❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

problem s klientamy

Návody a problémy s konfigurací.
Maxik
Kontaktovat uživatele:

Re: problem s klientamy

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

Asi odesla karta mel si ji hned vymenit, jinak je dobre odpojit si antenu a zkusit megmetem odpor kabelu, samo odpojit i kabel od karticky jinak ji tim odslehnes :)
0 x

reset

Příspěvekod reset » 15 years ago

taky bych to videl na odpalenou kartu, na vsesmerkach je to celkem bezny.
A pokud se ti jeste zhorsily signaly, muze to delat i blbe nacvaklej pigtal na karte, hlavne pokud ho jednou sundas, pak s tim jsou problemy.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

jany
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jany » 15 years ago

Maxik píše:Asi odesla karta mel si ji hned vymenit, jinak je dobre odpojit si antenu a zkusit megmetem odpor kabelu, samo odpojit i kabel od karticky jinak ji tim odslehnes :)

No keby odisla karta, tak by to asi nefungovalo vobec, ale ono to teraz ide dobre, len su horsie signaly
reset píše:taky bych to videl na odpalenou kartu, na vsesmerkach je to celkem bezny.
A pokud se ti jeste zhorsily signaly, muze to delat i blbe nacvaklej pigtal na karte, hlavne pokud ho jednou sundas, pak s tim jsou problemy.

pigtail som kupil hotovy.
O tom pigtily na karte som uz cosi niekde cital, samozrejme, ze som ho uz oddeloval od karty, ale tymto to asi tiez nebude, lebo som ho mal dole nedavno.
Este by som ho mohol skusit zapojit na ten druhy konektor, ale zatial to necham tak
urobil som dnes nejake fotky, voda sa tam nijak dostat nemoze
http://network.mysteria.cz/images/rb01.jpg
http://network.mysteria.cz/images/rb02.jpg
http://network.mysteria.cz/images/rb03.jpg
Přílohy
mk.JPG
(93.77 KiB) Staženo 1109 x
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

To je omyl kdyz "odejde" karta tak je signal cca o 20 db horsi jak kdy ale jede to dal. K antene na ktere se toto stalo bych okamzite dal bleskojistku, pokud se to stane znova a neni to vodou v konektorech tak tu antenu zahod. Tu vodu CM9 stazena na 10Db obvykle prezije, pokud je na max tak ne.
0 x

jany
Kontaktovat uživatele:

Aha, takze ked karta odijde, tak funguje dalej, ale o slabsom vykone ?
Tak to som nevedel, kupim este jednu CM9 vymenim ju a uvidim.
Na antenu mi neodporucili davat bleskoistku, na antene je dc ground, tak ze staci to zapojit na zem (teda pripojim to na bleskozvod) dufam, ze to pripadne atmosfericke prepatie zvedie
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

a víš že podle nových pravidel se antény nesmí připojovat na bleskosvod? Máě použít bleskojistku a připojit jí na zemnící drát v zásuvce a ani stožár nemá bejt připojenej na bleskosvod pokud je nižší než bleskosvod.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

jany
Kontaktovat uživatele:

ono te normy sa furt menia, ked mi do toho zihne blesk priamo, tak tam mozem mat prepatovky aj za 100000€ a zhori mi aj cely dom, atmosfericke prepatia sa pohybuju v stovkach voltov, hmmm clovek nikdy nevie
0 x

Martin_H

Příspěvekod Martin_H » 15 years ago

Co já vím tak stačí i silnější vítr který se tře o všesměrovou anténu a CM9 jde do háje, teda aby jste to chápali tak poklesne o těch zmíněných 20dbi kdy tam odejde nějaký přpínač či co. Jinak já jsem zemnil bleskojistkami vše od začátku a nikdy se mi nestalo že bych někde musel měnit CM9 nebo R52. A to kde mám body byly bouřky jak blázen. Takže přěpětí bylo hoodně. Jinak bleskojistka není na to aby zachránila úder blesku ale na to aby právě stahovala to přepětí. Pokud Vám udeří do baráku tak většinou chcípne vše co je v tu dobu připojené pokud ne! máte štěstí. Jinak bleskojistku dávat zásadně těsně před kartu na co je Vám bleskojistka na anténě když máte od ní 5m kabel na kterém se to přepětí naindukuje a stejně to tu kartu sežehne. A s tím uzemňováním plně souhlasím Hapi..
0 x

jany
Kontaktovat uživatele:

Kupil som novu cm9, zatial sa mi ju nechce vymienat, kedze funguje dobre ta stara, ale ako som uz viac krat spominal, je na nej horsi signal. Najlepsi klient ma cca -60 a najhorsi cca -75dB
Teraz to mam napojene na konektor A, je mozne aspon teoreticky, ze ak to napojim na konektor B tak sa to zlepsi ?
0 x

reset

jany píše:Teraz to mam napojene na konektor A, je mozne aspon teoreticky, ze ak to napojim na konektor B tak sa to zlepsi ?

jednoznacna odpoved
http://www.unex.com.tw/product/cm9-gp?gclid=CI6Owb_DkJ4CFZaGzAodVludDA#tabs-tabset-6

a je tam vice zajimavych informaci
0 x

jany
Kontaktovat uživatele:

aha, tak je to potom jasne
0 x

jany
Kontaktovat uživatele:

myslite si, ze tato bleskoistka bude v pohode ?
Musim ju pripojit ale 40cm od cm9 a najblizsi PE vodic je od nej cca 15m
0 x

jany
Kontaktovat uživatele:

Dnes to zacalo opat zlobit, tak som vymenil cm9 za uplne novu, ale absolutne nic sa nezmenilo, takze v cm9 to nebude.
Je mozne, ze sa nieco stalo s antenou ?
0 x

reset

jany píše:Dnes to zacalo opat zlobit, tak som vymenil cm9 za uplne novu, ale absolutne nic sa nezmenilo, takze v cm9 to nebude.
Je mozne, ze sa nieco stalo s antenou ?

heh, jasne ze se neco stalo s antenou, pak s kabelazi, a s klientama se taky neco stalo. Navic zacalo ruseni.
V kazde z techto veci je tuna parametru proc by to melo a nemelo fungovat vcetne lidskeho faktoru.
0 x

reset

uz jsem si toho konecne vsimnul, a vim presne kde mas problem.

je to presne tim, ze mas problem s klientamy , pokud by jsi mel jen problem s klienty, dalo by se to vyresit :wink:
0 x