❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nastavení MikroTIka 2.9.6 v režimu klient

Návody a problémy s konfigurací.
skrebon
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skrebon » 19 years ago

Zaplatim, kto mi vyriesi tu zahadu :-)
0 x

rrob

Příspěvekod rrob » 19 years ago

Lukas Vacek píše:
jali píše:
skrebon píše: ether+wifi karta v mode klient proste priamo v bridge nepojede. Pokial ano, tak ma trafi :P

Vim o jednom routeru, kde to proti vsem zakonum uz asi rok spolehlive funguje. Nikdo nevime, jak je to mozne, ale nesaha se na to, tak to snad jeste dlouho fungovat bude.

No jestli máš namysli ten můj tak jsem na to sahnul a to upgradoval z 2.8 na 2.9 a bridge v modu client funguje stále 8) :D

wov to mi nerikej ani ze srandy, jdu se kousnout do nohy, ja se tu furt pachtim a tobe to svisti? jdem teda hazet kameny na kancelare mikrotik at nam to vysvetli. neda se udelat nejaky dump konfigu a ten jim poslat na rozbor at nam reknou jak to udelat at jsme na tom stejne ? LOL ... klidne jim to poslu s komentarem. resp nechces udelat demo ucet a ze by jsme se jako pokochali tou konfiguraci? pls pls
0 x

Lukas Vacek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lukas Vacek » 19 years ago

8)

82.202.117.106
demo
demo
0 x

Jardas

Příspěvekod Jardas » 19 years ago

Mám takovou teorii :-).
Pokud si dobře vzpomínám, tak problém s propouštěním MAC adres v modu klient byl nahlášen u karet Atheros, ale u Prismu jsem o ničem takovém neslyšel.
Tudíž může být zázrak způsoben použitím karty Prism v modu klient, kterážto tak funguje bez problémů...
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 19 years ago

Jardas píše:Mám takovou teorii :-).
Pokud si dobře vzpomínám, tak problém s propouštěním MAC adres v modu klient byl nahlášen u karet Atheros, ale u Prismu jsem o ničem takovém neslyšel.
Tudíž může být zázrak způsoben použitím karty Prism v modu klient, kterážto tak funguje bez problémů...

OK,
taky bych se přikláněl k problémům s Atherosem. Ale ... proč tedy v "krabičkových" AP (některých) funkce klient funguje správně? Jak již jsem zmínil - Compex 54AG má stejnou minipci cm9 jako já v MKT a funguje stoprocentně. Možná to chce "umět" - buï já v nastavení anebo v MKT firmweráři. Každopádně věřím, že se toho i od MKT jednou dočkáme.
mpcz
0 x

Jardas

Příspěvekod Jardas » 19 years ago

mpcz píše:
Jardas píše:Mám takovou teorii :-).

OK,
taky bych se přikláněl k problémům s Atherosem. Ale ... proč tedy v "krabičkových" AP (některých) funkce klient funguje správně? Jak již jsem zmínil - Compex 54AG má stejnou minipci cm9 jako já v MKT a funguje stoprocentně. Možná to chce "umět" - buï já v nastavení anebo v MKT firmweráři. Každopádně věřím, že se toho i od MKT jednou dočkáme.
mpcz

Nicméně pozor! "Krabičková" AP v modu klient nejsou plně transparentní, ale jedou přesně podle 802.11, tj. maskují vše za svou MAC. Což osobně nepovažuju za chybu nebo nedostatek (už proto že je to tak definováno v normě), jen na to upozorňuju, aby snad někdo nedoufal že si s klientským režimem udělá bez EoIP transparentní most.
0 x

jali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jali » 19 years ago

Urcite to neni zavisle na chipsetu karty. Jedna MAC je dana specifikaci WiFi standartu, vyrobci chipsetu to nemohou obchazet
0 x
JALI

Nenašli jste zde odpověï ? podívejte se také na http://www.futureshop.sk/forum

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 19 years ago

coz je velika skoda .... a kdybych nekdy potkal toho co to pri zrodu standardu udelal tak mu asi dam co proto ...

dneska existuje opravdu asi jen ten d-link 900+ ktery pri klientskem rezimu pousti mac usru za sebou ...
0 x

mpcz

Dade_Marfi píše:coz je velika skoda .... a kdybych nekdy potkal toho co to pri zrodu standardu udelal tak mu asi dam co proto ...

dneska existuje opravdu asi jen ten d-link 900+ ktery pri klientskem rezimu pousti mac usru za sebou ...

