❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

5 GHz spoj v režimu station pseudobridge

Návody a problémy s konfigurací.
hapi

Re: 5 GHz spoj v režimu station pseudobridge

Příspěvekod hapi » 15 years ago

no, a to je blbě protože wds slave je zase APčko, jenom reaguje na změnu kanálu hlavního APčka. Já nevim, to musí jít. Mě to tu běží ve station-wds, wds nastavení je na dynamic a nasměrovaný do bridge s ostatními iface. Na APčku to samí. Spíš by mě zajímalo, jestli nemáš IP nějak blbě zadanou na iface. No a pak se tu nabízí jedna jasná možnost, routing, ale to tě časem donutí samo až na to přijdeš.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 15 years ago

no, dle toho návodu co je zde tam tam je static wds a ne dynamické

možná by stálo za to aby si sem dal demo jak to máš nastavené, protože když to dám do toho co říkáš tak se to propojí ale aktivní WDS spojení je pouze na jedné straně spoje
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

mimicko

Příspěvekod mimicko » 15 years ago

Pokúsim sa ti vytvoriť demo, ale u mňa je jeden problém ako písem v popise. Niesom ISP a mam dynamickú adresu. Skúsim to formou skriptu na DynDNS a pingom si zistíš akú mám adresu. Poprípade spravím Print Screen jednotlivých nastavení ako ich mam.
Statické WDS mám preto lebo z dyn. mi to padalo.
0 x
Niesom ISP, iba clovek co ma zalubu v lamani ludskych moznosti. :)

okoun

Příspěvekod okoun » 15 years ago

ok, ale ten tvůj návod bridge bridge mi funguje, potřebuji ten bridge wds station
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 15 years ago

okoun píše:ok, ale ten tvůj návod bridge bridge mi funguje, potřebuji ten bridge wds station

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Transpare ... o_Networks
0 x

migell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod migell » 15 years ago

hocimin1 píše:
okoun píše:ok, ale ten tvůj návod bridge bridge mi funguje, potřebuji ten bridge wds station

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Transpare ... o_Networks

Kód: Vybrat vše

http://wiki.hkfree.org/Routerboard#Nastaveni_dvou_routerboardu_do_plne_transparentniho_bridge_s_NStreme
0 x
Rád pomůžu a něco se přiučím ...

David2006

Příspěvekod David2006 » 15 years ago

Chci se zeptat - dvě RB411 případně RB711 s lvl3 licenci se dají nějak "kloudně" propojit coby páteř nebo je to spíš nouzovka? Mě to doma jelo na tuším bridge-station pseudobridge a pak nějak wds-station wds ale to jsem si nikde MAC nezadaval měl jsem WDS Mode: Dynamic a prostě to jelo taky cca 25Mbs jednosměrně nastole.

Tedy když je potenciálně WDSko lepší(myšleno více transparentní a méně problémů stím spojených) dá se udělat i na lvl3 ? Případně Nko nebo Nv2 u RB711 jako páteř?
0 x

hapi

jistě že stačí L3 na PTP spoje.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

s L3 udelas i AP tedy v modu bridge ale chova se to normalne jako AP.
0 x

David2006

Díky za odpovědi,znamená to že když bych si budoval 1-2APčka tak na to stačí RB711 s lvl3 v modu bridge? A trafik pak shapovat na nejbližšší strojovně (napr. RB433AH) klidně i o skok dál ? Uvidím tam statistiky,je možné blokovat v acceslistu atd? Prostě základní fce jako má klasický APbridge ? Co Ubiquiti nebude stím mít problém v koncových klientech?
0 x

hapi

jo čekal jsem tuhle otázku po Maxikově odpovědi. L3 umí připojit pouze jednoho klienta. L4 jich umí víc. Takže L3 nemůže sloužit jako APčko. L4 ano.
0 x

David2006

Čekal jsem tu odpověď :) ale díky Hapi aspoň to nemusím zkoušet.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 15 years ago

A co kdyz udelali soudruzi z mikrotiku chybu a bridge se chova jako apbridge? :wink:
0 x

hapi

jo, chová se uplně stejně ale jenom pro jednoho klienta.
0 x

Selič

Příspěvekod Selič » 15 years ago

Stacilo v bridge pridat Virtual AP a na to uz slo povesit hodne klientu ,aspon jeste v MK3.X to fungovalo :)
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."