❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
špatné ccq ale dobrý signál
Re: špatné ccq ale dobrý signál
a co kanálová rozteč? Nemůžeš předpokládat že karty bez vstupních filtrů pojedou dobře vedle sebe či dokonce ob jeden kanál. Musíš dodržovat určitý zásady i tak. I u 10GHz pojítek je to důležitý pokud nepočítám insiderovy ceragony 

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
no tak jednu anténu tam mám na 5560 a toto jede na 5540 ale jsou od sebe daleko 10 metrů což by mělo být OK a obě jsou v limitech
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
jedno to neni, koukni jakej má antena předozadní poměr, jakej signál přichází jak z bližší tak strany dál a nebo prostě jenom proskenuj pásmo a uvidíš kolik to chytá signálu z tý druhý. Člověk by to ani neřek ale kanály vlede sebe se prostě zaruší.
0 x
prostě takvou jednoduchou věcí to nění to bych i bral
právě jsem to zkusil přeladit do 5,8 a je to úplně stejné no
právě jsem to zkusil přeladit do 5,8 a je to úplně stejné no
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
tak máš vadnou jednu z karet.
0 x
jo ale kterou když z každé strany to dává 28-30 Mb/s
0 x
víš hapi já se nestačím divit myslím si že to je prostě softowá chyba protože zapnu na spoji nstreme a jede to full 18/18Mb a ccq 100/100 prostě to nechápu....
kdyby to bylo zarušené tak nstreme je ještě horší, ne?
kdyby to bylo zarušené tak nstreme je ještě horší, ne?
0 x
ano ano, nstreme protokol nezajímá okolní rušení a prostě to tam pustí. Když ho vypneš tak se stará i o ostatní wifi sítě a podobně takže čeká až ostatní dovysílaji atd. takže ano, nstreme v tomhle případě může dost pomoct v zarušenym pásmu.
0 x
tak v tom případě je někde něco blbě nastavené na kartách, ale já s něčím nehýbal. znamená to že prostě karta se ruší sama na vzájem. protože kdyby to bylo zarušené tak ten spoj z jedné strany nepojede dobře... a přelazení jsem zkoušel i do pásma 5,2 a 5,8 a výsledek stejný no.. a není to spoj ve městě ani u města, prostě divočina no... a přímá viditelnost
říkám že ccq spadne když ten spoj nabere na větší rychlosti například full 8/8 Mb/s jede naprosto ok ccq 100/100 ale potom se něco rozkmitá a konec a sletí to na 2/2Mb a ccq 6/13
takže prostě se někde něco na té kartě rozkmitá no a dalo by se říci že nstreme to kmitání nebere v potaz a vysílá dál což je pouze dobře
ale karty jsou v pořádku nevěřím že by bylo tolik karet špatných, dělají mi to již dva spoje úplně ve stejném scénáři
jestli nasadím klasickou kartu nebo nkovou je to stejné
říkám že ccq spadne když ten spoj nabere na větší rychlosti například full 8/8 Mb/s jede naprosto ok ccq 100/100 ale potom se něco rozkmitá a konec a sletí to na 2/2Mb a ccq 6/13
takže prostě se někde něco na té kartě rozkmitá no a dalo by se říci že nstreme to kmitání nebere v potaz a vysílá dál což je pouze dobře
ale karty jsou v pořádku nevěřím že by bylo tolik karet špatných, dělají mi to již dva spoje úplně ve stejném scénáři
jestli nasadím klasickou kartu nebo nkovou je to stejné
0 x
skus vymenit pigtaily na oboch stranach a znizit vykon co najnizsie
0 x
známímu a dokonce i mě samotnýmu jedna vadná karta na bodě sundala i ostatní spoje. To co popisuješ je přesně ono, blbě se to hledá.
0 x
ja sem ted treba menil asi 3-4roky stare CM9 na spojich, kde proste signaly okolo -63, CCQ 95-100% ale proste na 54Mbit jeli mizerne... propustnost 15Mbit Half, latence 30ms... jakmile se spoj fixnul na 48 nebo 36 najednou jeli jak z praku... proste jak kdyby uz neumeli poradne udrzet tu 54mbit modulaci....
0 x
Jan Ptáček
to jsou ale anomalie
0 x