❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Zamyšlení - Více hopů na 5GHz
Re: Zamyšlení - Více hopů na 5GHz
a máš ověřeno že to bude po 4 spojích dělat průser? od tý doby co jsme vyměnily na páteřích switche ta L2 switche jak si troufám říct že se tento problém nevyskytuje pokud nejde o stará WinXP u klienta.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Nemám to ověřeno že to bude dělat průser. Po cestě switche nebudou. Bude tam vždy 750 nebo 750UP a to toho nastrkaný jednotlivý MK
0 x
Ještě dotaz. Pokud jedu v 2x2 NV2 tak se pojím na 130/130Mbit.
Ale pokud jedou v obyčejném Nku 2x2 tak se spojím na 144 / 144 Mbit. Je to normální?

Ale pokud jedou v obyčejném Nku 2x2 tak se spojím na 144 / 144 Mbit. Je to normální?
- Přílohy
-
- 144mbit.png (21.03 KiB) Zobrazeno 3430 x
0 x
2x2 to nemas kdyz tam je 20MHz kanal
Ja bych se tech 4 skoku v NV2 tolik nebal, zezacatku mi to taky vadilo, ze pada rychlost na jedno spojeni, ale zase na druhou stranu to porad udela minimalne 10M a kazdy dalsi spojeni to zrychluje, opravdu je to tak malo?

Ja bych se tech 4 skoku v NV2 tolik nebal, zezacatku mi to taky vadilo, ze pada rychlost na jedno spojeni, ale zase na druhou stranu to porad udela minimalne 10M a kazdy dalsi spojeni to zrychluje, opravdu je to tak malo?
0 x
Je se ale nebavím o šířce kanálu. Ale o počtech zapnutých chainů. A to 2x2 je. Můžu ti ukázat záložku HT
0 x
Prozradil bys s jakýma switchema konkrétně se problém nevyskytuje/minimalizuje?
hapi píše:a máš ověřeno že to bude po 4 spojích dělat průser? od tý doby co jsme vyměnily na páteřích switche ta L2 switche jak si troufám říct že se tento problém nevyskytuje pokud nejde o stará WinXP u klienta.
0 x
L2 switche od TP linku, klidně i ty starý 2xxx serie.
Čekám na okouna až vymění RB250GS za jetstreama od tplinku jakej to bude mít dopad.
Čekám na okouna až vymění RB250GS za jetstreama od tplinku jakej to bude mít dopad.
0 x
Tak to sem pak napište, jsem zvědavý.
ToughSwitch jste nezkoušeli?
ToughSwitch jste nezkoušeli?
0 x
hehe a složíte se mi na přístup k dialům ? za výměnu zaplatím 1600 Kč plus swtich, switch si koupím ze svého 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
To jsem měl taky, naštěstí jsem mohl vytáhnout krabici z objektu. Takže řeším teplotu, ale jsem tam jak doma. 

