torrent schodí APčko? No já nevim ale windows má už sám o sobě omezení spojení takže když je jich moc tak vám třeba nejede web a podobně. Každopádně nikdy mi nával konexí neshodil RBčko.
Na to že máš síť s 500 lidmi tak to nestavíš moc kvalitně. Torrent je normální věc na stahování čehokoliv, mimochodem i třeba balíčků mikrotika nebo linuxu a podobně. Jestli ti to ty slavný NanoStationy neutahnou, tak proč je používáš? Mám jedno pravidlo. Na síť mi nesmí žádnej nanostation. Nepřinese mi to nic novýho a má to pomalej procesor. Na to že RB1xx routerboard už nevyrábí, tak se toho nějak blbec musí chytnou a narvat ty procáky do nanostationů. Navíc absence mikrotiku a tim pádem bez nstreme.
Opravdu miluju konkurenční firmu co tu dává net a používá tyhle nanostationy na připojení 8Mbit když ta jejich přenosovka to sotva utahne a to ještě neni zanutej polling a to nepočítám upload.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
nastaveni Rb 333 do nejake vychozi pozice + jak na bridge?
Re: nastaveni Rb 333 do nejake vychozi pozice + jak na bridge?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
hapi píše:..používá tyhle nanostationy na připojení 8Mbit když ta jejich přenosovka to sotva utahne a to ještě neni zanutej polling a to nepočítám upload.
A byl jsi někdy reálně u jejich zákazníka? Jak jim to chodí? Spousta firem nabízí více než je možné splnit

0 x
- berkoff
- Kontaktovat uživatele:
hapi píše:torrent schodí APčko? No já nevim ale windows má už sám o sobě omezení spojení takže když je jich moc tak vám třeba nejede web a podobně. Každopádně nikdy mi nával konexí neshodil RBčko.
Na to že máš síť s 500 lidmi tak to nestavíš moc kvalitně. Torrent je normální věc na stahování čehokoliv, mimochodem i třeba balíčků mikrotika nebo linuxu a podobně. Jestli ti to ty slavný NanoStationy neutahnou, tak proč je používáš? Mám jedno pravidlo. Na síť mi nesmí žádnej nanostation. Nepřinese mi to nic novýho a má to pomalej procesor. Na to že RB1xx routerboard už nevyrábí, tak se toho nějak blbec musí chytnou a narvat ty procáky do nanostationů. Navíc absence mikrotiku a tim pádem bez nstreme.
Opravdu miluju konkurenční firmu co tu dává net a používá tyhle nanostationy na připojení 8Mbit když ta jejich přenosovka to sotva utahne a to ještě neni zanutej polling a to nepočítám upload.
no, tak poporade:
NanoStationy mame asi 20, jinak Straighty, tech par klientu co me shazuje RB ma bud WL5460 nebo rb112 jako klienta. A problem NENI v klientu, ale v routerboardu, je fakt, ze pak ping na RB vysilac je radove 2 - 4 ms z IGW, aaale ping na jakekoli zarizeni na te wlan je treba 3500, to beru jako "shozeni", ne ze by to vytuhlo ....
Takze jeste jednou:
- nevim proc se do me navazite, pokud nevite a nechcete poradit, asi by si se mel tomuto tematu vyhnout.
- pokud vam tady prekazim, opravdu staci rict jen jednou
muj problem je jen a jen v tom, ze NEKTERI uzivatele neumi nastavit torenta, a tisicema spojeni, ktera uz treba vyprseli nebo tak mi zahlti RB na kterem jsou tri minipci a slouzi jako AP. Zahlti tak, ze na dvou minipci je vse ok, a ping az na klienty 2 - 6 ms, ale na jedne, kde jsou/je dotycny klient propojen, je ping na vsechny minimalne 1800 + ms, to me stve.
Dekuji

8Mbit v pripojeni nenabizim, ani neprodavam, konkurence jo ale do nich mi nic neni. nejvic co nabizim, je 5Mbit, ale to je vyhradne na motorole canopy nebo jine 5Ghz zarizeni, a s tim problem neni.
0 x
Berkoff
spis nez torent ti to bude delat klient se slabym signalem kterej zacne stahovat po LAN nebo nejakou vyssi rychlosti z netu, ono kdyz se pak prepne na 6mbit prakticka asi 3 a kdyz ty 3 vytizi tak = velmi spatna odezva / PL. Torentama u nas sosa kazdej 2hej a neni problem.
0 x
- berkoff
- Kontaktovat uživatele:
Maxik píše:spis nez torent ti to bude delat klient se slabym signalem kterej zacne stahovat po LAN nebo nejakou vyssi rychlosti z netu, ono kdyz se pak prepne na 6mbit prakticka asi 3 a kdyz ty 3 vytizi tak = velmi spatna odezva / PL. Torentama u nas sosa kazdej 2hej a neni problem.
Diky podivam se na tom RB na signalu, ale je fakt ze se signalem nad -72 nepripojujem, prave aby sme pak ke klientovi nemuseli litat ze mu to pada, ale kazdopadne DIKY, kouknu na to.
0 x
Berkoff