❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
NV2 - nasazeni, zkusenosti
Re: NV2 - nasazeni, zkusenosti
s nv2 je to trochu alchymie, vetsinou me jede vsude dobre 5.14 nyni na zarusenem miste 5.19 a evidentne se to zlepsilo a narusitele zmizeli z kanalu 

0 x
ja mam teda na dosti AP nasazeno v 5.17 a problemy zadne nepozoruju
0 x
Bezproblémová je i 4.16 :) nasadil jsem zkušebně 2 polarizační sektor, třeba před chvílí jsem z toho dostal s duplexním Jirousem +-70Mbit.
0 x
a mas nejake problemy s reasociaci klientu? ja mam par sektoru, kde mam vsechny klienty relativne blizko (a to jak n, tak i v a) a problem vubec nemam.. pak mam nasektoru asi 5 lidi, z cehoz 1 je dale (ale signal bezproblemovy) a ten se reasociuje... jinak to jede paradne.. bohuzel ten vzdalenejsi klient si plati garant linku (byt relativne pomalou), kvuli videochatu a byl sem nucen nv2 vypnout a jedu tam v only N.. a taky nemuzu rict, ze by to jelo spatne.. download o neco mensi nez v NV2, ale upload od klientu je o dost slabsi..
0 x
Jan Ptáček
Já bych řekl že 5.11 je lepší než poslední verze ale také probíhá disconnect. Řeším to s podporou MK už delší dobu...
0 x
net.work: na tom sektoru je 22 klientů, kombinace a nebo n. Kombinace verzí klientů od 4.17, přes 5.6, 5.9, 5.11, až po 5.14, vzdálnosti 500m max, a odpojuje se mě 1 klient se starou CM9kou na RB133C (4.17).
U ostatních sektorů co jsem se díval do logů a kde mám NV2 se občas odpojují 1-2 klienti zhruba na každém sektoru, kombinace verzí klientských zařízení stejná jak jsem psal výše. Počty klientů na nich jsou průměrně 20, ale i vyjímky s 29 ;)
U ostatních sektorů co jsem se díval do logů a kde mám NV2 se občas odpojují 1-2 klienti zhruba na každém sektoru, kombinace verzí klientských zařízení stejná jak jsem psal výše. Počty klientů na nich jsou průměrně 20, ale i vyjímky s 29 ;)
0 x
nemáš kombinovat verze 

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Pokud máte zájem někdo pomocí s hledáním chyb NV2 tak od vás potřebují dvě věci.
Přístup na AP a přístup na problémového klienta zaslat na support@mikrotik.com
Osobně doufám že do 5.21 zapracují opravy
Přístup na AP a přístup na problémového klienta zaslat na support@mikrotik.com
Osobně doufám že do 5.21 zapracují opravy
0 x
Mohu potvrdit že MK maká na NV2 opravách. Poslali mě speciální wireless balíček (20.září) pro verzi 5.20. S ním se to zdá NV2 stable.
Pokud by někdo chtěl mohu ho poskytnout.
0 x
jsem zvedav kolik novych chyb v to nasekaji
lajckej dotaz : jak vam NV2 beha ?
kolik je realna propustnost ?
50/50? 100/100?
jak na p2p spojich a jak na p2mp ?
50/50? 100/100?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
reset píše:jsem zvedav kolik novych chyb v to nasekaji
50/50? 100/100?
na 20Mhz kanala to AP rozda cca. 50Mbit mezi aktualne 5 klientu. Pricemz prostredi je asi stredne zarusene (cca A4 siti ve scanu)...
0 x
Jan Ptáček
honzam píše:Mohu potvrdit že MK maká na NV2 opravách. Poslali mě speciální wireless balíček (20.září) pro verzi 5.20. S ním se to zdá NV2 stable.
Muzes se trosku vice rozepsat? Opravili disconnecty?
0 x
Jan Ptáček
Dle mě opravili. Tam kde se mě klienti odpojovali co pár hodin to nyní drží přes 1den. Samozřejmě netvrdím že to je na 100% opravené a stabilní na to je ještě brzy.
Ale každopádně se to chová sakra lépe než 5.20tka
Ale každopádně se to chová sakra lépe než 5.20tka
0 x
je to ta 5.21rc1 z 20týho ? Jsem ji nahodil na 2 radia hned jsem měl CPU na 100 procent. Zkusil jsem osekat balíky a stále 100. V profile to bylo jako undefined
0 x