A mas u obojiho above nebo bellow? Musi to bejt stejny pripadne posledni verze mk a zatizit sppj aby se zapnulo 20mhz navic
Kdyz neni zatez, nezapne se kanal na vic
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nastaveni p2p spoje v Nku
Re: Nastaveni p2p spoje v Nku
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
já bych řekl že s JRC anténama na 7,8 Km je to v zarušeném prostředí dobré, když je prostředí lepší tak to šlape těch 100/100
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Chtěl jsem se podívat na demo... nějak nic neotevira ..je to funkční ?
http://www.matejov.org:4042/
děkuji
http://www.matejov.org:4042/
děkuji
0 x
stále je tok funkční, jen to dělat winboxem a použít port
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Tyhle testy jsou krasny, ale realne nasazeni je jina vec. Kdyz to mam na stole, dostanu se bandwith testem na podobne hodnoty, ale kdyz se snazim prenest data z PC na eth na PC na eth na druhy strane, udela to sotva 25MBit na 20MHz. RB slouzi jen na spoj, vse je v bridgi. Dari se Vam nekomu z toho dostat realne vic?
Ackoliv jsme se doted UBNT celkem uspesne vyhybali s tim, ze jedna platforma v siti staci, UBNT da proste za stejnych podminek vyrazne lepsi vysledky..
Ackoliv jsme se doted UBNT celkem uspesne vyhybali s tim, ze jedna platforma v siti staci, UBNT da proste za stejnych podminek vyrazne lepsi vysledky..
0 x
keci. Dneska případová situace. server --- 10ghz (100Mbit) --- NV2 v Nku (300Mbit, 40MHz) --- NV2 v Nku (130Mbit, 20MHz) --- omnitik jako všesměra v Nku a NV2 (130Mbit, 20MHz) --- SXT klientská sada. cca 12km wifi v NV2 a Nku. Minispeed test umístěnej na serveru, jedno tcp spojení cca 40Mbit. Víc to nedá protože už je na hraně kapacita 10GHz spoje.
Nechci tě prudit ale mikrotik neni věc plug and play. Složitý věci vyžadujou učení i když složitý to neni, jenom je třeba poladit víc než jenom kanál. Jo a hlavně srát na bridge. Nicméně jak říkáš 25Mbit,řek bych že si nezapnul žádnou vylepšující funkci tak se vůbec nediv.
Nechci tě prudit ale mikrotik neni věc plug and play. Složitý věci vyžadujou učení i když složitý to neni, jenom je třeba poladit víc než jenom kanál. Jo a hlavně srát na bridge. Nicméně jak říkáš 25Mbit,řek bych že si nezapnul žádnou vylepšující funkci tak se vůbec nediv.
0 x
Asi bych vypnul nstremedual a ne jen jednu kartu. Frame Lifetime si nastavuji na 10. Sucurity profile máš default, takže bez šifrování.
Jinak já v nku používám jen nstreme pro ptp spoje i ptmp, zatím se mi nikde neosvědčilo nv2 (možná to neumím nastavit) a také jedu
85/85MBit HD přes 411AH, měřeno iperfem, vzdálenost 3,1km, tx 2dBm, 28db dual antény p. Šťourače. A při zvýšení výkonu šla propustnost
rapidně dolu.
Jinak já v nku používám jen nstreme pro ptp spoje i ptmp, zatím se mi nikde neosvědčilo nv2 (možná to neumím nastavit) a také jedu
85/85MBit HD přes 411AH, měřeno iperfem, vzdálenost 3,1km, tx 2dBm, 28db dual antény p. Šťourače. A při zvýšení výkonu šla propustnost
rapidně dolu.
0 x
okoun píše:jestli to někomu pomůže tak se může kouknout na spoj v nku na 7,8km jedna polarizace je hodně zarušená proto to mám na 5,8 jelikož všude je alepon -80
jedu na 40MHz
reálně to dá 50/50 Mb každym směrem 100Mb
http://www.matejov.org:4042
demo
demo
Co to je 5800 a 13dB. To je jako ostrej provoz, nebo jen testovani ?????
0 x
to je mozna to jedine aby to nejak obstojne jelo
, jako nedivil bych se...5tka je zadrbana kazdym kekotem,hruza a des...
PW

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
- midnight_man
to si dobry, mne to ide tak na polovicu pri 40mhz a bez NV2....zapnutie nv2 rozhodi cely spoj...hm
0 x
midnight_man píše:to si dobry, mne to ide tak na polovicu pri 40mhz a bez NV2....zapnutie nv2 rozhodi cely spoj...hm
protože máš zasranej kanál. Čistě logicky. Myslíš že dvě polarizace který pro využítí max rychlosti a tedy závyslí na sobě tím že se doplňujou aby tu max rychlost dosahnuly neovlivní rušení i kdyby jenom na jedný polarizaci? Na duál, tedy pokud chceš dosahovat reálných rychlostí ke 100Mbit musíš mít docela čisto a nebo sakra silný karty a anteny. TIm se dástáváme k tomu, proč se ti rozpadá NV2 jelikož NV2 potřebuje časovou základnu kterou mu dává APčko a když prostě TDMA rámce klient nesliší nebo nerozpozná z okolního šumu, rozpadne se. Nerad to říkám ale single musí fungovat v tomhle směru lépe.
0 x
disk píše:Asi bych vypnul nstremedual a ne jen jednu kartu. Frame Lifetime si nastavuji na 10. Sucurity profile máš default, takže bez šifrování.
rapidně dolu.
simtě funguje ti ten nstreme i u MIMO 2x2?, mě to jede špatně, propustnost horší než 802.11a, nv2 mi jede super až na ty latence
0 x
Ano, právě kvůli těm latencím nechci nv2. I na duálním sektoru se to chová dobře a klienti jsou sxt.
0 x