❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

SWITCHe, optika (především TP-LINK)

Návody a problémy s konfigurací.
sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: SWITCHe, optika (především TP-LINK)

Příspěvekod sub_zero » 15 years ago

btw, zapominate na jednoho vyrobce, kterej je cenove prijatelnej a kvalitativne vybornej :) mame jich nekolik na siti a zadnej problem, propacovanej management, specialni funkce jsou ale nastavit jen pres CLI..

http://www.procurve.com/products/switches/ProCurve_Switch_2510_Series/overview.htm

ja za sebe muzu s klidem doporucit
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 15 years ago

sub_zero píše:btw, zapominate na jednoho vyrobce, kterej je cenove prijatelnej a kvalitativne vybornej :) mame jich nekolik na siti a zadnej problem, propacovanej management, specialni funkce jsou ale nastavit jen pres CLI..

http://www.procurve.com/products/switches/ProCurve_Switch_2510_Series/overview.htm

To ano, akorat nevim, proc v tech levnejsich nekterych switchich nemaji snmo, coz me teda vadi. Management maji, ale snmp nee
0 x

lukas

Příspěvekod lukas » 15 years ago

Na HPcko jsem uplne zapomnel... By mohlo pochavalit Dade, je jejich zastancem, ja s tim mel v minulosti par problemu, i kdyz pravda, ze to byly stary vrazdy a starej fw ..

Ajfel: A proc asi myslis, ze jsou levne? :) Otocis ten switch a vzadu "for home or office use" :)
0 x
Lukas Kristek

Ajfel

lukas píše:Na HPcko jsem uplne zapomnel... By mohlo pochavalit Dade, je jejich zastancem, ja s tim mel v minulosti par problemu, i kdyz pravda, ze to byly stary vrazdy a starej fw ..

Ajfel: A proc asi myslis, ze jsou levne? :) Otocis ten switch a vzadu "for home or office use" :)

Hmmm, to ja chapu, ale nechapu proc by tam melo chybet zrovna jenom snmp.
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Ajfel píše:
sub_zero píše:btw, zapominate na jednoho vyrobce, kterej je cenove prijatelnej a kvalitativne vybornej :) mame jich nekolik na siti a zadnej problem, propacovanej management, specialni funkce jsou ale nastavit jen pres CLI..

To ano, akorat nevim, proc v tech levnejsich nekterych switchich nemaji snmo, coz me teda vadi. Management maji, ale snmp nee

tak to nevim, co mas za switche, ale treba ty obycejny 2510 maj SNMP..jen mozna to nekoho mate, ze se to nenastavuje ve web adminu, ale pres CLI..
0 x

Jirka Lazorčák

Ajfel

sub_zero píše:
Ajfel píše:

tak to nevim, co mas za switche, ale treba ty obycejny 2510 maj SNMP..jen mozna to nekoho mate, ze se to nenastavuje ve web adminu, ale pres CLI..

Nemam, chtel jsem koupit, ale kvuli tomu snmp z toho seslo, byl to gigovy 1810
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

to je ted nejaka novinka... a za tu cenu vem radeji ty 2510... pokud nepotrebujes ke klientum Gbit..
0 x

Jirka Lazorčák

Ajfel

sub_zero píše:to je ted nejaka novinka... a za tu cenu vem radeji ty 2510... pokud nepotrebujes ke klientum Gbit..

