❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mikrotik a UPS

Návody a problémy s konfigurací.
Ladik
antispam: Ano

Re: Mikrotik a UPS

Příspěvekod Ladik » 13 years ago

ludvik píše:Nové UPSky od apc (SMT, SMX) - zapomeň na komunikaci s čímkoliv jiným, než s powerchute :-) A i tam, mám takový pocit, nejsou na sériáku všechny informace. Protokol ještě nikdo nehacknul ... Kup si do toho "legacy" SmartSlot kartu (myslím AP9620), stojí okolo tisícovky. S ní už by to komunikovat mělo.

Neumí to ani apcupsd. Natož zfušovaná primitivnost v mikrotiku.

Kde maji lan kartu do APC ups do tisicovky, hned jich koupim nekolik.

SUA 2200 ma standartni protokol podle me to ma spatne nakonfigurovane.

Ahoj Lada
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Já jsem netvrdil, že je to LAN karta. Je to "legacy", tedy udělá z nových UPS staré, po sériáku. Ale může nastat taky problémek, že se musí upgradit firmware té upsky. To je ovšem řešitelné.

Třeba zde: http://www.senetic.cz/product/AP9620?gc ... 3wod3nsA6w (obchod neznám, je to první odkaz na googlu).

Ladik píše:Kde maji lan kartu do APC ups do tisicovky, hned jich koupim nekolik.

SUA 2200 ma standartni protokol podle me to ma spatne nakonfigurovane.

Ahoj Lada
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

Zdravim, mam SUA APC s USB portom...som schopny to rozbehnut s MK ktory ma USB port? diky
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

midnight_man píše:Zdravim, mam SUA APC s USB portom...som schopny to rozbehnut s MK ktory ma USB port? diky

jo, akorát s RB2011 se mi to nikdy nepovedlo
0 x

midnight_man

aha no prave RB2011 tam mame...tak co s tym ideme robit? Mikrotik nevidi tu APC jo?
0 x

Peyrak

RB2011 s USB mi prošlo rukama a 6 kusů a nikdy jsem to USB nerozjel, ten poslední, co jsem tu měl dokonce po připojení čehokoliv do USB tuhnul, jinak to třeba nevidělo nic, nebo to flashku vidělo a ups ne

na jiných RB, PC a Alixech s tím nikdy problém nebyl
0 x

midnight_man

co ma este USB? uz len tie biele skatule na styl 750tky ze?
0 x

Peyrak

411UAH nebo jak se to nazývá
0 x

michnzee

Příspěvekod michnzee » 12 years ago

tak jsem se snažil rozchodit na rb951 s ros5.24 modul pro ups a spojit ho s apc back-ups 350 (běžně dostupná klasika) s origo usb kabelem a kupodivu nefunguje, pořád to hlásí "couldn't add new ups - port is inactive (6)". :? S powerchute funguje téměř dokonale, ale na RB se prostě nerozjede...
0 x
::RouterLEGOboard::

midnight_man

rozbehol to niekto na RB2011?
0 x

Peyrak

já ne
0 x

midnight_man

Tak poradte niekto MK s USB na ktorom rozbehnem ciernu UPS SM...dakujem
0 x

Peyrak

já ji mám připojenou do alixu, v5.24, ve v5.20 nebo v5.21 byl nějaký problém v komunikaci s UPS přes USB
0 x

michnzee

Já si myslím, že to musí být nějaká hloupost. Snad všechny nový MK co mají USB, mají konektory stabilně pod napájením - už kvůli funkci 3G modemů nebo usb flashdisků - jak by jinak mohla tato připojená zařízení fungovat. Dřív to možná sloužilo jen na sběr informací, tudíž se usb asi moc nevyužívalo (? těžko říct, nerozumím tomu, proč by se usb nevyužívalo). Tím pádem, pokud mám origo kabel od APC, který funguje úplně bezproblémově s Win (PowerChutte), tak musí fungovat i jinde (protože to zapojení kabelů bude v pořádku). Tím pádem závada může být v UPSce, která nedokáže komunikovat s MK, nebo v MK, který nedokáže navázat komunikaci s UPSkou. Nebo čím jiným by to mohlo být? Napadá vás něco? I kdyby z MK ta UPSka nešla ovládat (nastavovat režimy, chování aj.) tak by se alespoň načetly základní informace - co je to za UPSku nebo jestli je vůbec něco k USB připojené.
0 x

michnzee

Já mám v5.24 a na portu USB to nic nezahlásí.
0 x