❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NV2 - nasazeni, zkusenosti

Návody a problémy s konfigurací.
Pintero
antispam: Ano

Re: NV2 - nasazeni, zkusenosti

Příspěvekod Pintero » 12 years ago

Dalibor Toman píše:
hapi píše:já vim čim to je. 802.11 na stejným kanálu to spolehlivě zabije. Potýkáme se s tim všude kde nám starnet posadí jeho wifiny na stejnej kanál jako máme mi.

nejakym rusenim je to zpusobene temer zcela jiste. Dokonce jsem jiz na 2 zarizenich videl (klientska strana) mezi namerenymi modulacemi i takove modulace jako 1mbps, 2mbps - a to byl 5Ghz 802.11A/N spoj s NV2 (zatuhlou). Takze ten klient byl asi fakt nejakej zhulenej

Ja to mam na vesnicich, kde jsem uplne sam, takze zadne ruseni se nedeje, kanaly nikdo nemeni a stejne jsou cas od casu vytuhy. Nejvic tuhne omnitik, na kterym visi vietnamci a bordel (nocni klub), je tam slusny provoz, hlavne videa, skype, torrent.
Minuly tyden vytuhl jiny omnitik, ktery mel uptime rok(!) v NV2, tim omnitikem naskenuji pouze 2 jine moje SSID, z toho jeden je PtP spoj k nemu.
0 x

pecan

Příspěvekod pecan » 11 years ago

Ahoj,
narazil jsem na problém s NV2 na AP s cca 50 klienty všichni nastaveni v režimu station kromě jednoho sation-wds . Při vytížení AP k maximální propustnosti klient s wds úplně spadne s odpojením (disconnected, control frame timeout). Pokud nastavím dva klienty s wds spadnou oba, ostatní jedou. Aktuální verze MK 6.5. Nemá někdo podobné zkušenosti ?
0 x

ef

Příspěvekod ef » 11 years ago

A proč je ten jeden jako WDS?
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

aby mel Wery Dobre Spojeni :lol:
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

pecan

Potřebný bridge wlan+eth
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 11 years ago

Proc by ho tam mit jako nemohl?

zkus tam dat station bridge, funguje vice mene podobne.
0 x

ef

Příspěvekod ef » 11 years ago

K čemu to je dobré pokud nemá AP ve WDS? Proč míchat hrušky s jablky?
0 x

goblajz

Příspěvekod goblajz » 11 years ago

pecan píše:Potřebný bridge wlan+eth

Od toho je station pseudobridge
0 x

pecan

O station-bridge vím jede normálně a nevidím jediný důvod proč by neměl fungovat korektně i s wds.
0 x

pecan

goblajz píše:
pecan píše:Potřebný bridge wlan+eth

Od toho je station pseudobridge

pseudibridge nefunguje s NV2 pokud se nempletu
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 11 years ago

Ale station bridge ano...
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

Dnes P2P spoj. Na obou stranách 5.25 a kompletní zátuh. Neprošel ani bajt. Vypnutí/zapnutí karty a jede to :(
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 11 years ago

honzam píše:Dnes P2P spoj. Na obou stranách 5.25 a kompletní zátuh. Neprošel ani bajt. Vypnutí/zapnutí karty a jede to :(

Kdes viděl provozovat NV2 bez hlídacího scripu blázne :) byl jsem nucen ho nasadit už uplně na všech sektorech co mám, prostě během asi roku co jsem začal NV2 používat, mi vytuhli postupně uplně všechny sektory. Třeba jen jednou ale vytuhli. Nepomáhá sjednocení verze, nepomáhá vyházení starých RB133, prostě čas od času se v logu u všech sektorů objevují hlášky o vykopávání kliošů.
No a když se náhodou netuhne komunikace, zase tuhne modulace na 6Mbit, to ale scriptem bohužel neohlídáš.
Tatam jsou doby, kdy pokud klientovi nefungoval net a měl klientské zařízení mikrotik, věděl sem že vypnutí/zapnutí nepomůže. Proto jsem to ani klientům neříkal, teď se na to ptám zrovna. Nebo pokud vím podle evidence že má 3 roky starou RB411, zrovna posílám bez ptaní borca s jiným rbčkem a děsím se co za průsery se objeví u RB711 po několikal letech.
Mikrotik by to měl prostě zabalit, co předvádění poslední dobou, to je fak zoufalost. HW nahovno, SW jakbysmet.....
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 11 years ago

Leeonek píše:
honzam píše:Dnes P2P spoj. Na obou stranách 5.25 a kompletní zátuh. Neprošel ani bajt. Vypnutí/zapnutí karty a jede to :(

Kdes viděl provozovat NV2 bez hlídacího scripu blázne :) byl jsem nucen ho nasadit už uplně na všech sektorech co mám, prostě během asi roku co jsem začal NV2 používat, mi vytuhli postupně uplně všechny sektory. Třeba jen jednou ale vytuhli. Nepomáhá sjednocení verze, nepomáhá vyházení starých RB133, prostě čas od času se v logu u všech sektorů objevují hlášky o vykopávání kliošů.

zajimave - ja jsem zatuhlou NV2 nevidel uz hodne dlouho. Mame problem jen se zamklou TX modulaci na klientske strane. Data se prenasi jen ta modulace se nemeni. Na zatizenejsich trasach a apckach to muze byt problem pokud ten klient odesila vetsi data. Obvykle to na APcku nevadi (kdyz klient sosa malo nebo vubec). Z tras na takhle zlobi v podleni dobe jen jedna jedina (driv co tyden ci dva zatuhla nahodne nejaka NV2 MIMO trasa). Nic se neupdatovalo. Asi min skrvn na slunci
U zakaznickych klientu najdu kazdy den zatuhlych mozna deset kousku. Vetsinou jsou to 1xx desky (tec dost zamyka modulaci opakovane). RB4xx ci 7xx tuhnou ojedinele a neopakuje se to (alespon ne casto). MT support po me chce abych na RB4xx mel ROS6.5 (klient i AP) aby v tom mohli pak hledat pricinu chyby. Ale zadna upgradnuta mi jeste nezamkla modulaci :-(. Obavam se, ze az se tak stane bude uz k dispozici 6.6tka a budu muset nejdrive upgradovat a zas nic...
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

Leeonek píše:

Kdes viděl provozovat NV2 bez hlídacího scripu blázne :)

Mohl by jsi prosím ten script zveřejnit? Někde jsem četl že někdo má dokonce script který hledá klienty se zamknutou modulací...

Dalibor Toman píše:U zakaznickych klientu najdu kazdy den zatuhlych mozna deset kousku. Vetsinou jsou to 1xx desky (tec dost zamyka modulaci opakovane). RB4xx ci 7xx tuhnou ojedinele a neopakuje se to (alespon ne casto). MT support po me chce abych na RB4xx mel ROS6.5 (klient i AP) aby v tom mohli pak hledat pricinu chyby. Ale zadna upgradnuta mi jeste nezamkla modulaci :-(. Obavam se, ze az se tak stane bude uz k dispozici 6.6tka a budu muset nejdrive upgradovat a zas nic...

Tohle se nám děje taky. Bohužel to není problém rb1xx. Setkávám se s tím i na 411 a groove. Podle mě to je chyba SW a né HW. Když jsem jim to minule reportoval tak po mě ani nechtěli abych to upgradoval na V6. Protože mě tvrdili že V6 zatím používá stejné ovladače co se bezdrátu týče jako V5. Z důvodu že mě nenavrhli žádné řešení tak jsem sám bláhově updatoval na 6.5. A pak na foru čtu že 6.5 taky trpí zamykáním modulace...
0 x