❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Za 5GHz trasou 2PC

Návody a problémy s konfigurací.
Macek

Re: Za 5GHz trasou 2PC

Příspěvekod Macek » 16 years ago

Tak ideální řešení je dát tam klientům co maj více PC router, ale stejně to musím vyřešit tak že UBNT vyměním buď za routerboard, nebo tam dám modem WNC: AirCA8-PRO 3xLAN, za kterým tento problém nenastává.
Skoušel jsem různé metody ale ubnt NS je v tomto nevychytaný.
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 16 years ago

spíš bych to viděl tak, že by to chtělo udělat tam klasický bridge, ale ne AP - klient bridge, ale bridge - bridge pak tam rozhodně nebudeš mít problémy... )nevim jak co umí NS5 ale já takhel mam udělaný tew 510 (a krásně mi to chodí.... jsou v bridge, resp takovej ten bridge WDS... a propustnost je slušná...)
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

vandroiy

Příspěvekod vandroiy » 16 years ago

Zdravím vás.. No po pravdě.. moc nechápu tu situaci, chtělo by to přesnější popis. Pokud jde o jednu domácnost, tak se s nima nes..u a strčim je za router. V tvém případě stačí switch, protože nanos uměj NAT. Shaping neshaping je to jeden klient, jeden paušál, tak co bych ho shapoval jako dva různý klienty?? Ať si koupí switch. Pokuď to jsou dva různí klienti v jednom domě, tak zahoď nano a hoď tam nějaký levný RBčko s více ethernety. Ještě bych možná zkusil nano v režimu Station-router s vypnutým natem, ale nemam to vyzkoušený. No a s tim WDSkem.. dyk je to naprostá hovadina, aby to mělo nějakej přínos.. WDS se týká, pokud mi něco neuniklo, pouze wifi části zařízení. Konkrétně jde o propojení tří a více AP na společném SSID a kanálu za použití jediné antény pro příjem i vysílání.
0 x
Beginner jak svině