Jestli sis nevsimnul, tak tento thread ma nadpis Open VPN, takze porad nechapu proc zde resis PPPoE. Az nekdo bude hledat informace o OVPN tak bude urcite hrozne rad, ze si muze taky precist o PPPoE...mashinepistole2 píše:ok2slc píše:To je daň za to, že používáš MK. Já přes OVPN přistupuji k několika izolovaným /24 subnet. Klientům a serverům dávám ip příslušné subnet s maskou /16 a pak je na firewallu prostě zaříznu na masku /24. Lepší způsob jsem nevymyslel. Podle mě to je maximum co se dá z OVPN na MK dostat.tomprof píše:No a v tom je problém, když chvi připojovat více uživatelů, pak musím každému dělat individuální konfiguraci jak na serveru (což zase až tak nevadí), ale hlavně na klientu (nastavit routování). Kdyby se mi podařilo mít pro všechny klienty stejnou adresu ovpn serveru, byl by život jednodušší.Moc nechápu co má OVPN společnýho s PPPoE a radius. Navíc je to nešifrovanej přenos, takže pro VPN moc dobře nepoužitelnej.mashinepistole2 píše:Ja som sa v poslednej dobe hral z autentifikaciou PPPoE radiusom . Nebolo by vhodnejsie PPPoE a radius ?
Napisal som toto "Ja som sa v poslednej dobe hral z autentifikaciou PPPoE radiusom . Nebolo by vhodnejsie PPPoE a radius ? " Co na tom nechapes ? Pisem niekde ze to ma nieco spolocne z Open VPN ? Bolo to myslene tak ci by nebolo lebsie pouzit namiesto OVPN , PPPoE tunel overovany freeradiusom .
OK, toto tvrzeni beru zpet a stydim se.Moc nechápu co má OVPN společnýho s PPPoE a radius. Navíc je to nešifrovanej přenos, takže pro VPN moc dobře nepoužitelnej.
PPPoE muzes nastavit aby bylo sifrovany