❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Zamyšlení - Více hopů na 5GHz

Návody a problémy s konfigurací.
hapi

Re: Zamyšlení - Více hopů na 5GHz

Příspěvekod hapi » 12 years ago

fakt? máš to nějak podložený? nějaký testy? já nemám téměř nic na ethernetech a když už tak jenom L2 switche + vlany bez routerů.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 12 years ago

páteřní mikrotik - switch - RB433AH - switch - RB433
na první dám cca 95Mbit/TCP na druhej už jen cca 60Mbit. Tak bych mohl pokračovat...

dle mě je to problém platformy a ne protokolu..
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Tento problém je spíš problém mikrotiku a ne wifin, jak se tu píše. Já nevím jak vy, mám v podstatě shodné problémy už od verze 3.10, kterou jsem měl hodně zastoupenou. Ono se to začalo naplno projevovat až teď, jak se ke klientovi dá (mělo by se dát) dostat víc Mbit. Dřív to nikdo neřešil, protože ty rychlosti nikomu nevadili. Třeba zase v něčem mikrotik zaspal (tak jak zaspal ve wifinách) a zapomněl řešit optimalizaci na rychlosti, ve svých systémech.
Kdybych věděl co s linuxem v případě problému který může nastat, dávno ho mám alespoň na hlavní gw. Mikrotik může ovládat cvičená opice přes winbox.
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Leeonek píše:Tento problém je spíš problém mikrotiku a ne wifin, jak se tu píše. Já nevím jak vy, mám v podstatě shodné problémy už od verze 3.10, kterou jsem měl hodně zastoupenou. Ono se to začalo naplno projevovat až teď, jak se ke klientovi dá (mělo by se dát) dostat víc Mbit. Dřív to nikdo neřešil, protože ty rychlosti nikomu nevadili. Třeba zase v něčem mikrotik zaspal (tak jak zaspal ve wifinách) a zapomněl řešit optimalizaci na rychlosti, ve svých systémech.
Kdybych věděl co s linuxem v případě problému který může nastat, dávno ho mám alespoň na hlavní gw. Mikrotik může ovládat cvičená opice přes winbox.

+1 líp bych to nenapsal. Mám pocit, že i ta platforma souvisí s těmi problémy vytížit na jedno TCP linku, viz: viewtopic.php?f=62&t=7788
0 x

Jirka Lazorčák

hapi

tohle je zajímavá úvaha ale je to normální linuxovej kernel podle všeho tak mi nejde do hlavy co by tam mohlo bejt jinýho než jinde. Nabízí se taky otázka jestli se pod to nepodepisují také pomalé procesory v boardech.
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:tohle je zajímavá úvaha ale je to normální linuxovej kernel podle všeho tak mi nejde do hlavy co by tam mohlo bejt jinýho než jinde. Nabízí se taky otázka jestli se pod to nepodepisují také pomalé procesory v boardech.

zítra Ti udělám testy mezi třema x86 na SuperMicru
0 x

Jirka Lazorčák

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Test co jsem prováděl už dříve, sice mě to vadilo, ale nevěděl jsem jak to vyřešit. Rychlosti jsou aktuální, znova měřeno před chvílí. Na trase není žádná wifina. Trasa je následující:
GW----SAF11Ghz----x86(1)----sikluLV2----rb1000(2)----alix(3)

rychlosti pro download oproti Klímovi, z jednotlivých routerů na 1 tcp connection:
(1) - 45Mbit
(2) - 32Mbit
(3) - 20Mbit

pro upload:
(1) - 159Mbit
(2) - 150Mbit
(3) - 95Mbit (100Mbit port) na alixu
0 x

hapi

jen tak dál. Sepíšu to a postnu na mk forum.

Ještě to chce někoho s linux servery.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

hapi píše:jen tak dál. Sepíšu to a postnu na mk forum.

Ještě to chce někoho s linux servery.

Podepis se pod to jako 4k5 uzivatelu z isp fora
Bacha at nedostanes ban :P
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

hapi - pomale cpu, popr. nejaka HW bota je preci nesmysl, kdyz upload jede na plne koule...
0 x
Jan Ptáček

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Ideálně at se jim na forum podepisuje každý svým jménem. Založte si registračky. Pokud to tam budou omílat pořád dva stejní uživatelé tak je nenapadne si myslet že je to problém
0 x

hapi

hmm to je pravda. Nejlépe ale slušně a do vlákna který jsem postnul u obrázku. Žádný narážky typu "máte to na hovno" nebo "až přijde ubnt tak vám ukáže" atd... Prostě pěkně v klidu pouze oznamovacími větami napsat co se děje.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 12 years ago

Zdar,

testoval někdo v6?
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Pintero

Příspěvekod Pintero » 12 years ago

Vcera a dnes jsem testil jednu trasu (IGW X86 - v5.5) - 10GHZ spoj - (RB450G jen routing v4.11) - eth - (RB711A-5Hn v5.20) - NV2, 1s, 150/150M, CCQ 100/100, delka skoku 5km - (RB411AH, v5.9) - eth - (RB493AH, v4.11)
na 1 conn to dava v TCP 85Mbps kazdym smerem. V UDP 95Mbps.
Ted babo rad.
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

soooc píše:Zdar,

testoval někdo v6?

kvoli tomuto problemu som chcel prejst na rc6, vlastne mam ho hned za branou kvoli fastpath....lenze na vsetkych ostatnych routroch robim SQ a to nefunguje ako ma.....o nv2 nejdem ani hovorit....+ odpalena jedna rb450...tak uz neriskujem...
Pockam si na edgerouter....nic ine sa neda ani riesit....
0 x