❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
prosím o pomoc s připojením k 5GHz WiFi-netu
Re: prosím o pomoc s připojením k 5GHz WiFi-netu
Šifrování a protokol musím ověřit se špatně komunikujícím ISP. Nicméně ostatní konfigurace (NATování, DHCP, ...) je funkční - ozkoušeno na síti v práci. Kolizi zabráním - podle získaných údajů od ISP - pokud se tedy někdy připojím. Této problematiky jsem si vědom a jsem na ni připraven. Měl bych být přimo v sektoru, ale signál se láme ze střechy ke mě dolů (ačkoliv jsem naproti, tak hrana střechy překáží). Ale jak jsem psal - nemám stožár, tudíž musím zbastlit stativ na parapet a pak teprve přesně zaměřím.
0 x
Hallo píše:DRAKK píše:Zkoušel jsi v záložce wireless zaškrtnout políčko Default Authenticate?
To je pro režim AP Bridge,vpodstatě tím deaktivuješ jakékoliv šifrování/hlídání MAC a klienti se připojí i když je nemáš v acess listu,pak si je přidáš a toto vypneš aby se nepřipojil někdo načerno.
Zkontroluj si jestli máš nastavený na kartě správný profil s šifrováním a pak na tom profilu s šifrováním zkontroluj zadané hodnoty a parametry klíče.Signál -65 -70 už je na spojení ok,ale na těch pár metrů se mě to stejně nezdá když má tx na default,to by tam měl mýt s 17dbi anténou alespoň -59db pokud to nebere z kraje,nebo zad sektoru.
Další věc je ta,že až se ti to spojí,tak jsem zvědavej,jestli máš správně vyplněné IP,naty,default gateway,dns atd....Ten ISP musí být hodně dobré povahy,tohle vypadá tak na shození sítěPS nic ve zlém.
tak TX power to je trochu jinej signál, signál na druhé straně a to mu neukazuje pokud nemaj na AP mikrotik, psal signál -65 až -70, ale určitě bych tx power stahnul
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Tx Power pokud vím ovlivňuje jak rx,tak tx signal.Jediná možnost jak si regulovat rx a tx samostatně je mýt dvě karty a antény a použít nstream dual,to ovšem musí mýt i protistrana,takže příjmaný signál je přímo závislý na nastaveném vysílacím výkoně.Ano je pravda že signál protistrany neuvidí,pokud protistrana nemá MK.an
Až budeš mýt konzoli na uchycení antény,tak si sečti zisk antény a tx na kartě,odečti útlum kabelu a musí ti vyjít max 30dbm.Takže třeba při použití 17dbi antény nastav výkon na 13db pusť nějaký datový tok z netu a sleduj CCQ.Pokud bude stabilní 100/100 tak to tak nech,pokud bude hodně kolísat tak lehce přidej.Pokud by jsi měl koax třeba 10m,tak si můžeš přidat o 5db víc,kabel mývá utlum cca 0,5db/m.
Až budeš mýt konzoli na uchycení antény,tak si sečti zisk antény a tx na kartě,odečti útlum kabelu a musí ti vyjít max 30dbm.Takže třeba při použití 17dbi antény nastav výkon na 13db pusť nějaký datový tok z netu a sleduj CCQ.Pokud bude stabilní 100/100 tak to tak nech,pokud bude hodně kolísat tak lehce přidej.Pokud by jsi měl koax třeba 10m,tak si můžeš přidat o 5db víc,kabel mývá utlum cca 0,5db/m.
0 x
Hallo píše:Tx Power pokud vím ovlivňuje jak rx,tak tx signal.Jediná možnost jak si regulovat rx a tx samostatně je mýt dvě karty a antény a použít nstream dual,to ovšem musí mýt i protistrana,takže příjmaný signál je přímo závislý na nastaveném vysílacím výkoně.Ano je pravda že signál protistrany neuvidí,pokud protistrana nemá MK.an
tak to slyším prvně že TX power ovlivňuje RX signál, možná tomu bude u nějaké šit karty a nebo možná tomu bude když přeperu výkon takovým způsobem že tím ovlivním přijímací část..
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Hallo: Díky za rady! Určitě je aplikuju - nastavením toho výkonu jsem si nikdy nebyl moc jistý. Už dnes nebo zítra bude konzole hotová, tak uvidíme. Do té doby se doufám stihnu domluvit s ISP na tom, proč se nelze připojit (zabezp., heslo, ...).
0 x
okoun píše:Hallo píše:Tx Power pokud vím ovlivňuje jak rx,tak tx signal.Jediná možnost jak si regulovat rx a tx samostatně je mýt dvě karty a antény a použít nstream dual,to ovšem musí mýt i protistrana,takže příjmaný signál je přímo závislý na nastaveném vysílacím výkoně.Ano je pravda že signál protistrany neuvidí,pokud protistrana nemá MK.an
tak to slyším prvně že TX power ovlivňuje RX signál, možná tomu bude u nějaké šit karty a nebo možná tomu bude když přeperu výkon takovým způsobem že tím ovlivním přijímací část..
Já teda nevím jak tobě,ale já když si stáhnu tx,tak mě klesnou oba signály,jak příjem,tak vysílání.Karta R 52.
0 x