pgb píše:Dobrý tip, zjistím. Nejsem správcem, pouze jsem jim posílal konfiguraci pro ipsec.
je to přímo v profilu ppp.
pgb píše:Dobrý tip, zjistím. Nejsem správcem, pouze jsem jim posílal konfiguraci pro ipsec.
Kód: Vybrat vše
/ip ipsec peer
add address=protistrana local-address=mistniip name=peer1
/ip ipsec identity
add peer=peer1 secret=secret
/ip ipsec policy
add dst-address=192.168.2.0/24 sa-dst-address=protistrana sa-src-address=mistniip src-address=192.168.1.0/24 tunnel=yes
iTomB píše:mpcz píše:OK, děkuji za velmi podrobný popis, bohužel nic z toho se netýká mého dotazu. Možná jsem ho blbě formuloval. Zkusím lépe: Jakou rychlost mezi MKT/RB lze očekávat přes internet při různých typech tunelu, (nejlépe změřit na skutečném tunelu), nemusí být transparentní. Děkuji, mpcz, 18mar2019
Na blbou otazku blba odpoved ...
To je zalezitosti rychlost (vykonu) RB a internetu. Pokud resis neco co ma HW podporu na RB, tak ti bezny net 100% stacit nebude, pokud to pouzijes.
hapi píše:myslíš jako přidanej ručně EoIP s vyplněným ipsec? tak tam je dole clamp tcp mss pokud je to nějaká novější verze.
mpcz píše:iTomB píše:mpcz píše:OK, děkuji za velmi podrobný popis, bohužel nic z toho se netýká mého dotazu. Možná jsem ho blbě formuloval. Zkusím lépe: Jakou rychlost mezi MKT/RB lze očekávat přes internet při různých typech tunelu, (nejlépe změřit na skutečném tunelu), nemusí být transparentní. Děkuji, mpcz, 18mar2019
Na blbou otazku blba odpoved ...
To je zalezitosti rychlost (vykonu) RB a internetu. Pokud resis neco co ma HW podporu na RB, tak ti bezny net 100% stacit nebude, pokud to pouzijes.
Jak je vidět z diskuze, některým ta otázka nepřišla úplně tak scestná.
A mnozí další.
Vypadá to tak, že když někdo nic neví, tak mu zbydou jen ty řeči o ničem a to již tradičně, navíc postrádající společenskou slušnost. Tomu bohužel na internetovém fóru nelze nijak zabránit. Ani bych to nepovažoval za vhodné, protože takto aspoň po čase člověk zjistí, kdo je kdo. mpcz, 18mar2019
mpcz píše:Děkuji, můj skromný cíl to splnilo. Pokud kolega píše, že mu to jelo 100 Mbitem z CCR1009 a já mám CCR1009 a linku optika 1Gbit tam i zpět, tak si dovoluji usoudit, co mohu očekávat a čeho lze dosáhnout. A pokud to jede mnohem méně, tak je něco špatně i když na spojení s účetním serverem není třeba nic závratného. A musím se pustit do hledání. Podezření mám na kabelový modem. Zkusím ho přepnout do bridge, jak bude možnost.
M. j. jde také o porovnání různých typů tunelů, pptp, sstp ... , které vykazují nezanedbatelné rozdíly v rychlosti na stejném HW. A s tím už zde mají kolegové tutově bohaté zkušenosti, tak se třeba něco nového dozvím. mpcz, 18mar2019
p.s. a když už jsi tak kritický k ostatním, ve tvém slově "Zcestná" se píše správně "s" i když to tak na první pohled nevypadá
hapi píše:opak je pravdou. Většina účetních systémů s místním uložištěm jedou znatelně hůř i když jsou vedle PC na NASu. Pokud jsou 10ms daleko tak je to na průstřel hlavy a přenosovka není důležitá. No, nenapsal si účetní program a nějak sem neviděl ani test btestem takže o co jde?