Ja potrebuji propojit 3 porty, dva gigove a jeden 100megovy, nic vic tam nebude, proto se mi libil ten HP 1810 osmiport, ale nema snmp, asi to vyhraje allied telesis, jake s nima mate zkusenosti, teda jestli je nekdo pouziva ?
0 x

Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zbojnik » 15 years ago

Len chcem pridat moju skusenost...

urcite by som sa vyhol znacke Linksys = NEBRAT, NEKUPOVAT

sice je to pekne, celkom lacne, ale cca z 20 switchov bolo 7 uz na reklamacii, sice este v zaruke ale predsa...

teraz uz odisiel prvy sice len 8 portovy mimo zaruky ale ratam ze pojdu aj tie ostatne v jeho slapajach....
sice to vyzera ze odisla filtracia v zdrojovej casti ale aj ked sa mi to podari opravit asi sa na taky switch uz nedokazem spolahnut....

momentalne asi zacneme kupovat HP procurve,
cisco je predsa len trosku predrazene...
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 15 years ago

Zbojnik píše:Len chcem pridat moju skusenost...

urcite by som sa vyhol znacke Linksys = NEBRAT, NEKUPOVAT

sice je to pekne, celkom lacne, ale cca z 20 switchov bolo 7 uz na reklamacii, sice este v zaruke ale predsa...

teraz uz odisiel prvy sice len 8 portovy mimo zaruky ale ratam ze pojdu aj tie ostatne v jeho slapajach....
sice to vyzera ze odisla filtracia v zdrojovej casti ale aj ked sa mi to podari opravit asi sa na taky switch uz nedokazem spolahnut....

momentalne asi zacneme kupovat HP procurve,
cisco je predsa len trosku predrazene...

My z linksysu a tplinku presli na edgecore a zatim spokojenost.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

baz

Příspěvekod baz » 15 years ago

Nepremysleli jste treba o tom, ze byste nekupovali nove levne switche a misto toho brat radsi pouzite, ale kvalitnejsi od proverenych vyrobcu? Kdyz tu ctu o Teplym Linku, tak se mi otvira kudla v kapse.
Neni ucelem vyhazet spoustu penez za kvalitni hw, ale je umenim vydat malo penez za totez :)
Proc furt premyslite, co noveho shitoidniho nakoupit, kdyz se da koupit levne i kvalita?
Nekoupil jsem nove switche uz nekolik let, myslim ze je i celkem slusne zatezuju tokama ve stovkach mbs a drzi, zatim jsem nevyhodil ani jeden.
0 x

Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zbojnik » 15 years ago

baz píše:Nepremysleli jste treba o tom, ze byste nekupovali nove levne switche a misto toho brat radsi pouzite, ale kvalitnejsi od proverenych vyrobcu? Kdyz tu ctu o Teplym Linku, tak se mi otvira kudla v kapse.
Neni ucelem vyhazet spoustu penez za kvalitni hw, ale je umenim vydat malo penez za totez :)
Proc furt premyslite, co noveho shitoidniho nakoupit, kdyz se da koupit levne i kvalita?
Nekoupil jsem nove switche uz nekolik let, myslim ze je i celkem slusne zatezuju tokama ve stovkach mbs a drzi, zatim jsem nevyhodil ani jeden.

No ale ved na krabici je jasne napisane "China No.1"

:D
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

říkejte si o tplinkách co chcete, mě tu fungujou bez problému. Chci po ních přesně to, na co jsou dělaný. Na hlavní bráně mám 16 port v gigu a už tam běží rok bez problému. Zatížení má od 30-60Mbit (400 userů) do nárazovách 900Mbit. Obsazený jsou skoro všechny porty.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Star_Gate

Příspěvekod Star_Gate » 12 years ago

Zdravím všechny.

Přemejšlíme o nákupu novýho switche jako core prvku do sítě. teď je tam nějakej TP-link 24 port s GB uplinkama a WEB managementem. Chceme něco lepšího protože tenhle tp-link dělá občas nepředvídatelný problémy. Padlo nám do oka HP V1910-24G (JE006A). podmíkou je Web management a SNMP kvůli vykreslování datových toků na jednotlivých portech.

Datovej tok je kolem 100-200Mbps špičkově.

Máte s ním někdo zkušenosti? nebo můžete doporučit něco vhodnějšího?
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 12 years ago

HP 2510G-24 máme jich na síti asi 30, doživotní záruka, tok kolem 500Mbps
0 x

Jirka Lazorčák