❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Dual chain - Multipoint - Jaké rychlosti?

Návody a problémy s konfigurací.
hapi

Re: Dual chain - Multipoint - Jaké rychlosti?

Příspěvekod hapi » 12 years ago

řekněmě že když si starnet postaví před tvůj sajt svůj 3x větší sajt tak je na čase postavit 6x větší sajt před nimi :-)
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

hapi píše:řekněmě že když si starnet postaví před tvůj sajt svůj 3x větší sajt tak je na čase postavit 6x větší sajt před nimi :-)

otazka je, jestli ti to bude k necemu prospesne... :)
0 x
Jan Ptáček

hapi

minimálně posuneme sektory před ně který nám teď zastínili asi čtyřma 60cm parabolama a několika 40cm. Se tu s nima neserem. Jak oni na nás, tak mi na ně.
0 x

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 12 years ago

Problém bude asi v tom že nv2 ubnt ani nič iné vrátane ros >4.x s nv2 balíčkom nenaskenuje. Oni vidia čistý kanál (v scane) tak to tam prásknu.
0 x

hapi

to nevim, nemám tu nic s 5GHz kromě MKček. Oni tam maji taky MKčka i když v4.17.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

Hatatitla píše:Problém bude asi v tom že nv2 ubnt ani nič iné vrátane ros >4.x s nv2 balíčkom nenaskenuje. Oni vidia čistý kanál (v scane) tak to tam prásknu.

no jo, jenze jenom blbec se před rozsvicenim AP diva jen na scan.. vzdycky se jeste divam na freq. usage kde by to rozhodne melo jit videt
0 x
Jan Ptáček

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 12 years ago

hapi píše:to nevim, nemám tu nic s 5GHz kromě MKček. Oni tam maji taky MKčka i když v4.17.

v 4.x bolo ešte nv2 ako samostatný balíček aj to až od 4.12 ked nie vyššie .
3.30 čo mám najstaršiu verziu na sieti nv2 nevidí a aj frequency usage ju vidí nejak divno respektíve viac nevidí ako vidí. A takto sa mi podarilo raz zostreliť sám sebe nv2 sektor .
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 12 years ago

dnes mi to nedalo a ten moj problemovy sektor som prepol do 11A, protokol nastavil na 802.11 a co sa stalo... odozva zrazu 1-5ms, priepustnost 15mbit... tak a teraz kde je chyba... zarusene je to sa nehadam ale na to ze v 11N s nv2 tadial dostanem pri TDMA 2ms 20mbit a prisernou odozvou to mi pride nejake divne...
0 x

hapi

CSMA?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Dnes večer také pokračuji v testování. V indooru to moc nejelo. Hapi tvrdí že je to zahlcením RX u klienta. MOžné to je. Ale jaktože když dám kanál z opačného konce zakázaného spektra 5735 tak mám download 40 a upload 60Mbit.
Parametrově úplně jiné hodnoty :shock:
Přílohy
5735.jpg
5735.jpg (121.15 KiB) Zobrazeno 1967 x
0 x

hapi

v tom případě je to prach obyčejný rušení.
0 x

asdewq

hapi: som z toho vol trochu... csma nepouzival nstreme? tdma by malo fungovat inak nie? (dobrovolne priznavam ze to nemam nejak detailne nastudovane)... edit: jaaj ci myslis ze prave csma mu pomoze?
0 x

hapi

no, u nstreme se to dá zapnout/vypnout. NV2 nemá CSMA. 802.11 má vždy zapnutý CSMA. Pokud tedy konkurence jede na něčem co má CSMA zapnutý tak je větší šance že se wifiny dohodnou a budou koexistovat. Pak si totiž ne tak často skáčou do vlny a vzniká míň kolizí a míň opakovacích přenosů. Pokud taková NV2 cpe data hlava nehlava do vzduchu tak jediný co jí zbejvá je opakovat přenos při nejbližší příležitosti a jelikož se nedohodne s ostatními APčky (myšleno i konkurence s CSMA) tak prostě udělá to co tady uvádíme.
0 x

asdewq

akpomoze tak sa pretlacamna niektorych kanaloch s mirkotikom na niektorych s ubnt+airmax vsade to chodi +/- podobne blbo
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Zajímavý, že AirMax ty beacony vysílat umí a mikrotik ho vidí ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.