tak mam 5.2 ap nastaveno nv2 a zanuty Nstreme, klient na any a zapnuty nstreme je to p2p ve meste na kilak, udp 40 mb, tcp 38 to by slo, jede to pekne v max zatezi 10 msec jinak 3-5.
Jen otazka musi byt zaply Nstreme, nestaci kdyz si navolim protokol nv2 ?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
NV2 - nasazeni, zkusenosti
takze jeste jednou
neplect si nv2 a nstreme, kazdy protokol je jiny, vyber jedno nebo druhe, nemichat dohromady.
neplect si nv2 a nstreme, kazdy protokol je jiny, vyber jedno nebo druhe, nemichat dohromady.
0 x
vsechny tyhle omyly vznikaji diky tomu policku kam se zadava 802.11, nStreme, Nv2
Lidi si mysli, ze pouzivaji 2 protokoly zaroven, pritom to znamena v jakych modech bude karta operovat (NE soucasne, vzdy jen jeden z nich, resp. nejdrive zkousi spojit technologii ktera je uvedena jako prvni, resp. druha, atd)!
Lidi si mysli, ze pouzivaji 2 protokoly zaroven, pritom to znamena v jakych modech bude karta operovat (NE soucasne, vzdy jen jeden z nich, resp. nejdrive zkousi spojit technologii ktera je uvedena jako prvni, resp. druha, atd)!
0 x
Jan Ptáček
spise diky karte Nstreme ve wireless, kdyz se to da navolit primo ve wireless tak nevim co to tam dela.
0 x
to je jenom kvůli zpětný kompatibilitě a platí to co je ve wireless.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
mozna to trochu dele trva nez se to spoji kdyz to nastavim ve wireless. Jinak nv2 na p2p spoj nema moc smysl tam je lepsi normalni nstreme, to je delane spis na ap s mnoha klienty.
0 x
říkáš ty, já po testech říkám že NV2 na ptp smysl má. Tam kde nstreme leze s latencí nahoru, nv2 zůstává v mezích a dokonce vytahne větší rychlost.
0 x
Ta latence v plnym loadu 5g spoje je na nv2 opravdu pekna to ano, na klasickem nstreme jsem dosahl stejnych vysledku v max loadu samozrejme horsi odezvy ale to me netrapi protoze max nedosahuji. Spoj v klas. nstreme me ale prijde ze bezi tak nejak plynuleji nebo jak bych to nazval, je to malicko videt na strankach, rychlejsi nacteni ale fakt o malo, ale zas nerekl bych ze se mi to zda.
0 x
Tak beru z5 ze NV2 neni lepsi nez Nsteme na p2p spoji, kdyz se nastavi TDMA period na 1msec tak to ma latency 3msec porad, pri max loadu Btestem TCP tj asi 34 Mbit HD 6msec coz je luxus.
0 x
Ahoj,
zkoušel jste někdo porovnávat nv2 a nstream tam kde je potřeba přenést víc než 50Mb FD? Nevím jak máte nastavený nv2 vy, ale já jsem v 802.11n s nv2 nedosáhl v celkem čistém kanále(ne zcela) rychlostí až 150Mb/s HD. Bylo to ale trošku nestabilní občas to jelo ani ne 100 občas 190 a taky divně tam skákali data raty. Myslíte, že to bylo zarušením? S čistým nstream a 802.11n to píše 250Mb/s HD a 120Mb/s FD (všechno je to UDP, jelikož tam jsou na zkoušku jen rb411 a rb411a). S 411AH by to tcp mělo zase vypadat líp. Poraďte nedělám tam nějakou "chujovinu" když tam pouštím nko s nstreamem do vzduchu? předpokládám, že vy to pouštíte na čistém ačku.
zkoušel jste někdo porovnávat nv2 a nstream tam kde je potřeba přenést víc než 50Mb FD? Nevím jak máte nastavený nv2 vy, ale já jsem v 802.11n s nv2 nedosáhl v celkem čistém kanále(ne zcela) rychlostí až 150Mb/s HD. Bylo to ale trošku nestabilní občas to jelo ani ne 100 občas 190 a taky divně tam skákali data raty. Myslíte, že to bylo zarušením? S čistým nstream a 802.11n to píše 250Mb/s HD a 120Mb/s FD (všechno je to UDP, jelikož tam jsou na zkoušku jen rb411 a rb411a). S 411AH by to tcp mělo zase vypadat líp. Poraďte nedělám tam nějakou "chujovinu" když tam pouštím nko s nstreamem do vzduchu? předpokládám, že vy to pouštíte na čistém ačku.
0 x
Vsimnul si nekdo ze po zapnuti NV2 klesne u Nkovych karet signal o cca 3 dBm? Verze 5.2 - delaji to jen Nkovy karty, u boardu, kde je ackova CM9 nebo R52 signal zustane jak byl predtim.
0 x
teď si přesně nepamatuju jestli u nv2 byl signál silnějši nebo ne ale ano, po přepnutí se signál pohne a 3dB bylo v mém případě jako minimální změna signálu protože to někde byl podstaně větší rozdíl.
0 x
zarusene mestské prostředí, délka skoku 1km, 2x JRC-24 obyč, 2x R52Hn. Na jedné straně je to hned v boxu u antény a na druhé straně je nějakej né moc kvaliitní svod 5m z dob dávno minulých. Je to 2x RB433AH proti sobě, každá má ještě jeden wlan, mikrotik verze 5.4.
čili moje konfigurace: 5GHz-N-only, nv2, 20mhz kanál, distance 1km, max station count 1, TDMA period: 2ms, cell radius 10km
CCQ mě lítá od 91 do 99%, ale to prostě bude tím, že kanál je totál zarušen.
výsledek je 40Mbit HD, asi by to dalo víc, ale neměl jsem možnost vygenerovat víc trafficu.
má někdo nějaké podněty na zlepšení?
čili moje konfigurace: 5GHz-N-only, nv2, 20mhz kanál, distance 1km, max station count 1, TDMA period: 2ms, cell radius 10km
CCQ mě lítá od 91 do 99%, ale to prostě bude tím, že kanál je totál zarušen.
výsledek je 40Mbit HD, asi by to dalo víc, ale neměl jsem možnost vygenerovat víc trafficu.
má někdo nějaké podněty na zlepšení?
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net - Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí
http://www.doubrava.net - Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí
Leeonek píše:signál protistrany -10
na x86 nevygeneruješ větší traffic?

mám tam 100Mbit iface, a teče tam i real trafic(na tom x86), takže těch 40 je spíš omezení zbytku do 100Mbit. Dnes nebo zítra tam hodím nový router s gbitama, tož to pak přetestuji
0 x
Bc. Martin Doubrava