❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NV2 - nasazeni, zkusenosti

Návody a problémy s konfigurací.
hapi

Re: NV2 - nasazeni, zkusenosti

Příspěvekod hapi » 12 years ago

protože nezáleží na hw ale na okolnim rušení
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Polk
antispam: Ano

Příspěvekod Polk » 12 years ago

Já si to také tak vysvětluju , třeba je v okolí rušení vznikající z NSTREME a nebo třeba Airmax od UBNT a prostě to na tu NV2 má každý jinej vliv, než třeba obyč 802.11
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

No právě... tím spíš mám podezření, že nám ve fyzice něco zatajili, když jde rušení vyřešit softwarově :)
0 x
T-T

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

ale to ruseni tam je prece stale - nic se sw nevyresilo.. jen ta NV2 se ted kvuli chvilkovemu zvyseni ruseni proste neodpoji, ale napr. stihne snizit rate.. co ja jsem si vsimnul, tak kdyz rozkliknu ve wireless registration-table zalozku NV2, tak se hodne navysil TDMA timing offset (u klientu se starou verzi 3-4, u RC balicku 20-25)... podle me to byl proste BUG...
0 x
Jan Ptáček

hafieror

Příspěvekod hafieror » 12 years ago

Kdyby mě v autoškole učili, že se jezdí vlevo, tak se brzo taky s někým disconectnu, takže nechápu nevíru v to, že to lze sw vyřešit.
0 x

Polk
antispam: Ano

Příspěvekod Polk » 12 years ago

Klasická wifi se při komunikaci s více klienty v podstatě ruší. NV2 začala používat časový rámce ve kterých řiká každý máte tolik ms času si s AP povídat, pak je na řadě další .. co stihnete to stihnete. Mno a pokud třeba ve špatný okamžik, kdy probíhá nějaká důležitá synchronizace (třeba se připojí další klient atd ... - musí se asi přepočítat kolik budou mít klienti času) uslyší nějakou komunikaci ze spoje z NSTREME, který se neptá a jen cpe a cpe .. tak se to asi rozpojí. Jelikož wifi poslouchá a musí poslouchat co zaslechne tak se to asi stává často.
Tak si to laicky vysvětluju :-)

P.S. mno a oni udělali asi nějaký opatření že se ta synchronizace pošle vícekrát :-) . Jinak mi přišlo když odpojím klienta tak na AP vysí trochu déle než zmizí - možná se mi to jen zdá.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 12 years ago

problem s diskonekty vicemene nemam, jen u nekolika malo klientu a i tak je uptime nekolik dni trebas takze to nijak nevadi kdyz se to 1x za 5 dni rekonektne a to je sekror ve velmi zarusenem miste.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Tu 5.21rc1 zatím moc nedoporučuji. Jak tu někdo psal tak mám také problém s tím že tam je cpu = 100% :!:

lepší je zatím asi zůstat u 5.20 + balíček wireless
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Já to psal, že se to stalo při downgrade z 6rc1 na 5.20 :-) Bohužel u 5.20 nefungují UPSky.
honzam píše:Tu 5.21rc1 zatím moc nedoporučuji. Jak tu někdo psal tak mám také problém s tím že tam je cpu = 100% :!:

0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

pepulis

Příspěvekod pepulis » 12 years ago

ludvik píše:Já to psal, že se to stalo při downgrade z 6rc1 na 5.20 :-) Bohužel u 5.20 nefungují UPSky.
honzam píše:Tu 5.21rc1 zatím moc nedoporučuji. Jak tu někdo psal tak mám také problém s tím že tam je cpu = 100% :!:

Nemuzu zatim potvrdit. CPU bezi v poradku i po upgrade na novy firmware.

[admin@jan] > system routerboard print
routerboard: yes
model: SXT 5HnD
serial-number: 2DCA02141B3E
current-firmware: 3.0rc2
upgrade-firmware: 3.0rc2
[admin@jan] >

Problem co jsem zaznamenla je upgrade na 6tku a zpetny navrat na 5.20. Pak je CPU na 100 procentech (moje zkusenost).

EDIT: Downgrade z 6tky na tu 5.21 verzi, co tady nekde je, je uz v poradku a CPU jede jak ma.
Naposledy upravil(a) pepulis dne 25 Sep 2012 08:21, celkem upraveno 1 x.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

5.21rc1 na RB133C která se neustále odpojovala s verzí 4.17 (vyšší 5ku jsem tam neměl odvahu dávat) a zatím drží v pohodě. Přehrál jsem jen klienta a pomohlo to, AP zůstal na 5.11. Zítra zkusím upgradovat zbytek kliošů i apčko.
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 12 years ago

Nefunguje mi u teto verze 5.20 sifrovani. Na AP nastavim sifrovani a kliet se vesele pripoji i bez sifry. Viz obrazek.
Výstřižek.PNG
Výstřižek.PNG (159.32 KiB) Zobrazeno 2179 x
Naposledy upravil(a) neverhappy dne 26 Sep 2012 12:30, celkem upraveno 1 x.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Nebude to tím, že pro NV2 neplatí "security profile", ale nastavuje se to extra?
neverhappy píše:Nefunguje mi u teto verze sifrovani. Na AP nastavim sifrovani a kliet se vesele pripoji i bez sifry. Viz obrazek.
Výstřižek.PNG
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 12 years ago

ludvik píše:Nebude to tím, že pro NV2 neplatí "security profile", ale nastavuje se to extra?
neverhappy píše:Nefunguje mi u teto verze sifrovani. Na AP nastavim sifrovani a kliet se vesele pripoji i bez sifry. Viz obrazek.
Výstřižek.PNG

Nakopni me pls. NV2 s sifrou nasazuji poprve. Jak se NV2 zabezpecuje, krom mac adressy
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 12 years ago

V záložce nv2?
0 x