❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

MK3 a Layer 7 filter

Návody a problémy s konfigurací.
belmorfeus

Re: MK3 a Layer 7 filter

Příspěvekod belmorfeus » 17 years ago

kazdy dobry skutek bude po zasluze potrestan, nevim cemu se divis, spousta lidi si mysli ze je to ironie, ale ona je to realita
0 x

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 17 years ago

Ja mam chvalabohu na vsetkom hw zakupenu licenciu , nejaky cas som zo zaciatku mal 2,9,27 ale istota je istota a zadovazil som si licenciu .
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 17 years ago

Rad bych ozivil tema...

Mam problemy na x86 platforme s tim l7 filtrem, tuhne mi pocitac a to tak, ze uplne zamrzne, mate nekdo podobnou zkusenost ?
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

raven-il píše:Mam problemy na x86 platforme s tim l7 filtrem, tuhne mi pocitac a to tak, ze uplne zamrzne

A co Vás vede k tomu, že to způsobuje L7 filter?
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

belmorfeus

sam pouzivam L7 a mam skoro vsechny filtry opsane z toho odkazu na zacatku threadu, blbne par P2P filtru tim stylem ze pretezuji CPU ale kdyz je povypinas a das si misto toho all-P2P mangle tak to bude fungovat k plne spokojenosti, je to stabilni, urcite to pad PC nezpusobi, to spise spatny HW.
Timto chci podekovat maxikovy za demo, poucil jsem se, pridal si do toho P2P filtry a jsem 100% spokojen. Jedine co bych jeste rad je pridat tam nejaky adress list rapidshare aby se i ten zarazoval spravne a pak adress list na herni servery aby zakaznici meli lepsi pingy, ale nemuzu mit vse ze ?
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

Na p2p nepotrebujes L7 tu zmakne i Ipp2p v 2.9 rosu ve 3 ce je nejspis taky + L7, Spis me zajima kde berete ty stringy podle kterych to poznava dany pakety ?
0 x

belmorfeus

Maxik píše:Na p2p nepotrebujes L7 tu zmakne i Ipp2p v 2.9 rosu ve 3 ce je nejspis taky + L7, Spis me zajima kde berete ty stringy podle kterych to poznava dany pakety ?

Rekl bych ze za vse mluvi druhy komentar tohoto threadu, tam mas odkaz, to co tam je bohate staci. Jinak P2P nemam v L7 ale normalne a vse ostatni pomoci L7, z 20mbit provozu dokazu 18 identifikovat a zbyle 2mb proste mam oznaceno jako ostatni provoz a ma to vetsi prioritu nez html, protoze podle mne jsou to vetsinou hry a podobne aplikace.
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 17 years ago

Maxik píše:Na p2p nepotrebujes L7 tu zmakne i Ipp2p v 2.9 rosu ve 3 ce je nejspis taky + L7, Spis me zajima kde berete ty stringy podle kterych to poznava dany pakety ?

No ja myslim, ze tady: http://l7-filter.sourceforge.net/protocols a u kazdeho rpotkolu si klikni na odkaz ve sloupci NAME a tam to najdes, asi teda, aspon jsem to tak vysledoval ;)
0 x

belmorfeus

ano to je presne ono :-)
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

Maxik píše:Na p2p nepotrebujes L7 tu zmakne i Ipp2p v 2.9 rosu ve 3 ce je nejspis taky + L7

Přesně tak, nevím co tu všichni pořád blázníte s L7 filtrama, když Ipp2p funguje úplně na stejném principu jen trochu rychleji protože je binární. Je jasné, že p2p provoz nelze úplně omezit už z principu, ale pokud si to někdo neumí nastavit, tak mu nepomůže ani svěcená natož potom L7.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

mato1

Příspěvekod mato1 » 17 years ago

lidicky a funguje vam tam aj rozoznavanie typov suborov ako exe, rar, zip..? A tiez sa chcem spytat na live videa a live radia....

pripadne by bolo uplne idealne nejake to demo s pouzitim Layer7
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 17 years ago

mato1 píše:lidicky a funguje vam tam aj rozoznavanie typov suborov ako exe, rar, zip..? A tiez sa chcem spytat na live videa a live radia....

Predpokladam asi toto, pokud se pekne osefuje P2P, tak na vsechno ostatni neni potreba Layer7, protoze P2P delaji 90% provozu a kdyz to slusne omezis(dle meho nazoru staci prioritami), tak na zbytek zustane tolik, ze uz neni potreba nejake extra nastaveni (slozity L7 filtr), teda za predpokladu, ze je konektivity aspon trochu dostatek.
0 x

jirk

Příspěvekod jirk » 17 years ago

mato1 píše:lidicky a funguje vam tam aj rozoznavanie typov suborov ako exe, rar, zip..? A tiez sa chcem spytat na live videa a live radia....

Ahoj
Podívej se sem: forum.futureshop.sk položka: Konfigurácie - Dema a ....... !

Je tam velice pěkné demo na L7 filter.
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

belmorfeus píše:

Rekl bych ze za vse mluvi druhy komentar tohoto threadu, tam mas odkaz, to co tam je bohate staci. Jinak P2P nemam v L7 ale normalne a vse ostatni pomoci L7, z 20mbit provozu dokazu 18 identifikovat a zbyle 2mb proste mam oznaceno jako ostatni provoz a ma to vetsi prioritu nez html, protoze podle mne jsou to vetsinou hry a podobne aplikace.

Ech, do 20 Mb mi to jelo taky bez problemu, pak jsem pres to pustli cca 45/15 a stroj yacal kolabovat :(
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

raven-il
Kontaktovat uživatele:

jirk píše:

Ahoj
Podívej se sem: forum.futureshop.sk položka: Konfigurácie - Dema a ....... !

Je tam velice pěkné demo na L7 filter.

Jsem zvedav, cekam na aktivaci uctu :)
0 x
Josef Smola