
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Záleží na tom jestli máš ty veřejné IP naroutované na WAN toho prvního routeru, nebo jenom jestli můžeš použít na WAN více IP stejné podsítě. Pokud je máš naroutované na WAN, tak není problém si jakoukoliv podsí (část rozsahu) naroutovat kamkoliv v síti a to i přes privátní IP adresy.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tak si posli kam chces jakejkoliv kousek rozsahu, v IP route das jenom sit kterou routujes a jako branu das IP prvniho mikrotiku na kterej to posilas a tam si muzes primo nastavit IP z toho posilaneho rozsahu na LAN a jedes. Muzes to preroutovat klidne i pres vic mikrotiku, jen musis vsude uvest dalsi cestu, zpatky to vzdy trefi po defaultni ceste.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, omlouvám se za možná už vyřešené téma. Zkouším všechno možný, ale nic mi nefunguje a nevím kde je bota.
Mám na vstupní MK na WAN danou od ISP veřejnou adresu109.202.79.xx/30
ISP mi na tuto IP naroutoval rozsah 109.202.69.xx/28
A teď bych potřeboval na:
MK RB433 Eth1 (WAN) = veřejná IP /30
Eth2 (LAN) = jedna z rozsahu /28 - PC
Eth3 - za tímto eth3 jsou další MK a síť
zbylé veřejné IP bych chtěl dostat třeba k ostatním účastníkům za eth3
Poradíte mi jak nastavit ten první MK?? Zkusil jsem i wiki.mikrotik , ale nějak mi ty návody nefugují a tak mažu a pořád zkouším dokola, ale nic.
Díky za rady B.
Mám na vstupní MK na WAN danou od ISP veřejnou adresu109.202.79.xx/30
ISP mi na tuto IP naroutoval rozsah 109.202.69.xx/28
A teď bych potřeboval na:
MK RB433 Eth1 (WAN) = veřejná IP /30
Eth2 (LAN) = jedna z rozsahu /28 - PC
Eth3 - za tímto eth3 jsou další MK a síť
zbylé veřejné IP bych chtěl dostat třeba k ostatním účastníkům za eth3
Poradíte mi jak nastavit ten první MK?? Zkusil jsem i wiki.mikrotik , ale nějak mi ty návody nefugují a tak mažu a pořád zkouším dokola, ale nic.
Díky za rady B.
0 x