❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

mail server

Návody a problémy s konfigurací.
mira_mo

Re: mail server

Příspěvekod mira_mo » 17 years ago

OpenVPN server mám zprovozněn na svém serveru takže podle wiki stačí nakofigurovat MK jako klienta?Jak do něho dostanu certifikáty?
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 17 years ago

mira_mo píše:OpenVPN server mám zprovozněn na svém serveru takže podle wiki stačí nakofigurovat MK jako klienta?Jak do něho dostanu certifikáty?

ja bych spis se pripojoval jako klient na OVPN server na MK, tim se dostanu do vnitrni site a je to.

BTW tobe se nejde dostat pres winbox na tika co mas posazenyho na verejne IP? pak tam musis mit nejaky pravidla na FW a nebo ti to blokuje ISP jinak to neni mozny, ja sem se zrovinka ted zkusil pripojit na tika co mam na verejne IP a jde to bez problemu a nikde sem nic nenastavoval (naopak jsem se zamyslel nad tim ze asi budu muset neco nastavit do FW).
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

mira_mo

mám ho na veřejné IP a blokaci od poskytovatele nemám.
0 x

michal.siman

mira_mo píše:mám ho na veřejné IP a blokaci od poskytovatele nemám.

a v SERVICES mas povolenou sluzbu winbox? (IP > SERVICES)
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

michal.siman

mira_mo píše:mám ho na veřejné IP a blokaci od poskytovatele nemám.

a co nejaky pravidla ve FW? taky nemas?
0 x

mira_mo

mám směrování portů na server
0 x

mira_mo

mohl bys zkusit 83.69.33.98 demo,demo ?
0 x

michal.siman

mira_mo píše:mohl bys zkusit 83.69.33.98 demo,demo ?

jasne, frci to jak o zivot :-) napoprve
0 x

michal.siman

Jen me tak napada, ja mel podobny problem, nemohl jsem se dostat na svoji verejnou IP kterou mi davat provider, ale zkousel jsem to ze site toho sameho providera, fungovalo to proste jen z venku, z vnitrni site toho sameho providera to nejelo, musel jsem pouzivat vnitrni IP na kterou pak az ISP smeroval tu verejnou. Mel to nejak podivne nastavene. To jen tak jestli nemas stejny problem ...
0 x

mira_mo

no já to zkoušel právě z jiné sítě a nešlo mi to.Tak dík zatím,když tak se ozvu odpoledne.jdu do práce tak vyzkouším znovu na ten demo účet.
0 x

mira_mo

když chci MK jako OVPN klient ta stačí nastavit toto?

/interface ovpn-client \
name="ovpn-out1" connect-to=189.64.0.1 port=1194 mode=ethernet user="username" password="password" profile=default \
certificate=vpngate-client cipher=aes256 add-default-route=no

v certifikates nemám tuto volbu certificate=vpngate-client
0 x

P.L.

Příspěvekod P.L. » 17 years ago

Nějak mám pocit, že hledáš korespondenčí školení. Víš vůbec co děláš a nebo jen klikáš? Podíval jsi se na návod na wiki? Jak dostat certifikáty do MK tam rozhodně je popsaný.
0 x