❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB rada...

Návody a problémy s konfigurací.
omicron

Re: RB rada...

Příspěvekod omicron » 17 years ago

Zdravím,

jsem drobátko zmatený z chování RB600.
Dle mého příspěvku výše ji mám osazenou 4xRB52, zdroj mám original MK 48V/0.7A (zkoušel jsem i 15V/3,16A ale výsledek byl stejný)

Když jsem ho nastavoval s 2dBi anténkami tak všechno jelo OK, ale jakmile jsem ho připojil na venkovní antény (1x2,4GHz 9dBi všesměr, 2x5GHz 22dBi parabola a 1x5GHz 19dBi panelka) jedna z kartiček zmizela, druhá vůbec nevysílá. Ostatní jedou OK.
Pokud jednu z karet vypnu "neviditelná" karta se objeví, ale karta, která nevysílala, stále nevysílá i když jsou vypnuté všechny karty. Zmizí vždy jedna určitá karta, která ale v jiném RB bez problému funguje.

Všechny rozhraní mám v bridge. Tři karty jsou ve WSP a jedna je AP pro 4 klienty.

Kde by mohl být problém? Setkal se již někdo z vás s tímto chováním? Může to být vadný board?
0 x
UNDO - Does not work in real life.

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

nstreme2 je ok, má výhodu v nižších latencích než bonding se dvěmi karty a to o sakra dost. K tomu turbu, no, jedná se vlastně o 2x20MHz širokej kanál takže bych řek že je jedno jestli použiju 2x20MHz v turbu nebo 2x20MHz pomocí dvou karet.
nstreme2 je trochu víc žravý. ALIX 3C2 LX800 75Mbit FD latence do 50ms průměr tak 10ms na stole CPU na cca 95%.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 17 years ago

alancom píše:
mashinepistole2 píše:
alancom píše:Na 5Ghz sprepoj idem pouzit JRC - 24 Extrem a na jeden prepoj kde to je trosku dlhsie cca 10km tak tam idem pouzit JRC - 29
PS: akym modelom idu nahradit RB 600?

Tie 29tky mas s tou malou krabickou okolo konektoru ?

Ano konektor je na malej krabicke... teda na ziarici vycineva

Takyto typ http://www.mashinepistole2.salem.sk/index.php# ?
0 x

Dom

Příspěvekod Dom » 17 years ago

reset píše:nezapomen, ze turbo neni v CR pro venkovni prostredi povoleno

Kdo ti to řekl?Mluvi se o spektralni hustotě na 1khz a 250khz tuším, ne o šiřce kanálu...pozor
Naposledy upravil(a) Dom dne 02 Sep 2008 01:58, celkem upraveno 3 x.
0 x

Dom

omicron píše:Zdravím,

jsem drobátko zmatený z chování RB600.
Dle mého příspěvku výše ji mám osazenou 4xRB52, zdroj mám original MK 48V/0.7A (zkoušel jsem i 15V/3,16A ale výsledek byl stejný)

Když jsem ho nastavoval s 2dBi anténkami tak všechno jelo OK, ale jakmile jsem ho připojil na venkovní antény (1x2,4GHz 9dBi všesměr, 2x5GHz 22dBi parabola a 1x5GHz 19dBi panelka) jedna z kartiček zmizela, druhá vůbec nevysílá. Ostatní jedou OK.
Pokud jednu z karet vypnu "neviditelná" karta se objeví, ale karta, která nevysílala, stále nevysílá i když jsou vypnuté všechny karty. Zmizí vždy jedna určitá karta, která ale v jiném RB bez problému funguje....

Měl jsem pdobný problem jak poisuješ...zkus upgradovat novejší bios pro RB600(powerpc)...Protože mi pořád hořely spínané(nekvalitní zdroje z i4wifi) udělal jsem si trafový zdroj který dává ve 3vetvích 26V, na vetev je max špičková zatěž 50w(tedy 2A)mam na tom alixe s 2 R52 na pateři a 2x RB600 celkem s 8 kartami R52H a mam pul roku pokoj.
zdroj3.jpg
(99.91 KiB) Staženo 351 x
zdroj2.jpg
(108.19 KiB) Staženo 351 x
0 x

Dom

hapi píše:nstreme2 je ok, má výhodu v nižších latencích než bonding se dvěmi karty a to o sakra dost. K tomu turbu, no, jedná se vlastně o 2x20MHz širokej kanál takže bych řek že je jedno jestli použiju 2x20MHz v turbu nebo 2x20MHz pomocí dvou karet.
nstreme2 je trochu víc žravý. ALIX 3C2 LX800 75Mbit FD latence do 50ms průměr tak 10ms na stole CPU na cca 95%.

Zdravím tě, bonding nema takove latence jako nstreme2 v tvem přikladu těch 50ms v plné zateži.Na 2x RB433AH 800Mhz se pohybuji v klidu kolem 5ms v zatěži max 15ms na tcp 70-80mbit HD na udp 100mbit HD jelikož mam uzamčené ethernety na 100M provoz...Nemam takovou propustnost spoje jako ty jelikož nstreme2 je mikrotikem každý packet upravený na packety podobné UDP provozu na spoji.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

D:-) píše:
hapi píše:nstreme2 je ok, má výhodu v nižších latencích než bonding se dvěmi karty a to o sakra dost. K tomu turbu, no, jedná se vlastně o 2x20MHz širokej kanál takže bych řek že je jedno jestli použiju 2x20MHz v turbu nebo 2x20MHz pomocí dvou karet.

Zdravím tě, bonding nema takove latence jako nstreme2 v tvem přikladu těch 50ms v plné zateži.Na 2x RB433AH 800Mhz se pohybuji v klidu kolem 5ms v zatěži max 15ms na tcp 70-80mbit HD na udp 100mbit HD jelikož mam uzamčené ethernety na 100M provoz...Nemam takovou propustnost spoje jako ty jelikož nstreme2 je mikrotikem každý packet upravený na packety podobné UDP provozu na spoji.

jo to je možný, ale do cca 60Mbit FD jsou latence kolem 1-2ms, v klidu do 0.3ms. Podle všeho jsou latence menší než na 10GHz který je za nimi. Karty se v nstreme2 nechovaji jako AP a klient a to je ta výhoda, nečeká se na kontrolní pakety. Takže to funguje jako ethernet. Pravda, tvoje řešení je v některých případech lepší, třeba nemáš pevně danej poměr down/uploadu. Můžeš přiblížit nastavení toho bondingu? Nedavno jsem to zkoušel ale nějak to nechtělo chodit a spojení se po chvilce rozpadlo.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

zacinaji se nam tu vetvit temata v jedne diskuzi.
Rozdelit, plz
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam