❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Super signal, ale šílený ping a rychlost

Návody a problémy s konfigurací.
Bishboun
antispam: Ano

Re: Super signal, ale šílený ping a rychlost

Příspěvekod Bishboun » 12 years ago

DRAKK píše:S těmi MIcrostation s 18dBi antenou se mi to stávalo taky. Pomohlo většinou přecvakání konektorů i uvnitř.

No jo jenže RB711 jsou v záruce a těžko se reklamuje něco co není v logu, ale mám pouze doměnku, že by to mohlo být ono. Nemohla by top dělat i ta všesměrová anténa? Jelikož to dělá všem třem klientům tak by to mohlo být i někde na kartě u AP, ale spoje drží.

Dokonce mi klient poslal příkazovou řádku (ipconfig -all) když je to v pořádku a i když to nefunguje. V obou případech byly správně adresy přidělené, ale stále jim to hlásilo OMEZENO.
Už fakt nevim :(
0 x

Bishboun

Tak jsem vyměnil koax, RBčko, pigtail, kartu a nic. Dokonce jsem to vrátil na původní místo a pořád letí ping do výšin timeoutu. Jediný co jsem nevyměnil je anténa JRC24.....protože předpokládám, že sní se nic nestalo.

Měl by někdo ještě nějaký tip?? Díky
0 x

Bishboun

Tak teď už skutečně nevím kde je chyba a pomalu přemejšlím o sebevraždě. Vyměnil jsem KOMPLETNÍ SPOJ 5km, nové RB, nové karty, nové pigtaily...prostě všechno nové i anteny JRC24 a pořád je ta kvalita signálu nahovno.... když to naladim tak je okolo 90% a jak začnu stahovat tak to padne na 8%..ping jde z 1-5ms na 800 až timeout. Vybral jsem kanál který je málo vytíženy.

KDE JE CHYBA DOPR....LE?

Verze klienta 5,8 a AP 4,17
Oba RB433AH

Nemá někdo ještě nějákej typ??

B.
0 x

telleke

Příspěvekod telleke » 12 years ago

Pak už je jasné, že je to něčím ve vzduchu. Rušení od jiného spoje?
0 x

Bishboun

telleke píše:Pak už je jasné, že je to něčím ve vzduchu. Rušení od jiného spoje?

No jelikož jsem sice vybral nejméně zatížený kanál, tak je pravdou, že okolo líta cca 70 jiných sítí a s celkem dobrý signálem chytám i 10km jinou obec, která je sotva vidět. Síla signálu některých sítí je až překvapivě dobrá (pod názvem třeba kamery, Maruška, hospůdka, apod) Jiný celkem známé poskytovatele chytám taky, ale úroveň signálu mají celkem všichni stejnou a odpovídající. Třeba síť Maruška má úroveň -55 a to jí chytnu na obou stranách. Je to to jediné co mě taky napadlo--rušení. Nikdy předtím jsem to nezpozoroval. Ale zase se mi nechce věřit, že tak najednou a náhodou když jsem přemístil bod o necelých 200m. To už by musela být náhoda. Je taky pravdou že tu mojí malou hobbbbbbití síťku chtěl koupit jeden z větších ISP pro místa kde jsem. Tak něják by to časově taky odpovídalo.....ale třeba už jsem schizofrenik a hledám chyby tak kde ani nemusejí být.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

možná už to tu někde je ale máš tam nějaký zapnutý wireless protokol? mě se tohle třeba děje/dělo na 2x2 spojích v nstreme. V klidu byly ok, při zátěži přesně takhle padnuly na hubu. Bylo nutný zapnout NV2 kde to vyletělo na 100CCQ a vyřešeno.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Bishboun

hapi píše:možná už to tu někde je ale máš tam nějaký zapnutý wireless protokol? mě se tohle třeba děje/dělo na 2x2 spojích v nstreme. V klidu byly ok, při zátěži přesně takhle padnuly na hubu. Bylo nutný zapnout NV2 kde to vyletělo na 100CCQ a vyřešeno.

Nemám zapnutý žádný protokol jedu na čistym A
0 x

hapi

no tak ho přepni. Mě třeba čistý Nko vůbec nikde dobře nejede.
0 x

Bishboun

hapi píše:no tak ho přepni. Mě třeba čistý Nko vůbec nikde dobře nejede.