Jen pro úplnost, neřeší se zde (u Mikrotika) transparentní most, t.j. propouštění originálních MAC adres PC směrem k AP, ale ta jednodušší, ale zato naprosto běžná varianta přemaskování MAC adres PC jednou MAC adresou AP/klienta. I když ta transparentní (klientská) bridge je taky někdy výhodná. Bohužel D-link 900AP je asi opravdu poslední, kdo tu úplnou transparentnost umí.
mpcz
0 x

Bobajz

Příspěvekod Bobajz » 19 years ago

LaCosta píše:Ja len doplnim k tomu StarOS, nechcem ho obhajovat ale stabilitu s atherosom porovnavat s MT je scestne. Madwifi a prop. drivers od atherosu je dost velky rozdiel :) ...

MT ma drivers MadWifi ci Atheros???
0 x

rrob

Dade_Marfi píše:dneska existuje opravdu asi jen ten d-link 900+ ktery pri klientskem rezimu pousti mac usru za sebou ...

doted sem to pouzival v ovislinku WL-1120AP s alt firmware ... treba aplite ... je tam polozka mac translation enable/disable .)

verim ze v novem 5460 to pujde taky ... i kdyz uz asi ne s aplite (zatim)

umi to vice kusu. ... v podstate vse s realtekem (nejake alfy a smc) kde se da pouzit ten spravny fw.
0 x

mpcz

rrob píše:
Dade_Marfi píše:dneska existuje opravdu asi jen ten d-link 900+ ktery pri klientskem rezimu pousti mac usru za sebou ...

doted sem to pouzival v ovislinku WL-1120AP s alt firmware ... treba aplite ... je tam polozka mac translation enable/disable .)

verim ze v novem 5460 to pujde taky ... i kdyz uz asi ne s aplite (zatim)

umi to vice kusu. ... v podstate vse s realtekem (nejake alfy a smc) kde se da pouzit ten spravny fw.

No to teda nevím,tahle funkce transparentní bridge me zaujala nejvíc, bohuzel jako mnoho jiných funkcí u APPRO i Lite je to jen reklamní trik, myslím si, ža Ti to taky nefunguje i když bych byl rád, kdybych se mýlil.
mpcz
0 x

rrob

Lukas Vacek píše:8)

82.202.117.106
demo
demo

diky diky diky
moc sem se pokochal tvym konfigem
urcite se tam jeste stavim na inspiraci ... hlavne routovani me bude zajimat

ad bridge.
jdu si pro jinou minipci wifi ... mam dva atherosy .. skusim neco jineho.
0 x

rrob

mpcz píše:je to jen reklamní trik, myslím si, ža Ti to taky nefunguje i když bych byl rád, kdybych se mýlil.
mpcz

ja tu reklamu necet ... ja na to prisel kdyz sem to jako klienta pripojil k providerovy kde je vazba na mac adresu a on si vesel poustel macadresy klientskych pc takze sem se na net nedostal. az sem teda nasel ten prepinac mac translation. v tu chvili se to okamzite rozjelo .) ale ted si uvedomuji ze ten fw asi nebyl aplite ale realap od voda.cz ... muzu kdyztak dohledat presnejsi link
0 x

mpcz

rrob píše:
mpcz píše:je to jen reklamní trik, myslím si, ža Ti to taky nefunguje i když bych byl rád, kdybych se mýlil.
mpcz

ja tu reklamu necet ... ja na to prisel kdyz sem to jako klienta pripojil k providerovy kde je vazba na mac adresu a on si vesel poustel macadresy klientskych pc takze sem se na net nedostal. az sem teda nasel ten prepinac mac translation. v tu chvili se to okamzite rozjelo .) ale ted si uvedomuji ze ten fw asi nebyl aplite ale realap od voda.cz ... muzu kdyztak dohledat presnejsi link

No tak to jsem teda zvědav,jestli je to opravdu tak. Nevím, co přesně popisuješ, ale jde o to, jestli ten tvůj frmw propouští MAC adresu tvého PC směrem k providerovu AP beze změny - obyčejně ji totiž nahradí MAC adresou ovise. V tom případě by ale musel provider povolit jak MAC adresu tvého ovise, tak MAC adresu tvého PC, jinak by to asi nejelo.
Mrkni se prosím, jestli jsi se nespletl, docela mě to zajímá.
Děkuji.
mpcz
0 x