Vždyť tu je , pár komentů zpět. Spíš by mě zajímalo jestli Honzam nemá ještě pro miple. Díky
P.S. jinak to fakt drží jako bejk
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
NV2 - nasazeni, zkusenosti
hapi píše:tak za posledních 24 hodin ani jedno odpojení v totálně zarušenym kanálemikrotik rules
+1 disconnect uplne zmizel u klienta, ktery se pravidelne odpojoval i nekolikrat za hodinu.. ted uptime skoro 2dny

0 x
Jan Ptáček
doufejme že to bude součástí v5.21 protože je to masakr co to předvádí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
tak snad ano, spise by me zajimalo - da se nejak poznat, jestli ten balicek wireless (ve v5.21) vychazi z toho co tu postoval honzam ? pac nahravat tam zas novy ros s tim, ze se uvidi, jestli obsahuje ten opravene wireless se mi nechce...
0 x
Jan Ptáček
hapi píše:doufejme že to bude součástí v5.21 protože je to masakr co to předvádí.
Ano, nová verze 5.21rc1 která je zkompilovaná v pátek tak obsahuje stejné změny jako tento balíček co jsem dával. Můžete stahovat i verzi pro rb532 a 133 (mipsle)
http://www.mikrotik.com/download/share/ ... .21rc1.npk
K balíčku jsem se dostal tak že jsem to řešil (snad už přes rok) s podporou MK. Chtěli vzdálený přístup na AP a klienty.
0 x
Jinak dle mě je to rock stable. Tento problémový sektor v zarušeném prostředí se rozpojoval každých pár hodin. Žádný klient neměl dlouhodobě uptime ani 1den.
S novým wireless balíčkem mají všichni klienti stejný uptime jako AP.
Jim snad zašlu děkovnej dopis do Rigy

- Přílohy
-
- special.jpg (110.4 KiB) Zobrazeno 1716 x
0 x
honzam píše:Jinak dle mě je to rock stable. Tento problémový sektor v zarušeném prostředí se rozpojoval každých pár hodin. Žádný klient neměl dlouhodobě uptime ani 1den.
A testoval si ine parametre? prenosovu rychlost, latencie, pri NV2 ci Nstreme...viac ma nenapada,..? Ci sa na "oplatku" zas nepototo nieco ine.
0 x
Rock stable to sice je, ale už se mi dnes opět objevil problém, že klient je nakonektěný, ale neprojdou data a nejde se na něj dostat. Pomůže pouze vypnutí a zapnutí wlan na AP nebo vypnutí v access listu (aby se neodpojili ostatní). Dělá mi to teda i na jiných spojích tak jednou za 14dní...a nezáleží na verzi. Ale vždy je tam nv2.
Ale problém s disconectem u klientu klep klep vyřešen.
Ale problém s disconectem u klientu klep klep vyřešen.
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******
DRAKK píše: ale neprojdou data a nejde se na něj dostat. Pomůže pouze vypnutí a zapnutí wlan na AP
Tohle mě dělal jeden spoj taky než jsem si všimnul, že kolega co to tam dal nechal výkon naplno. Úplně stejné příznaky, když jsem si ho zreguloval bylo po problému.
0 x
Ne, na rb600 můžeš zkusit rc verzi s touto opravou http://www.mikrotik.com/download/share/ ... .21rc1.npk
0 x
keksik píše:honzam píše:Jinak dle mě je to rock stable. Tento problémový sektor v zarušeném prostředí se rozpojoval každých pár hodin. Žádný klient neměl dlouhodobě uptime ani 1den.
A testoval si ine parametre? prenosovu rychlost, latencie, pri NV2 ci Nstreme...viac ma nenapada,..? Ci sa na "oplatku" zas nepototo nieco ine.
ano, psal sem to tu - prenosovka o chlup lepsi (pri 20Mhz kanale 50-55M TCP btestem), latence bych rek ze stejna, nstreme sem nezkousel - neni duvod...
0 x
Jan Ptáček
me tedy 5.19 fungujes s nv2 dost dobre, rozhodne si tam kvuli jakemusi vylepseni nestrcim rc 

0 x
pokud nemas prob. s disconnecty, tak ne - ja to taky nahral jen na AP kde sem problem mel...
0 x
Jan Ptáček
A jak si vysvětlujete, že při naprosto stejném hw někde problémy jsou a jinde ne?
0 x
T-T