❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NV2 - nasazeni, zkusenosti

Návody a problémy s konfigurací.
pcwifi
antispam: Ano

Re: NV2 - nasazeni, zkusenosti

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

:lol: nenastavis to nijak... až 220Mbit HD/120Mbit FD jsou hapiho vysledky mereni na nejakem jeho spoji.

co se 2X2 tyce,tak by melo stacit v zalozce HT zapnout chain 0 i 1 a 40mhz zapnout v zalozce Wirelees - channel width tusim. Dej si RoS 5.6,jinak ta volba sirky kanalu je skovana v predchozich verzich nekde uplne jinde...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 14 years ago

pcwifi píše::lol: nenastavis to nijak... až 220Mbit HD/120Mbit FD jsou hapiho vysledky mereni na nejakem jeho spoji.

co se 2X2 tyce,tak by melo stacit v zalozce HT zapnout chain 0 i 1 a 40mhz zapnout v zalozce Wirelees - channel width tusim. Dej si RoS 5.6,jinak ta volba sirky kanalu je skovana v predchozich verzich nekde uplne jinde...

PW

120Mbit FD se sice neda jen tak nastavit, ale 70-90Mbit FD by nemel byt problem provozovat v nezarusenem prostredi :)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

80-90Mbit FDX v ideálním případě. POkud nemáš ideální podmínky, pujde to rychle dolu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mira_mo

Příspěvekod mira_mo » 14 years ago

pcwifi píše::lol: nenastavis to nijak... až 220Mbit HD/120Mbit FD jsou hapiho vysledky mereni na nejakem jeho spoji.

PW

mám verzi 5.6. Jinak vHT mám nastaveno 0 i 1 ale v channel width mám 5MHz; 10MHz; 20MHz; 20/40MHz HT Above a 20/40MHz HT Below. tak co mám nastavit?
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 14 years ago

Abowe nebo below to říká že je kanál pod nebo nad použit. 20mhz je v kanálu nastaveném a druhých 20 je pod nebo nad. Jinak jsem zkoušel nv2 s nkem na 1x1 anténě a dávalo to 50Mb/s HD.
0 x

mira_mo

dagus píše:Abowe nebo below to říká že je kanál pod nebo nad použit. 20mhz je v kanálu nastaveném a druhých 20 je pod nebo nad. Jinak jsem zkoušel nv2 s nkem na 1x1 anténě a dávalo to 50Mb/s HD.

a jak mám tedy nastavit 40MHz?
0 x

pcwifi

uz to tu bylo receno,co neni pochopeno ?

" dagus » 04 zář 2011 10:58

Abowe nebo below to říká že je kanál pod nebo nad použit. 20mhz je v kanálu nastaveném a druhých 20 je pod nebo nad. "

nastavis li frekvenci napr. 5600Mhz a 20/40 Above,bude pouzita frekvence 5600 + 5620Mhz. Nastavis li 5600Mhz a 20/40 bellow,bude pouzita frekvence 5600 + 5580Mhz. pokud je neco spatne, nekamenovat :mrgreen:

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

mira_mo

pcwifi píše:uz to tu bylo receno,co neni pochopeno ?

Abowe nebo below to říká že je kanál pod nebo nad použit. 20mhz je v kanálu nastaveném a druhých 20 je pod nebo nad. "

nastavis li frekvenci napr. 5600Mhz a 20/40 Above,bude pouzita frekvence 5600 + 5620Mhz. Nastavis li 5600Mhz a 20/40 bellow,bude pouzita frekvence 5600 + 5580Mhz. pokud je neco spatne, nekamenovat :mrgreen:

PW

Ale toto se nastavuje pouze když jsou použity duální antény nebo ne?
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 14 years ago

mira_mo píše:
pcwifi píše:uz to tu bylo receno,co neni pochopeno ?

PW

Ale toto se nastavuje pouze když jsou použity duální antény nebo ne?

Ne.Pridany kanal at uz se pouzite horni nebo spodni se vyuzije pri vetsim datovem toku kdy uz samotny 20MHz kanal nestaci.
Pri pouziti dualnich anaten se vyuziva prepinanac CH0 a CH1 a nema se sirkou kanalu nic spolecnyho!
0 x

pcwifi

40Mhz si nastavit muzes na dualni i single...dle tvych pozadavku a moznosti...udelal jsem ted spoj se single antenou, ale takovou blbost uz do budoucna delat nebudu :) , uz jen dualni anteny (bavime se o paternim spoji).

PW
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

a už to niekto máte to duálne 802.11n s NV2 a 40Mhz? nejaky screen s testov by sa hodil :)
0 x

dagus

JJ zkoušel jsem to, jede to 200Mb/s HD(max, real 180). Není na tom žádná věda v nastavení, je to to samé jako normální nko. Je to celkem citlivé na rušení tak to chce lepší antény, ale zase musím říct že s těma z i4, 22dbi dual jsme udělal skok na 2km s právě propustností 100, nebo 200Mb/s podle šířky pásma (20/40mhz). Jelikož tiky mají jen 100Mb/s eth (krom RB453) tak je to fuk, ještě by mě zajímalo jak to je s pingama kolem 80Mb/s na 20Mhz a nebo 40Mhz kanálech. Mohl by tam být rozdíl, ale ne všude je tak čisto aby to bylo použitelný.
0 x

dagus

pcwifi píše:40Mhz si nastavit muzes na dualni i single...dle tvych pozadavku a moznosti...udelal jsem ted spoj se single antenou, ale takovou blbost uz do budoucna delat nebudu :) , uz jen dualni anteny (bavime se o paternim spoji).

PW

Proč by jsi už nikdy nedělal nv2 na single anténě? Pokud chceš levně trošku postrčit spoj tak je to jen za cenu karty ne a podle mých zkušeností to jede místo 40 s Nstream 50Mb/s. A pokud je to nv2 ještě lepší do zarušeného prostředí tak proč ne? Max ty pingy nejsou jak na Nstream (to ale taky závisí na trafiku, jestli to jede hodně času u limitu nebo ne)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

protože neni prase a při použití 20MHz kanálu v dualu dá to samí jako v singlu na 40MHz kanálu. Chňápeš?

Nko do zarušenýho prostředí je horší. Je to jasný ne? pokud mu v MIMO vypadne jeden chain nebo bude míň čitelnej, dotkne se i druhýho a propad tam bude 2x takovej. Jo jsou tam nějaký fce který to doladí ale praxe je jiná. Museji bejt oba stejně dobře čitelný janak se to roseká a rychlost jde do kopru.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

dagus

Příspěvekod dagus » 13 years ago

Tak to je jasný, taky nejsme prase abych si za...l 2 kanály. Ne všude je ale třeba 100Mb/s. Někde je i 10Mb/s navíc dobrejch.
0 x