❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

QinQ prez routovanou sit na MK

Návody a problémy s konfigurací.
FairyTale

Re: QinQ prez routovanou sit na MK

Příspěvekod FairyTale » 7 years ago

okoun píše:
FairyTale píše:Tak jsem na konec zkousel EOIP i přimov VLANu a v obou pripadech mi naměřili na lince velkou chybovost na malých ramcích. Rozdil je akorat v tom, jak to vytezuje CPU. EOIP pri 100M provozu na koncove 3011 CPU cca 60%. Uz mezi 2x CCR 1009 mezi kteryma je IP20 ceragon v licenci 600Mbit prez ktery v dobe mereni teklo 100Mbit . Vypadá to, že na tyto transporty je MK proste jednoduse NEVHODNE. Nedělá nekdo neco podobneho pro VF/O2/TM ? Na cem vám to běží tak, aby to prošlo jejich certifikovanym mericem.

nemohu souhlasit, MK je úplně v pohodě, někde tam bude asi chyba, možná špatně nastavené fronty...

Jaké fronty prosim ? Po cesté žádny shaper neni...
0 x

pgb

Příspěvekod pgb » 7 years ago

jak není ? dyť píšeš že flowcontrol je všude zapnutý ... jinak na ccr 1036 mám bridge mezi "ether1" a "ether2" 700-900Mbps denně a neztrátuje, cpu zatíženo minimálně. Hledej kde se ti načítají countery, zkus pátrat po tx/rx errorech na ceragonu i na interfacu mikrotiku .....
1 x

FairyTale

Příspěvekod FairyTale » 7 years ago

No zkousel jsem to i s vypnutym flowonctrol a to na to nema vliv. Nejlepsi na tom právě je, ze na interfejsech, bridgech, vlanach a nikde zadne dropy, errory, fcs errory nejsou.
0 x