hapi píše:rado3105 píše:soooc píše:Zdar,
testoval někdo v6?
kvoli tomuto problemu som chcel prejst na rc6, vlastne mam ho hned za branou kvoli fastpath....lenze na vsetkych ostatnych routroch robim SQ a to nefunguje ako ma.....o nv2 nejdem ani hovorit....+ odpalena jedna rb450...tak uz neriskujem...
Pockam si na edgerouter....nic ine sa neda ani riesit....
nevim čemu by v6ka měla pomoct. Fashpath funguje pouze když SQ nepoužiješ. Nevidim rozdíl mezi novym a staršim kernelem proti v5ce. v6 podle mě nic nevyřeší.
Dal jsem si tu práci

a přináším "poznatek".
INET <1Gbit> GW <1Gbit> RB1200 <Alcoma 50 Mbit> RB450G <100 Mbit> SXT
Dokud byla na SXT verze 5.14 a 5.22, tak jsem proti klímově routeru nevytáhl z SXT ke klímově stroji víc než 24 Mbit DOWN. Docela mně to šokovalo, protože na RB450G dám ke klímovi plných 50 Mbit, co dá Alcoma, takže už jsem panikařil. SXT jsem mezi testy restartoval, aby to náhodou nebylo nějakým zatuhlým procesem.
Nahrál jsem jen tak z hecu na SXT verzi 6rc4 a naráz udělám v TCP BTESTem 34 Mbit DOWN. Nic jsem nikde jinde nezměnil, jen jsem tam nahrál tuhle verzi. Co se sakra změnilo?
A mimochodem, proti klímově stroji z té RB1200 na tomto zapojení nevytáhnu víc než 45 Mbit, když se na ni připojím notebookem, tak udělám nějakých 350 Mbit. To jen tak na okraj.