❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Zamyšlení - Více hopů na 5GHz

Návody a problémy s konfigurací.
hapi

Re: Zamyšlení - Více hopů na 5GHz

Příspěvekod hapi » 12 years ago

a máš ověřeno že to bude po 4 spojích dělat průser? od tý doby co jsme vyměnily na páteřích switche ta L2 switche jak si troufám říct že se tento problém nevyskytuje pokud nejde o stará WinXP u klienta.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Nemám to ověřeno že to bude dělat průser. Po cestě switche nebudou. Bude tam vždy 750 nebo 750UP a to toho nastrkaný jednotlivý MK
0 x

honzam

Ještě dotaz. Pokud jedu v 2x2 NV2 tak se pojím na 130/130Mbit.

Ale pokud jedou v obyčejném Nku 2x2 tak se spojím na 144 / 144 Mbit. Je to normální?
Obrázek
Přílohy
144mbit.png
144mbit.png (21.03 KiB) Zobrazeno 3430 x
0 x

mvh
antispam: Ano

Příspěvekod mvh » 12 years ago

2x2 to nemas kdyz tam je 20MHz kanal ;)
Ja bych se tech 4 skoku v NV2 tolik nebal, zezacatku mi to taky vadilo, ze pada rychlost na jedno spojeni, ale zase na druhou stranu to porad udela minimalne 10M a kazdy dalsi spojeni to zrychluje, opravdu je to tak malo?
0 x

honzam

Je se ale nebavím o šířce kanálu. Ale o počtech zapnutých chainů. A to 2x2 je. Můžu ti ukázat záložku HT
0 x

dubrma

Příspěvekod dubrma » 12 years ago

Prozradil bys s jakýma switchema konkrétně se problém nevyskytuje/minimalizuje?

hapi píše:a máš ověřeno že to bude po 4 spojích dělat průser? od tý doby co jsme vyměnily na páteřích switche ta L2 switche jak si troufám říct že se tento problém nevyskytuje pokud nejde o stará WinXP u klienta.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

L2 switche od TP linku, klidně i ty starý 2xxx serie.

Čekám na okouna až vymění RB250GS za jetstreama od tplinku jakej to bude mít dopad.
0 x

dubrma

Tak to sem pak napište, jsem zvědavý.

ToughSwitch jste nezkoušeli?
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 12 years ago

hehe a složíte se mi na přístup k dialům ? za výměnu zaplatím 1600 Kč plus swtich, switch si koupím ze svého :)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

dubrma

To jsem měl taky, naštěstí jsem mohl vytáhnout krabici z objektu. Takže řeším teplotu, ale jsem tam jak doma. :D
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 11 years ago

trochu uživuji toto vlákno, protože mám následující problém hlavní brána x86 z toho jdou 4 vlany do TPlinku jstream toto jede 1Gb, z jestreamu to leze do alcomy MP360, druhá strana alcomy je napojená do rB2011, když zapnul na té alcomě rychlost 1Gb na eth tak se mi za 4 skoky na wifinách zhorší rychlost řádově o 20Mb a když je trasa na 100Mb tak to jede rychleji, nechápu to včem může být problém Rx aTX errory na kabelu jsem nenašel.

V praxi když jedu alcomu na 100Mb tak za 4 skoky na wifinách naměřím nějakých 65Mb download TCP, když přepnu na 1Gb tak naměřím nějakých 35-40Mb.

nakres.jpg
nakres.jpg (63.64 KiB) Zobrazeno 3431 x
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Sten8

Příspěvekod Sten8 » 11 years ago

Ahoj mám zajímavý problém a kroutím nad tím hlavou již 2dny. Nikde odpověd nevidím

Popis situace:

spoj mezi bodem A (místo s konektivitou) a B nanobridge M5 na 3km propustnost cca 50mb
na straně B je připojeno na lan switch a airgrid m5 mířící na mod C kde je klient a nanobridge opět zapojený do switche mířící na bod E.

Tak k poblému :

měření propustnosti mezi A-B 50mb
měření propustnosti mezi A-C 2-5mb
měření propustnosti mezi B-C 5 30mb
měření propustnosti mezi B-E 5 30mb
měření propustnosti mezi A-E 2-5mb

Fyzicky má být rychlost internetu cca 15mb tzn jak prijdu na bod b zapojím do switche kabel je tam cca 15mb.
Fyzicky na bod C a E je 2-5mb

Bod A-AP (wds) a B-client (wds)
Napadá vás něco čím to může být způsobeno ? Router nikde po trase není je jeden hlavní na konektivitě na bodu A.

:P :P :P :P :P :P Vyřešeno

na straně B kde je napojen airgrid a nano bridge vysílající na body C a E
postupnou změnou frekvence vysílačů paradoxně směrem blíže k sobě se zvyšovala propustnost. Snad to někomu pomůže.
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 11 years ago

Citam to tu cele, ale riesenie ziadne.
Ja mam konfig (PC=x86 2Ghz a viac):
RB450G_Eth1Gbps >>RAY200M_Eth1Gbps>>RAY200M_Eth1Gbps>>PC_Eth1Gbps a v nom 5GhzMiMo 300/300M link spoj na 3km do PC.
Cize > A -B -C

Testy:
A-B ide 195M (Btest TCP z RBcka cez spoj na RAY200M)
B-C ide 145M (Btest z PC na PC cez MiMo spoj)

A-C ide 75Mbps TCP

testovane v plnej prevadzke, real traffic okolo 60-70Mbps (6-7tis.pps, pri teste 12tis.pps).

Je na to uz nejake riesenie?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

a co máš mezi rbčky a pojítky?
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 11 years ago

hapi píše:a co máš mezi rbčky a pojítky?

Do Rb v bode Aje priamo pichnuty RAY. V bode B je RAY pichnuty bud priamo /najpravdepodobnejsie/v onboard 1G sietovke v PC,alebo je tam 1G switch,uz si nepametam. V bode C je WiFi karta v tom PC.
0 x