A pak to samé s omezením v ip/services, ať se potvrdí nebo vyvrátí hoaxy o tom, že je to prostřelitelné.
hapi píše:Nikdo zatím nepotvrdil nákazu na posledních verzí. Jenom něco vyštěk a nepotvrdil.
hapi píše:Nikdo zatím nepotvrdil nákazu na posledních verzí. Jenom něco vyštěk a nepotvrdil.
mpcz píše:farmar píše:CrazyApe píše:Ano má to i zpětnou vazbu. Je to jednoduchá app psal mi to kamarád. Má to ještě nějaké mouchy ale Jaem s tím schopny za 3 minuty na naši síti dat updatovat 100jednotek každá jiné heslo a pak si dat na 20m nohy na stůlMá to i LOG který ještě doladujeme kde to vypisuje errory. V případě Updatu ke to použitelné jen na jednotkách které mají internet a nastavené ip DNS. Na jednotkách v bridge které nemají přístup do netu to nejde. Dá se tím hromadné dělat jakékoliv příkazy které jdou prez třeba putty/MAC Telnet/Telnet. A je to dělané tak ze každá jednotka muže mít jiné jméno a heslo.
Zdravím, nechcel by si ten soft spenažiť?? Ja by som mal vážny záujem.
ďik
Co by to mělo dělat? Jakou cenu považuješ za příjemnou? mpcz, 25.7.2018
3com píše:Jestli máš v ruce nějaké ty loginy a hesla z toho minulého ''zamykače'' tak pošli zkusím.
mpcz píše:3com píše:Jestli máš v ruce nějaké ty loginy a hesla z toho minulého ''zamykače'' tak pošli zkusím.
Tak jednoduché to není. Pokud mi ale pošleš jeden zamklý stroj a nebude to nějaká nová neznámá kompletní mutace, heslo a login ti pošlu. Může v něm být i poslední verze ROS, tzv. bezpečná. Předpokládám, že pokud se to podaří, vše proběhlo dle stejného scénáře, heslo bude fungovat i do toho zbytku zamklých. Být tebou, tak neváhám, útočník má kompletní přístup do tvé sítě, je dokonce schopen odchytávat data z emailů, hesla atd. mpcz, 25.7.2018
3com píše:Když už přišla řeč na ten update ROS jednotek v celé sítí hromadně. Jak provádíte? Ručně nebo hromadně přes nějaký soft, Dude nebo Informační systém nebo jak?
Lien píše:Mám k tomu jeden dotaz: i když mám vše vypnuto, rOS aktuální a hesla změněna, stejně se mi v logu objevuje pořád hláška "fetch: file "mikrotik.php" downloaded" ... ten soubor má velikost 0
Mám to nějak zásadně řešit, nebo je to jenom "kosmetická" vada
hapi píše:the.max píše:Nenapadla už někoho taková kacířská myšlenka, že do ROSu existuje nějaké univerzální heslo, které si tam zadrátovali přímo v Mikrotiku? Nebyli by první, ani poslední. Tím by se dalo vysvětlit to, proč se to šíří i na 'bezpečných' verzích.
žádný tam není, jestli si čet něco s těch odkazů co už tu jsou 2x tak to někdo opravdu hodně pitval a nic tam není.
Nikdo zatím nepotvrdil nákazu na posledních verzí. Jenom něco vyštěk a nepotvrdil.
Sidi píše:Minulý týden aktualizovaný RB na 6.42.5, změněno heslo, máme změněné i uživatelské jméno. Tento týden napaden, nemá veřejnou IP.
mpcz píše:A jako obvykle - dotazy:
- co je v logu?
- bylo restartováno za poslední dobu?
- jaké porty a na čem povoleny?
- filtrace na IP u portů byla a jaká?
- má na napadený stroj přímý přístup nějaký sousední stroj?
- co to je vlastně "napadený RB"?
Dík, mpcz, 27.7.2018