❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
vysoká zátěž procesoru
Ale potřebuju, aby řídila obě wifiny, plus všechny ty pravidla z 532 co mám nastavené nyní
0 x
hmm tak to fakt raději kup RB800 a máš klid. Ono teď je to 15Mbit, zejtra 20MBit a po zejtří 30Mbit a s tim stoupá i zátěž a je to zase v háji a oni RBčka ani moc výkonu nemaji takže fakt RB800 a pořešeno.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
takže lepší je jedno RB 800 (popřípadě433AH) , než dát za sebe 532 a433AH, a zvládne mi kdyžtak ta 800 i SFQ, v 532 ji tam nedám ani náhodou
0 x
proč tam nedáš SFQ?
0 x
jo takhle, tak to je jasný, musí sledovat víc věcí
0 x
RB600 uplink 10Ghz, shaping pro 60 lidí, pár pravidel, při toku 15Mbit a 5 kartách, cpu na 90%. Pozůstatek mladičské nerozvážnosti, nahrazeno alixem 2D2 minulý týden, CPU při tom samém datovém toku kolem 25%. RB600 spadla zhruba na tu samou hodnotu jako alix, nechal sem tam nějaké pravidla, je tam teď jen jako apčko se třema 5Ghz sektorama, 2 páteřní přeskoky sem přesunul na alix.
0 x
tak ono zalezi na co rbcko pouzijes resp co na nom robis.... este pred tyzdnom mi na jednom bode bezal rb532 sta by pozostatok este z mojich zaciatkov, ku koncu tam bol pusteny na karte s uplinkom nstreme, bolo to osadene 3 kartami plus cast sla cez eth a tieklo tade cca 22/3mbit pri pingu do 20ms v spickach... cpu okolo 70-80% aktualne sa tam flaka alix s cpu pod 10% a snazim sa na nom uchodit 11n tak uvidim
...

0 x
-
Zhruba 4 dni dozadu mi zdochlo PC na ktorom bezal shaping QT + 1wlan nstreme , musel som to narychlo niecim nahradit , tak som tam dal RB800 . Zataz procaku pri 25mbps je okolo 50% je tam nejakych 300mangle +QT pre download . Z nudze som tam skusil dat aj 433AH , ale to slo miestami na 100% . Moj nazor je taky ze rb800 ti bude v pohode stacit ...
0 x