❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Zamyšlení - Více hopů na 5GHz

Návody a problémy s konfigurací.
soooc

Re: Zamyšlení - Více hopů na 5GHz

Příspěvekod soooc » 12 years ago

Pintero píše:Vcera a dnes jsem testil jednu trasu (IGW X86 - v5.5) - 10GHZ spoj - (RB450G jen routing v4.11) - eth - (RB711A-5Hn v5.20) - NV2, 1s, 150/150M, CCQ 100/100, delka skoku 5km - (RB411AH, v5.9) - eth - (RB493AH, v4.11)
na 1 conn to dava v TCP 85Mbps kazdym smerem. V UDP 95Mbps.
Ted babo rad.

Právě jsem si teďka hrál celý večer a testoval to různě v síti a čím dál tím míň věřím BTESTu. Hlavně mě pobavilo, když jsem na jednom routeru za pár skoky naměřil 20Mbit a na routeru, který je za ním přes jeden 5 GHz spoj, jsem naměřil 30 Mbit :-D To je pak složité :-D
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 12 years ago

zkusím to zítra změřit tímto http://altariasolutions.pl/MX100.pdf proti loopu a uvidíme
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

skuz ale vim že btest do cca 30Mbit ukazuje to co se ukáže lidem na net měřáku.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

hapi

Pintero píše:Vcera a dnes jsem testil jednu trasu (IGW X86 - v5.5) - 10GHZ spoj - (RB450G jen routing v4.11) - eth - (RB711A-5Hn v5.20) - NV2, 1s, 150/150M, CCQ 100/100, delka skoku 5km - (RB411AH, v5.9) - eth - (RB493AH, v4.11)
na 1 conn to dava v TCP 85Mbps kazdym smerem. V UDP 95Mbps.
Ted babo rad.

jo, a teď je otázka jestli tenhle super výsledek neni způsobenej single spojem.

update: ne neni to tím. Teď jsem si všimnul toho, že když testuju proti x86 tak dosahuju 15Mbit a pokud proti RB433AH tak dosahuju 40Mbit... wtf?
Naposledy upravil(a) hapi dne 03 Dec 2012 00:35, celkem upraveno 1 x.
0 x

hapi

rado3105 píše:
soooc píše:Zdar,

testoval někdo v6?

kvoli tomuto problemu som chcel prejst na rc6, vlastne mam ho hned za branou kvoli fastpath....lenze na vsetkych ostatnych routroch robim SQ a to nefunguje ako ma.....o nv2 nejdem ani hovorit....+ odpalena jedna rb450...tak uz neriskujem...
Pockam si na edgerouter....nic ine sa neda ani riesit....

nevim čemu by v6ka měla pomoct. Fashpath funguje pouze když SQ nepoužiješ. Nevidim rozdíl mezi novym a staršim kernelem proti v5ce. v6 podle mě nic nevyřeší.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 12 years ago

hapi píše:
rado3105 píše:
soooc píše:Zdar,

testoval někdo v6?

kvoli tomuto problemu som chcel prejst na rc6, vlastne mam ho hned za branou kvoli fastpath....lenze na vsetkych ostatnych routroch robim SQ a to nefunguje ako ma.....o nv2 nejdem ani hovorit....+ odpalena jedna rb450...tak uz neriskujem...
Pockam si na edgerouter....nic ine sa neda ani riesit....

nevim čemu by v6ka měla pomoct. Fashpath funguje pouze když SQ nepoužiješ. Nevidim rozdíl mezi novym a staršim kernelem proti v5ce. v6 podle mě nic nevyřeší.

Dal jsem si tu práci :) a přináším "poznatek".

INET <1Gbit> GW <1Gbit> RB1200 <Alcoma 50 Mbit> RB450G <100 Mbit> SXT

Dokud byla na SXT verze 5.14 a 5.22, tak jsem proti klímově routeru nevytáhl z SXT ke klímově stroji víc než 24 Mbit DOWN. Docela mně to šokovalo, protože na RB450G dám ke klímovi plných 50 Mbit, co dá Alcoma, takže už jsem panikařil. SXT jsem mezi testy restartoval, aby to náhodou nebylo nějakým zatuhlým procesem.

Nahrál jsem jen tak z hecu na SXT verzi 6rc4 a naráz udělám v TCP BTESTem 34 Mbit DOWN. Nic jsem nikde jinde nezměnil, jen jsem tam nahrál tuhle verzi. Co se sakra změnilo?

A mimochodem, proti klímově stroji z té RB1200 na tomto zapojení nevytáhnu víc než 45 Mbit, když se na ni připojím notebookem, tak udělám nějakých 350 Mbit. To jen tak na okraj.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

hapi

dobrá, nahodim na jeden spoj v6rc4 a uvidim.

UPDATE: žádnej efekt
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

si mam dat misto RBcek na spoje docasne UBNTcka bo co ? :lol: Jako solidne me to sere...klient s tarifem 7/5 nameri tak 4/5 max. a objasnuj mu vocogo...jako soudruzi si mysli, ze uvadeji na trh kdovijak genialni HW, ale SW je nasekanej chyb az beda da li se to tak rici...a ted cekej milostive na to, az se najde reseni...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 12 years ago

Tak dle testů z toho Vepalu BT test na MK nekecá. Výsledky jsou cca +/- 5% stejný. Testoval jsem dvě trasy:

x86 - switch - x86 - x86
x86 - switch 433AH - switch - 433

result pošlu někdy v noci, jak to zpracuju.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

X86 - X86 - switch tplink 1G - alcoma 10G - nstreme dual 5Ghz RB800 - nstreme dual 5Ghz RB800 - 5Ghz nv2 mimo rb800 na osbou stranach - SEXTANT klient - na speedtestu namereno D28Mb U19Mb - mereno pred pul hodkou za bezneho provozu vytizeni linek ve 4 rano by to dalo asi i vic :wink:
V tiku ani rbckach problem nikde nevidno
nstreme dualy davaj 40/40 FD
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

jsou problemy s propustnosti u 1TCP i u AirBQ? teoreticky by to melo byt to stejne....
0 x
Jan Ptáček

Ladik

Příspěvekod Ladik » 12 years ago

Ta prave z toho mam take strach ze se to u AirBQ takto projevi a to jich ted potrebuju par koupit, kvuli ruseni.
A ted babo rad.
Fakt me ti MikroTikove serou.
0 x

hapi

a když jo tak tě budou srát i ubnt no.
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

hapi píše:a když jo tak tě budou srát i ubnt no.

hapi si spominal ze otestujes tu v6 ci to tiez robi, testoval si?
0 x

hapi

jo, žádná změna.

Když dělám test proti RB433AH tak vytahnu přes první spoj 55Mbit. Pokud proti xeonu tak 15Mbit.... wtf? Přitom webový stahování ukazuje taky 15Mbit z našeho serveru...
0 x