❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
problem s klientamy
Re: problem s klientamy
Problem je urcite v AP (teda neviem presne ci pigtail, alebo antena), lebo bolo by to uz velmi podozrive, ze tie NS kolisu presne v rovnakom case a sucastne vsetky 3
0 x
Vymen jednu NS za RB a pak napis.
Do ty doby bych tady tu diskusi uzavrel.....
Do ty doby bych tady tu diskusi uzavrel.....
0 x
to vypada na vodu nekde v konektoru, prestalo mrznou a roztalo to a je problem 

0 x
Ja vim ze to muze byt vodou v konektoru u AP, jen se snazim upozornit na to, ze to muzou delat ty NS.
Me delaji neco podobnyho, vsimni si prosim min. signalu u ty NS -92 dBm.
Jak NS, tak RB (gentlebox) je umisten na stejny stene bytovky primo naproti AP, ktere je od nich cca 600m.
NS jsem musel ohulit na 17 dBm, RB ma 7 dBm.
A upozornuji, ze to nedela tahle jedina NS, uz jsem jich nejmin 12 vyhodil a jeste tak 10 to ceka...
Me delaji neco podobnyho, vsimni si prosim min. signalu u ty NS -92 dBm.
Jak NS, tak RB (gentlebox) je umisten na stejny stene bytovky primo naproti AP, ktere je od nich cca 600m.
NS jsem musel ohulit na 17 dBm, RB ma 7 dBm.
A upozornuji, ze to nedela tahle jedina NS, uz jsem jich nejmin 12 vyhodil a jeste tak 10 to ceka...
0 x
to je tim ze NS je proste smejd, jeste ze zadne v siti nemam vsichni maji 411,133 apod a nevim o tom, jedine kdyz urvou poe nebo tak neco jinak svatej klid chodi to vyborne nevim nevim jestli par stovek usetrenejch na nano se vyplati, navic az jeste zhostne ruseni kdopak asi odpadne driv vzhledem k provedeni anteny:)
0 x
Ja si ale myslim, ze NS su v poriadku, problem je na AP.
Podotazka
Ake cislo by malo byt na iface wlan v statuse Noise Floor. Ja mam tam -98dBm (je to asi nejaky sum .....) ak mam tam -93, -94, tak je vsetko v poriadku.
O par dni maju prist mrazy, tak uvidim ci to bude lepsie
potom napisem
Podotazka
Ake cislo by malo byt na iface wlan v statuse Noise Floor. Ja mam tam -98dBm (je to asi nejaky sum .....) ak mam tam -93, -94, tak je vsetko v poriadku.
O par dni maju prist mrazy, tak uvidim ci to bude lepsie

0 x
noise floor mam -98 +- neco malo, je dost mozny ze na AP problem mas proto jsem rikal ze je mozny ze mas v nekde vodu, vymen pigtail, kabel a uvidis kdyz to potrva vymen kartu a antenu, pokud to pretrva zahod NS.
0 x
Takze ako som slubil, mrazy uz su tu (dnes -8C) a moj AP je na tom o5 lepsie noise floor -95 az -94 dBm a signaly u klientov (na NS5) vinikajuce cca od -40 do -50dBm.
Takze som sa presvadcil, ze signal zavisi od teploty, takze niekde sa dostala voda, predpokladam, ze do anteny nie, jedine ak do pigtailu cez konektor. Ak sa oteply a signaly sa zase zhorsia, tak skusim vymenit pigtail.
Takze som sa presvadcil, ze signal zavisi od teploty, takze niekde sa dostala voda, predpokladam, ze do anteny nie, jedine ak do pigtailu cez konektor. Ak sa oteply a signaly sa zase zhorsia, tak skusim vymenit pigtail.
0 x
spis prohledni konektory to byva vetsinou, pigtail neni od veci taky vymenit.
0 x
Měl jsem několik podobně vypadajících problémů. Z toho 90% voda v konektoru u antény (zvláště ty s tou nálepkou DC Ground - výrobce neznám). Poprvé jsem si toho taky nevšiml, ptž byla vždy jen jedna malá kapička v konektoru dole u středového pinu. Až napodruhé jsem ji zahlédl. Pak 7% odpálené miniPCI a 3% (jeden kus) voda ve všesměrce. Neptejte se mě, jak se tam dostala, to bych taky rád věděl, ale byla kaput. Tak jsem ji doma "rozlousknul" a ejhle, orosený až jsem čuměl. Asi Copperfield, bo jinak nechápu, jak se tam dostala. Jinak taky to byla ta DC Ground 

0 x
Novajz
Zelenáč, ale snažím se, je to moje hobby
Zelenáč, ale snažím se, je to moje hobby
S popisovaným problémem jsem se taky už ve více případech setkal, proto nadávám na NSx kudy chodím. Bohužel si nemyslím že to dělá vlhkost, mám i několik wispů v gentleboxu se stejným problémem... Takže po prvních relativně dobrých zkušenostech jsem zavrhl i wispy...
0 x
-
Jojo ja uz mam 4 s tim samym problemem, nastesti jich mam v siti jen 8 nasazenych, a kdyz odejde davam tam SchiBox 19dB od prowaxu ( http://www.prowax.cz/cz/schibox01 má v PCB zářiči vyleptanou základní zkratovou bleskojistku a box je celokovový) s RB411, R52, PoE extraktor, Zdroj a Bleskojistkou na Ether - davam do boxu na jeden sloupek ( http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=1531 ). Celkem to vyjde na cca. 2500,- i s dani a je svatý klid.
Pintero píše:Jeste bych si tipnul na vadny NS.
Ja jsem jich blbec koupil 30 ks a 12 se mi jich uz vali v krabici na pude. Delaji presne to co popisujes. Takze je postupne sundavam. Reklamovat je nehodlam, kdyby mel o ne nekdo bez papiru zajem, mozna se domluvime. Tim prodejem bez papiru myslim, ze se s nima nehodlam dal srat, vsechny jsou funkcni, akorat maji kolisavy signal. Vetsinou AP ukazuje -90 dbm, at je NS od nej 30m nebo 500m![]()
0 x
-
sice nevim odkud jsi, ale ja bych tu vsesmerku vyhodil uplne, to tam budu mit radsi 3ks PAN-17 (kdyz uz tam mas tu RB433) nebo neco lepsiho a kazdou na svoji vlastni CM9 (no ja radsi vsude R52N, jsou citlivejsi a primo od Mikrotiku a dokonce si naskenujes i N-kovej provoz, klasickou 5-tku N-ko rusi az beda a nevis o nem, pac R52 ani CM9 to N-ko nenaskenujou). Bleskojistku davam vsude, nemam cas zbytecne litat po vysilacich, to radsi dam par korunek navic. No pokud mas ty klienty v jedny lajne (jednim smerem) tak ti bude stacit i jedna panelka na pokryti.
0 x
neviete niekto co to moze 00:1B:B1:00:02:72 byt za kartu konkurencia to nasadila bezi to na mikrotiku a od vtedy nam blbne siet menime co sa da ale nic nepomaha.
0 x