Ted jsem to zkusil a CCQ je pořád naprd -- na stanici lítá od 30/35 do 87/78 % .... NV2 to zřejmě nebude. Asi ten spoj vezmu naprojížďku do kopců a zkusim to tam v nezarušeném prostředí.

edit: No tak jsem to na obou koncích ještě restartnul a je fakt, že díky tvé radě to zatím vypadá takto.
ping z 500 pokusů neztratil ani jeden packet a jen velmi zřídka při zatížení 6M/6M vylítnul až na 374, ale už né výše. Průměr při BT both. cca 15-25ms. CCQ se drží teď někde u 50-60%. Počkám do rána jak se to chová a jestli se to rozpadá a zavolám kámošovi ať to zkusí na druhé straně.
Bohužel se mi nedaří naladit tenhle spoj ani bylo CCQ 90%+ přijímaná úroveň signálu na stanici 5700 je -79/-79 až -81/-81dBm

Hapi díky za radu...otestuju a zkusím do doladit a potom už na to raději ani nekoukat, aby se to nepo... Dám vědět jak jsem dopadl. Dík
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Daxxim » 12 years ago

namrskej tam ubnt m5ky sektory a budes mit klid :D
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.

Bishboun

Hapi: Tak se to moc dlouho neudrželo. Dneska to začlo co dvě minutky vypadávat.
pořád stejné hlášky:
17:38:35 XXXXXXXXXX@XXXX connected
17:38:39 XXXXXXXXXX@XXXX reconnecting
17:38:51 XXXXXXXXXX@XXXX disconnected, control frame timeout
17:38:51 XXXXXXXXXX@XXXX reconnecting
17:38:51 XXXXXXXXXX@XXXX reconnecting
17:38:52 XXXXXXXXXX@XXXX reconnecting
17:38:52 XXXXXXXXXX@XXXX connected
17:39:09 XXXXXXXXXX@XXXX disconnected, control frame timeout
17:39:21 XXXXXXXXXX@XXXX connected

a občas:
17:54:02 XXXXXXXXXX@XXXX disconnected, not responding

Takhle to jde pořád do kola. Nejsem odborník na MK, ale může to mít souvislost s Frame lifetime: 0 ??
Naposledy upravil(a) Bishboun dne 08 Apr 2013 17:55, celkem upraveno 1 x.
0 x

Bishboun

Daxxim píše:namrskej tam ubnt m5ky sektory a budes mit klid :D

To by se dalo se sektorem na 5km?? Otázku myslím Vážně, protože jsem lama a krom tehle maličkaté sítě po který paříme s kámošema jsem toho moc vzduchem nespojil.
0 x

hapi

v tom případě pověs co máš všechno kolem sektoru a nebo co je na druhý straně u klientský jednotky.

Každopádně signály -80dB jsou hnus.
0 x

Bishboun

hapi píše:v tom případě pověs co máš všechno kolem sektoru a nebo co je na druhý straně u klientský jednotky.

U kámoše AP strana je příjmová panelka Maxlink 15dbi a RB433AH s kartou R52Hn-M na frek. 5680 - to je strana od ISP. - příjem ze sektoru bez výpadku cca 100m.
z tohoto RBčka také kartou R52Hn-M jde těch 5km směrovka JRC24 a na druhý straně se přijímá taktéž JRC24 a RB411 s kartou R52Hn-M. Frekvence na tomhle spoji je 5700.

Je to "přímá viditelnost" na 5km,ikdyž cca 20m před klientskou stranou je strom resp. větve na pravé straně, ale nezasahují do viditelnosti.

Jo a na AP je verze 4.17 a na klientu 5.8
0 x

Bishboun

Tak jsem to zkusil přeladit na 5700 a chyby z 70% ustaly. Zapnul jsem NV2 a zase to bylo lepší. Tak jsem ještě přehrán FW na 6.0rc6 a už se to nerozpadá...ikdyž kvalita je pořád slabá. Ale při této nahrané verzi se to (zatím 2x ve stejný čas) kouslo a musel nastat tvrdý restart. Snad se dopátrám konce. Jinak přes těch pááár kanálů je fakt asi 70 sítí moc a rušení bude teď obrovské. Jak jsem koukal indoor se jede v plnym proudu .... 5GHz je u nás již mrtvá.
0 x