❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
NV2 - nasazeni, zkusenosti
Re: NV2 - nasazeni, zkusenosti
To je jasný ... prudíte je tak moc a tak dlouho, že to jede k ničemu v zarušeném prostředí, až to vyladili ... jede to jen v zarušeném.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Zdravim vsechny, mame cca 500 AP na mikrotiku a bohuzel vyskyt techto jevu je proste uz moc casty... je nejaka sance, ze bez warchdogu je mozno monitorovat stav karty ? Nejvic me sere, ze karta ma TX 0 nic nevysila a vsichni tam jsou normalne naasoc... uz me to prestava s mikrotikem bavit, preci nebudeme porad scanovat mikrotiky, jestli vysilaj anebo interfaces jeslti pijmaj ci odesila packety a pak delat resety... o tech locklejch rychlostech ... to je bohuzel taky otravny... premyslime, co dal ... chceme ted delat rozsahlou rekonstrukci site na horach a masivne nasadit Nka ... ale s timhle materialem ... nevim nevim .... je to proste nespolehlive a dle reakci supportu na MIkrotiku, nevi co s tim...
0 x
ja teraz riešim, že som mal jeden spoj na alixoch s 20/40MHz s R52Hn - išlo to na cca 70/50Mbps, alixi som vymenil za RB600 (alix išiel inde na nstremedual) a teraz dam 45/90Mbps. A jeden sektor to obdobne: AP RB411AH+R52Hn a klienti SXT, SXT Lite a dosiahnem 20/40Mbps. Nechapem prečo je downlad polovica z uploadu.
0 x
Robert Haľák, Librenet s.r.o
Internet, IPTV, USSD
Internet, IPTV, USSD
To sekání na Rate 6.5Mbps s NV2 pozorujete pouze na bandu: 5GHz only N nebo i na 5GHz A/N?. Když budu mít čisté Ačko 5GHz sekájí se klienti i na 6.0Mbps?
0 x
i na čistém Ačku jsem to měl
0 x
ef píše:To sekání na Rate 6.5Mbps u NV2
Pozorujete to někdo na V6.6 a vyšší? My zatím ne.
Pár Nkových spojů (2x2) jsem přepnul do Nstreamu a také v poho (6.7)
0 x
-
honzam píše:ef píše:To sekání na Rate 6.5Mbps u NV2
Pozorujete to někdo na V6.6 a vyšší? My zatím ne.
Pár Nkových spojů (2x2) jsem přepnul do Nstreamu a také v poho (6.7)
na 6.6 uz par seklych modulaci u nas bylo. Mikrotik ma dolkonce na 2 trasach nainstalovanou nejaky debugovaci balicek. Od te doby, co tam je tak to nezatuhlo ani jednou

6.7 mame zatim jen cerstve 2 trasy
0 x
honzam píše:i na čistém Ačku jsem to měl
Zdravím,
nevím, zda to s tím souvisí, ale já pozoruji zase na všech modulacích, v A i N, NS i NV2, v. 6.6, že jsou všechny na nula sec. To mi přijde divné. Jestli si to dobře vysvětluji, tak tam probíhá přepínání rychlostí v šíleném tempu. Jen vyjímečně skočí u některé rychlosti jedna sekunda. Myslíte, že je to správně? Krásně se to rozpojuje a přenosová rychlost taky neodpovídá. Signál -68/-70.
Dík, mpcz, 16/12/2013
0 x
pokud jsem dobře četl tak se to stává i na UBNT takže... 

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
hapi píše:pokud jsem dobře četl tak se to stává i na UBNT takže...
takže co?
mpcz, 16.12.2013
0 x
-
mpcz píše:honzam píše:i na čistém Ačku jsem to měl
Zdravím,
nevím, zda to s tím souvisí, ale já pozoruji zase na všech modulacích, v A i N, NS i NV2, v. 6.6, že jsou všechny na nula sec. To mi přijde divné. Jestli si to dobře vysvětluji, tak tam probíhá přepínání rychlostí v šíleném tempu. Jen vyjímečně skočí u některé rychlosti jedna sekunda. Myslíte, že je to správně? Krásně se to rozpojuje a přenosová rychlost taky neodpovídá. Signál -68/-70.
Dík, mpcz, 16/12/2013
predpokladam, ze ta trasa je nekde v zarusenem prostredi, takze kvalita nic moc. Pak bych se tomu prepinani modulaci nedivil. Signal nic moc...
0 x
Dalibor Toman píše:mpcz píše:honzam píše:i na čistém Ačku jsem to měl
predpokladam, ze ta trasa je nekde v zarusenem prostredi, takze kvalita nic moc. Pak bych se tomu prepinani modulaci nedivil. Signal nic moc...
Zdravím, ano, je to tak, zajímavé je, že pokud přepnu F do místa, kde určitě nikdo nevysílá, dělá to úplně stejně. Že by něco širokospektrálního?
Dík, 17.12.2013
0 x
-
mpcz píše:Dalibor Toman píše:predpokladam, ze ta trasa je nekde v zarusenem prostredi, takze kvalita nic moc. Pak bych se tomu prepinani modulaci nedivil. Signal nic moc...
Zdravím, ano, je to tak, zajímavé je, že pokud přepnu F do místa, kde určitě nikdo nevysílá, dělá to úplně stejně. Že by něco širokospektrálního?
Dík, 17.12.2013
nemas ve scanu neco s extremne silnym signalem? Mam ted jedno misto kde se takhle rusime sami (starsi trasa v H polarizaci rusi jinou upgradnutou do MIMA ackoliv jsou kanalove dost od sebe. Musime resit premistenim anten)
0 x
-
honzam píše:Pár Nkových spojů (2x2) jsem přepnul do Nstreamu a také v poho (6.7)
zkusil jsem jednu trasu (RB411AH, karticky take od MT), ktera na NV2 slape dost dobre (BW testem namereno 80/90 (TX/RX z pohledu APcka)), prepnout do Nstreme. Maximalni rychlost klesla (70/50), ocividne vice skakala i CCQ a rychlost nebyla take tak stabilbni. Jedine, co bylo vyrazne lepsi (samozrejme) je latance.
Zkousel jsem si hrat se vsim moznym a zadny vliv.
Cili zaver zatim pro me je, ze Nstreme uz asi fakt na MIMO funguje ale NV2 je, co se prenosovky tyce lepsi. Jeste to zkusim na dalsich trasach...
Btw: na tehle trase bylo NV2jce jedno jestli se meri 20ti ci jednim TCPkem, Nstreme s 1TCP byl lehce stabilnejsi a vykonnejsi (asi problem toho, ze BW test bezel primo na tech radiich). Take jsem zkousel snizovat AMSDU Limit/Threshold na obou stranach (3200 pak 1600) a zadne rozdily v rychlosti NV2 jsem nepozoroval. Bud jsem nepochopil co to nastaveni ovlivnuje nebo to tam MT ma jen pro okrasu. IMHO by to melo snizit prenosovku (podobne jako kdyz se u Nstreme snizuje framer limit) ale v zarusenem prostredi by to mohlo mit pozitivni efekt...
0 x