❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NV2 - nasazeni, zkusenosti

Návody a problémy s konfigurací.
Leeonek

Re: NV2 - nasazeni, zkusenosti

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Pokud tam nastavíš only N a máš klienty i v Ačku, stejně se Ti taky připojijou. Nastavení only N má podle mě smysl v případě kliošů výhradně N.
0 x

p1_p1_p1

Příspěvekod p1_p1_p1 » 12 years ago

NV2 se stale sere i ve verzi 5.24 ... bombarduju cvicene opice u mikrotiku ...
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Nevím co se u nás změnilo ale NV2 zamrzání prakticky ustalo. Jeden sektor co zamrzal pravidelně tak se vyřešilo výměnou. Původne tam byla 433, nyní je tam 711GA a od té doby ani jeden zátuh. Je tam 5.24
klep klep
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 12 years ago

a máte dost volné ramky? u nás je problém že třeba máme jen 3,5MB volné ram.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Co tam máš za rbčko? 3,5MB volného, to mám volné na RB133C. Na těch Alixech mám volných 237MB, tak to pamětí určitě nebude...
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 12 years ago

jeste se mi nastesti nestalo ze by me neco vytuhlo verze ruzne az po 5.22 vetsinou jen A, nebo A/N groovy,4xx klienti vse ok, nejake obcasne rekonekty se deji ale kdyz je to co par dni tak to nikomu nevadi, celkem by me zajimalo co mate za nastaveni tam kde se to deje.
0 x

okoun

Leeonek píše:Co tam máš za rbčko? 3,5MB volného, to mám volné na RB133C. Na těch Alixech mám volných 237MB, tak to pamětí určitě nebude...

mám normální RBčka ale za čas se dostane volná paměť na 3,5MB a chcípne to...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pepulis

Příspěvekod pepulis » 12 years ago

Co je to normalni RB? Tohle se mi v zivote nestalo a to mam vsude RB433, RB411, ani na jedne RB133, ktera jeste funguje. Nebezi ti tam zbytecnosti a nebo nemas tam zapnute logovani do pameti s moc radky ....?
0 x

goblajz

Příspěvekod goblajz » 12 years ago

okoun píše:mám normální RBčka ale za čas se dostane volná paměť na 3,5MB a chcípne to...

Tohle se stávalo v nějaký prehistorický verzi RoS myslím že to byla 3.xx
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

nešaháš na to dudem?
0 x

okoun

ano šahám na to dudem.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

to dělá dude, neodhlašuje se, koukej na to přes snmp a bude to ok
0 x

okoun

to se také koukám. používám jedině snmp.
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 12 years ago

Ja detto, pouzivam vsetky mozne RB vratane RB133 a ziadne zatuhy som na RB za 9 rokov neevidoval, jedina na PC x86 masinach, aj tam to vyriesila dalsia verzia.
Jedine na Rb133 mi obcas CM9 ci prism karty prestanu pripajat kliosov (vyp/zap to riesi) <<neviete na to liek, okrem watchdogu na nikektoreho kliosa , co je ale krajne nespolahlive.Ale dost uz off topic :wink:
0 x

okoun

tak včera jsem asi dvě hodiny mlátil do stolu protože mi to nedalo víc jak 16Mb na 5 skoků tak jsem hledal a hedal, nakonec jsem všechny spoje přeházel do režimu N only, původně to bylo v A/N a hle najednou to začalo všechno šlapat jako dříve, kolem 48Mb/s nicméně dnes ráno jdu měřit a naměřím 9Mb a opět mlátím do stolu ale teď už nevím co s tím, vše jsem už vyzkoušel.
Jedna část spoje která propustí max 9Mb se chová divně a tak resetuji AP stranu, a pořát stejné, resetuji i station stranu a hle to začalo fungovat, ale pouze 20Mb ne těch 48Mb, tak jsem všechny skoky opět vrátil na nstreme a všechno MIMO 2x2 vypnul a vyčkávám na mikrotik jak se k tomu postaví.

Nicméně chci upozornit že u mě se žádný výtuh spojů nekonal nikdy, jen se konají výtuhy rychlostí :twisted:
0 x