❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB1000
Re: RB1000
Nevim co mate proti RB1000, jasne kompl je kompl, ale mam na hlavni gw rb1000 - dela to nat, shaping p2p, shaping vip zakazniku a routing na 2 shapery a jede mi to ve spickach (100Mb/40Mb) do 40% predtim tam byl kompl a chrochtal si, ale rb1000 to vklidu zvlada, testoval jsem to pred tim nez jsem to nasadil a bylo to vpohode, dokonce jsem udelal i test v realnem provozu do 150Mb, kdy byl procak na 55% a na latencich ci nacitani stranet atp. to nebylo znat, za ty prachy je to super, spotreba taky super a co se tyce pripadne vymeny, neni nad to mit vsechen hw na sklade pro pripadnou vymenu, zalohy se mi delaji kazdy den takze vymena je otazka par minut se dostat do serverovny a nahrat aktualni zalohu a nic nerenim, nicmene se mi nestalo ze by se to hryzlo nebo s tim neco stalo, navic to dost rychly start, coz se mi moc libi.
0 x
ani tu nějak moc nehaníme RB1000 ale podívej se na tu cenu. Je fakt přehnaná. Za ty prachy poskládáš dva servery který budou hádám o dost rychlejší s podobnou spotřebou. Rychlost startu je myslim údaj kterej je uplně k ničemu, když rebooty neděláš každej den.
Stát to tak o polovinu míň, začal bych o tom přemejšlet ale za tu kterou to maji fakt ne.
Dokonce bych věřil i tomu, že nějakej via procesor by ho dostal.
Stát to tak o polovinu míň, začal bych o tom přemejšlet ale za tu kterou to maji fakt ne.
Dokonce bych věřil i tomu, že nějakej via procesor by ho dostal.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
tady si nekdo tvrde stoji na svem reseni rb1000 a nevnima vyzkousene argumenty. To je pak celkem zbytecny o necem diskutovat.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
zdravim
nevie niekto nahodou ze ake maximalne napajanie mozem dat rb1000? zdochol mi zdroj k tomu a mam doma len 12V/1,5A alebo 19V/3,16A. Ale neviem ci tych 19V mi zvladne rb1000...
nevie niekto nahodou ze ake maximalne napajanie mozem dat rb1000? zdochol mi zdroj k tomu a mam doma len 12V/1,5A alebo 19V/3,16A. Ale neviem ci tych 19V mi zvladne rb1000...
0 x
kdyby jsi místo psaní dotazu kouknul do manuálu k RB1000 tak zjistíš že nic krom 12V to nebere a 12V/1.5A je dost málo proudu.
0 x
tak má originál a tam watáž bude tak neni co řešit.
0 x