❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NSTREME2

Návody a problémy s konfigurací.
Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

belmorfeus píše:ehm, rezerva na pocasi u spoje na 300m ? pan je odbornik, nevim co by muselo byt za pocasi aby to u tak kratkeho spoje hodilo alespon 2Dbi utlum (mozna tak tornado dost silny aby mezi antenama proletel nejakej barak) kdyz na 11km bezne v hustem snezeni se snizi signal o 3Dbi.

1 db je na 300m až až i na průtrž mračen, taky jsem nepsal žádné jednotky jestli sis všiml jen poznámku ohledně rezervy na počasí, nic víc.

belmorfeus píše:Jinak kdyby to bohate stacilo tak asi nezakladas tenhle tread

nezakládal jsem tohle zbytečné téma, jen jsem k němu přidal svůj poznatek o svém spoji, vždy jsem proti tomu aby tady každá lama kvůli svému obrovskému problému zakládala nové téma ale aby raději přidali dotaz do již existujícího tématu. Tuhle poznámku sis v souvislosti semnou mohl odpustit...

belmorfeus píše:protoze se s tebou vsadim o co chces ze kdyz udelas poradne anteny a dostanes signal nekam alespon na -60 tak to pojede jak hodinky.

v mém příspěvku co následoval jsem psal že
když dám výkon karty default mám -40 ale na výsledné rychlosti to nejde znát

což myslím bylo dost jasné takže pokud ses chtěl o něco vsadit, prohráls :) Taky narážku o kvalitnívh anténách a kabelech sis zrovna u mě mohl odpustit, na komponentách rozhodně nešetřím ;) zjistil bys to kdybys trochu četl fórum, třeba já mám o Tvých příspěvcích docela přehled, teda taky neregistruju všechno ale obecný náhled na většinu stálých dopisovatelů mám...
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 17 years ago

..aaaaaa opet tu mame souboj eg :D :D

...ale obecný náhled na většinu stálých dopisovatelů mám...

..i na me?? :D :D

sry za OT
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

žádný souboj nebude :) to bylo jen konstatování, končím ;)

p.s. mám Tě přečteného 8)
0 x

ondysek

Příspěvekod ondysek » 17 years ago

V naší síti máme Nstreme dual na 35km a chodí to na RB333. Udělá skoro 40Mbps.
Na 10Ghz udělá cca 32Mbps a stojí 250tis. Kč. :?
0 x

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

jak ti beha nstreme2? planuju ho brzy nasadit, na stole jsem z toho nejprve vytahnul stabilne pres 40Mb, ale napodruhy (znova postaveno) z toho vice jak 30Mb FD nevytahnu.
Mam na to 2GHz celery. Zatim testovano na stole. latence <20ms
Naposledy upravil(a) reset dne 13 Jan 2008 17:22, celkem upraveno 1 x.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Blood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Blood » 17 years ago

net.work píše:podle me ma sptane navolenou antenu A/B na jednom z MT... jinak nevim co tam ma za anteny.. ted apokud tam nejake ma... 8)

ahoj, mohl bys mi prosím trochu podrobněji napsat, jak se volí to antena a / b atd. ? děkuji
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 17 years ago

Cawe,

minuly tejden sme na siti zjistili nasledujici vec. Na Nstreme2 spoji jsme v jednom smeru udelali cca 40Mbit a v druhem jen asi 19Mbit. Testovano na FTP serveru. Dlouho jsme resili, v cem to muze bejt, nakonec sme to dali k ledu. Kolem Vanoc sme meli nejake poruchy na paterni opticke lince (rychlost uploadu dosahovala tak max poloviny rychlosti downloadu) na garantovane lince. Nas poskytovatel klasicky tvrdil, ze je vse v poradku. Poskytnul svuj FTP server primo na jeho paterni siti, kam sme testovali upload. Z cca 10 stroju sme dosahovali porad stejne vysledky. Nakonec prijel technik, pripojil svuj notebook a upload udelal v poradku!!!!! Nakonec sme zjistili, ze problem byl v sharewarovy verzi Total Commanderu!!!!! Ten omezoval upload kamkoli do internetu na 6Mbit!!! Po lokalni siti ovsem neni problem dosahnout napr 300Mbit na server. Na to konto sme vyzkouseli jinou verzi FTP klienta a to CUTE FTP PRO a k nasemu uzasu byla najednou rychlost i na tomto Nstreme2 spoji "skoro" vyrovnana 40/38Mbit. Tak pokud ma nekdo takovy problem a testuje to pomoci Total Commanderu, vyzkousejte jineho klienta.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 17 years ago

wow to by me asi teda nenapadlo
0 x

reset

otazka z trochu jineho soudku,

je mozne NSTREME2 ve vzduchu nejak detekovat nez jako sum/ruseni?
0 x

haklina

Příspěvekod haklina » 17 years ago

jde
0 x

reset

a jak ?
0 x

haklina

je to tam vydet ve freq usage nebo ve snooper, je teda potreba mít nastevnou stejnou zemi jako ten spoj co vysílá.
0 x

novajz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod novajz » 17 years ago

No, kdyz uz se bavite o tech TX power a podobnych vecech, mel jsem ve meste v silne zarusenem prostredi spoj cca na 700m v 5g. TX power na default a signaly okolo -80, furt to padalo a delalo neplechu až jsem ubral TX power na 4 a najednou signal -53 a vše jelo tak jak ma :-) takže ne vše je dobre "ohulit"
0 x
Novajz
Zelenáč, ale snažím se, je to moje hobby

haklina

presne tak je to zvlastni ale jakmile se da v exremu vysi vykon nez li je default tak klesne na tvrdo rychlost, mě to dělal skok mezi 20 a 21db rozdíl cca 15Mbit a toi několikrát za sebou (na tx power 20 to jelo 25Mbit a na txpower 21 10Mbit), plus kdys se to jeste jemně stáhne tak se rychlost ještě trochu nepatrě zvýší.
0 x

belmorfeus

Příspěvekod belmorfeus » 17 years ago

Jde hlavně o to že když nastavíš vyšší TX power než kartička zvládne nebo než na co je stavěná tak prostě bude posílat hodně šumu a druhá strana z toho šumu bude přijímat menší datovej tok.
0 x