❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NV2 - nasazeni, zkusenosti

Návody a problémy s konfigurací.
Leeonek

Re: NV2 - nasazeni, zkusenosti

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

Polk píše: A několik AP mi dělá to že cca každý den stopne veškerý traffic procházející skrze AP, klienti zůstanou připojení, ale neproteče nic skrze wlan.

Zkoušel jsi změnu verze ros? Mě tohle dělalo na 5.6, zdá se mi i na 5.9. Není to často ale děje se to. Na některých sektorech jsem přehrál na 5.11 a tam jsem zatím problém nezaregistroval, ale jak říkám, nedělá to často, takže to že mi to na 5.11 zatím neudělalo, nemusí být až tak objektivní.
0 x

jirka123

Příspěvekod jirka123 » 13 years ago

Polk: děje se občas i na 5.14, problém bych viděl v HW na AP. Všude kde to blblo byli moc starý RB (532,333) na 433AH/711 bez problémů.
0 x

Polk
antispam: Ano

Příspěvekod Polk » 13 years ago

AP i klineti všichni mají 5.17 a upgrade firmware. AP je 711GA , klienti mix 711, 411,433,- 133/532 není žádná.
Pomůže mi vždy jen přepnutí do NSTREME , tam to netuhne, ale zase Nkové karty si s tím moc nerozumějí. A přepnout vše do 1 pol. a Ačka , tak to jsem se na upgrade mohl vybodnout a nechat tam starý A a starý sektory.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

tak ROS 5.17...dnes NV2 spoj prekvapil celkom v meste. Po prehodeni z Nstreme na NV2 prejde spojom o cca 20mbps viac, latencie + - také isté. Spoj sa tvári celkom stabilne na to, že rušenie s každej strany.
0 x

Leeonek

Narazil jsem na jeden sektor kde se standartní Ačko chová líp jak NV2. V Ačku to protlačí 22-23Mbit a když přepnu na NV2, jede to stěží 16. Verze ros je 5.6.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

ono ma smysl resit podivna cisla s xx tydny starou verzi ? nasad posledni a uvidis jak nv2 zaboduje.

PW
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

já si posledních pár dnů všímám že NV2 vyhnije při rušení na cca 20Mbit a nechce propustit víc. Klienti převážně single a je jedno jestli jsou A nebo A/N, prostě se to zasekne u cca 20Mbit ať se děje co se děje a rate je přitom 65Mbit. Naproti tomu duální klient jede v pohodě přes 70Mbit. Jo jako teď NV2 je silnější a stabilnější než nstreme. Jenom tak neodhodí klienta když nějakej zmetek vedle na sajtu nahodí stejnej kanál. Nicméně rychlost je stále nižší při rušení nicméně NV2 překonává svojí stabilitou.
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

hapi píše:já si posledních pár dnů všímám že NV2 vyhnije při rušení na cca 20Mbit a nechce propustit víc. Klienti převážně single a je jedno jestli jsou A nebo A/N, prostě se to zasekne u cca 20Mbit ať se děje co se děje a rate je přitom 65Mbit. Naproti tomu duální klient jede v pohodě přes 70Mbit. Jo jako teď NV2 je silnější a stabilnější než nstreme. Jenom tak neodhodí klienta když nějakej zmetek vedle na sajtu nahodí stejnej kanál. Nicméně rychlost je stále nižší při rušení nicméně NV2 překonává svojí stabilitou.

.. a pri tom ruseni Nstreme vyznamne pomaha uploadu od klientov, napr. na jednom mieste v centre mesta kde da NV2 upload od klienta 1mbps, tam s Nstreme 6-7Mbps. (speedtest.net)
0 x

Leeonek

pcwifi píše:ono ma smysl resit podivna cisla s xx tydny starou verzi ? nasad posledni a uvidis jak nv2 zaboduje.

PW

To mám jako každý týden nasazovat novou verzi? :)
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

uznej ze 5.9 / 5.11 / je uz trosku pravek :D to uz je vic jak tyden co vysla...

PW
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

pcwifi píše:uznej ze 5.9 / 5.11 / je uz trosku pravek :D to uz je vic jak tyden co vysla...

PW

Mě osobně právě tyto starší verze chodí s NV2 lépe než 5.17 a 5.18
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 13 years ago

honzam píše:
pcwifi píše:uznej ze 5.9 / 5.11 / je uz trosku pravek :D to uz je vic jak tyden co vysla...

PW

Naprosty souhlas, pod tohle se klidne podepisu. U veri 5.9 / 5.11 nemusim zhola nic resit, nevim o tom bode, zadny disconect. Udelam jen "blby" upgrade treba 5.18, pockam par hodin a ejhle ... :-)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

nesouhlas, stačí si všimnout jak lidi na 5.9 a 5.11 nadávaji a na 5.14 nebo 5.18 nikoliv. Já si nemůžu absolutně stěžovat na disconnecty.
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 13 years ago

hapi píše:nesouhlas, stačí si všimnout jak lidi na 5.9 a 5.11 nadávaji a na 5.14 nebo 5.18 nikoliv. Já si nemůžu absolutně stěžovat na disconnecty.

Hapi, hadat se nebudu, proste kazdemu z nas to jede na jinych verzich pri stejnem nastaveni RB ruzne :-)
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

pepulis píše:
honzam píše:

PW

Naprosty souhlas, pod tohle se klidne podepisu. U veri 5.9 / 5.11 nemusim zhola nic resit, nevim o tom bode, zadny disconect. Udelam jen "blby" upgrade treba 5.18, pockam par hodin a ejhle ... :-)

To samý. Už jsem jim to psal ale budu muset znova. Třeba jeden klient drží s 5.9 uptime 3dny. Udělám upgrade na 5.18 nebo 5.19 a odpojuje se každou hodinu :x
Už mě to fakt štve že to nejsou schopný opravit
0 x