0 x
trochu uživuji toto vlákno, protože mám následující problém hlavní brána x86 z toho jdou 4 vlany do TPlinku jstream toto jede 1Gb, z jestreamu to leze do alcomy MP360, druhá strana alcomy je napojená do rB2011, když zapnul na té alcomě rychlost 1Gb na eth tak se mi za 4 skoky na wifinách zhorší rychlost řádově o 20Mb a když je trasa na 100Mb tak to jede rychleji, nechápu to včem může být problém Rx aTX errory na kabelu jsem nenašel.
V praxi když jedu alcomu na 100Mb tak za 4 skoky na wifinách naměřím nějakých 65Mb download TCP, když přepnu na 1Gb tak naměřím nějakých 35-40Mb.
V praxi když jedu alcomu na 100Mb tak za 4 skoky na wifinách naměřím nějakých 65Mb download TCP, když přepnu na 1Gb tak naměřím nějakých 35-40Mb.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Ahoj mám zajímavý problém a kroutím nad tím hlavou již 2dny. Nikde odpověd nevidím
Popis situace:
spoj mezi bodem A (místo s konektivitou) a B nanobridge M5 na 3km propustnost cca 50mb
na straně B je připojeno na lan switch a airgrid m5 mířící na mod C kde je klient a nanobridge opět zapojený do switche mířící na bod E.
Tak k poblému :
měření propustnosti mezi A-B 50mb
měření propustnosti mezi A-C 2-5mb
měření propustnosti mezi B-C 5 30mb
měření propustnosti mezi B-E 5 30mb
měření propustnosti mezi A-E 2-5mb
Fyzicky má být rychlost internetu cca 15mb tzn jak prijdu na bod b zapojím do switche kabel je tam cca 15mb.
Fyzicky na bod C a E je 2-5mb
Bod A-AP (wds) a B-client (wds)
Napadá vás něco čím to může být způsobeno ? Router nikde po trase není je jeden hlavní na konektivitě na bodu A.
Vyřešeno
na straně B kde je napojen airgrid a nano bridge vysílající na body C a E
postupnou změnou frekvence vysílačů paradoxně směrem blíže k sobě se zvyšovala propustnost. Snad to někomu pomůže.
Popis situace:
spoj mezi bodem A (místo s konektivitou) a B nanobridge M5 na 3km propustnost cca 50mb
na straně B je připojeno na lan switch a airgrid m5 mířící na mod C kde je klient a nanobridge opět zapojený do switche mířící na bod E.
Tak k poblému :
měření propustnosti mezi A-B 50mb
měření propustnosti mezi A-C 2-5mb
měření propustnosti mezi B-C 5 30mb
měření propustnosti mezi B-E 5 30mb
měření propustnosti mezi A-E 2-5mb
Fyzicky má být rychlost internetu cca 15mb tzn jak prijdu na bod b zapojím do switche kabel je tam cca 15mb.
Fyzicky na bod C a E je 2-5mb
Bod A-AP (wds) a B-client (wds)
Napadá vás něco čím to může být způsobeno ? Router nikde po trase není je jeden hlavní na konektivitě na bodu A.

na straně B kde je napojen airgrid a nano bridge vysílající na body C a E
postupnou změnou frekvence vysílačů paradoxně směrem blíže k sobě se zvyšovala propustnost. Snad to někomu pomůže.
0 x
Citam to tu cele, ale riesenie ziadne.
Ja mam konfig (PC=x86 2Ghz a viac):
RB450G_Eth1Gbps >>RAY200M_Eth1Gbps>>RAY200M_Eth1Gbps>>PC_Eth1Gbps a v nom 5GhzMiMo 300/300M link spoj na 3km do PC.
Cize > A -B -C
Testy:
A-B ide 195M (Btest TCP z RBcka cez spoj na RAY200M)
B-C ide 145M (Btest z PC na PC cez MiMo spoj)
A-C ide 75Mbps TCP
testovane v plnej prevadzke, real traffic okolo 60-70Mbps (6-7tis.pps, pri teste 12tis.pps).
Je na to uz nejake riesenie?
Ja mam konfig (PC=x86 2Ghz a viac):
RB450G_Eth1Gbps >>RAY200M_Eth1Gbps>>RAY200M_Eth1Gbps>>PC_Eth1Gbps a v nom 5GhzMiMo 300/300M link spoj na 3km do PC.
Cize > A -B -C
Testy:
A-B ide 195M (Btest TCP z RBcka cez spoj na RAY200M)
B-C ide 145M (Btest z PC na PC cez MiMo spoj)
A-C ide 75Mbps TCP
testovane v plnej prevadzke, real traffic okolo 60-70Mbps (6-7tis.pps, pri teste 12tis.pps).
Je na to uz nejake riesenie?
0 x
a co máš mezi rbčky a pojítky?
0 x
hapi píše:a co máš mezi rbčky a pojítky?
Do Rb v bode Aje priamo pichnuty RAY. V bode B je RAY pichnuty bud priamo /najpravdepodobnejsie/v onboard 1G sietovke v PC,alebo je tam 1G switch,uz si nepametam. V bode C je WiFi karta v tom PC.
0 x