❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak jsem nenáviděl Mikrotik...

Návody a problémy s konfigurací.
hapi

Re: Jak jsem nenáviděl Mikrotik...

Příspěvekod hapi » 14 years ago

ale já chci web rozharní, já se chci lidsky přihlásit a kouknout na průtoky ethernetů atd.. atd.. a nechci furt vytahovat sshčko. No uvidíme, asi jim napíšu ale ceny furt neznám.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 14 years ago

By me zajimalo, co by vyatta predvedla napriklad na Alixu s 256MB RAM 8)

Primo jejich zarizeni Vyatta 600 byl dle PDFka mela umet 6x GLan a 250k 64byte packetu za vterinu, pri spotrebe do 60W a pasivnim chlazeni.
Ceny sem zatim nenasel, ale tohle vypada jako velmi pekny CPE za vyhrazene spoje napriklad pro firmy ci vetsi zakazniky, Ma to FW, PORT-FWD, BANDWIDTH MGMT, ...

A dle podobneho papiru pro Vyatta 2600 by mela umel v pohode poresit hranicni router pro vetsinu ISP v CR ... 1,4MEGA packets / s :twisted:

Kde sakra maji ty ceny ? :lol:

Nejaky ty pozadavky ...
Obrázek
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

hapi

právě, ceny, až je uvidim, tak už to chtít testovat nebudu.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

Ta nejsilnejsi verze by mohla umet i BGP, coz neni k zahozeni. :)
0 x

hapi

cože? to umí všechny verze ne?
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:cože? to umí všechny verze ne?

Podle te tabulky(asi HW routeru) to umi jen ta nejlepsi.
0 x

hapi

to je jenom příklad použitýho HW a jeho nasazení a v čem.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

A-ha.
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Dobra, jeste pridavam tabulku s moznostmi Vyatta OS 6.3, pro uplnost ...

http://temp.lwq.cz/isp/vyatta_moznosti.png
Přílohy
vyatta_moznosti.png
vyatta_moznosti.png (217.71 KiB) Zobrazeno 1769 x
0 x

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

pro všechny nechápavé, o vatě se můžete bavit zde viewtopic.php?f=4&t=6531&p=59528

lwq: pokud to tématu napíšeš "proč používáte tohle a ne tohle" tak je lepší to napsat rovnou do tématu kam to patří, a ne zbytečně odvádět od tématu. Člověk si nový příspěvek na fóru najde, oproti tomu ten který očekává reakci k tématu, je znechucen probíráním se kravinama které ho nezajímají....
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Leeonek píše:pro všechny nechápavé, o vatě se můžete bavit zde viewtopic.php?f=4&t=6531&p=59528

lwq: pokud to tématu napíšeš "proč používáte tohle a ne tohle" tak je lepší to napsat rovnou do tématu kam to patří, a ne zbytečně odvádět od tématu. Člověk si nový příspěvek na fóru najde, oproti tomu ten který očekává reakci k tématu, je znechucen probíráním se kravinama které ho nezajímají....

Jasny, ale ja to nezamyslel, ze to tu z toho rozbehne takova debata ... 8)
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Tak s SSD Kingston V100 8GB jsem taky bojoval na 12V desce Jetway, ale nato že jsem Mikrotik instaloval poprvé to ještě šlo a už nevím s čím jsem tam měl problém, ale zase takový porod to nebyl. Každopádně teď budu přecházet na iGW s OpenBSD+VLANy s Ciscem na iGW bude bohatě stačit 35W TDP i3ka. Je to řešení vcelku taky za pár kaček a s novou DB (taky na OpenBSD+35W TDP PC2) to bude i ucelenější jak pro mě tak pro klienty.
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 14 years ago

To všem:
tak za prvé nepředpokládám ani do budoucna že moje síť bude mít desetitisíce klientů a průtok několik gigabit.
nehledě na to, že jsem přesvedčen, že tenhle HW i s mikrotikem dokáže několik stovek Mb protlačit.
To Hapi: vždyť jsem to napsal řadič sata jsem dal do IDE modu a tim to už našlo HDD. přes IPMI jsem do namountoval virtual CD - ISO mikrotiku a z toho to nainstaloval, žádná jiná kombinace ani klasická CD-rom a všechny mody sata nešly (instalace dala error buďto, že to nemá disk a nebo naopak to nemá CD-ROM)
je mi naprosto jasný, že s linuxem a jeho instalací by nebyli sebemenší problémy a taky že by fungovaly obě síťovky ale na druhou stranu s těma síťovkama mi to až tak nevadí. dam tam dual supermicro, která bude mít přímý spojení do procesoru tím pádem tu integrovanou použiju na míň důležitou a vytíženou páteř a vyhrazenou pro WAN a důležitější páteř.
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 14 years ago

miract píše:V cem je podle tebe RouterOS lepsi jako linux? Aha, muzes si to tam nalikat mysi ze...
No, napr. v tom, ze umi spoustu veci, ktere linux proste jednoduse neumi, protoze to je proprietalni technologie MK. Namatkou PCC a ruzne dalsi matchery...nebo se pletu? Dale proto, ze clovek nemusi kompilovat jadro, aby tam mel podporu pro vsechno co pro shapovani/rioutovani potrebuje, snadne zalohovani a pod..
0 x