❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

nesrovnalost rychlostí

Návody a problémy s konfigurací.
basty
Kontaktovat uživatele:

Re: nesrovnalost rychlostí

Příspěvekod basty » 6 years ago

kolik stahnes mesicne dat? Samozrejme eri ma urcite kapacity do cetinu, ktere jsou dost drahe a musi se s nimi hospodarit. Meli jsme kdysi dsl od novery a tam jsme to resili take, proste jim dochazeli kapacity apod.. nebo tam muze byt shaper... temer urcite tam bude.
0 x

Misho

Příspěvekod Misho » 6 years ago

To že ti niečo povie technik nemusí znamenať že je pravda... Mám s tým osobnú skúsenosť

Je možné že teda pri VDSL sa tie profily nastavujú inak, to neviem na 100%, ale viem že hento platí pri aDSL určite.

Predpokladám, ako som aj ja aj kolega písal, proste je tam nejaký shaper, bodka... U nás to funguje podobne, všetky metaliky vlastní Telekom, ale poskytujú ich aj iným providerom a každý má nastavené iné priority atď, niekto má FUP 300GB pri plnej rýchlosti, iný ma FUP 150GB a ešte to aj shape-uje atď...

Ty to nemáš ako zmerať, to čo ti ukazuje modem tiež nemusí byť 100% korektné. Ale ak údaje sedia a linka medzi modemom a dslamom ide 100/10 a tieto hodnoty nenameráš doma, tak je problém proste v ISP. That´s all.
1 x

Cheprer
antispam: Ano

Příspěvekod Cheprer » 6 years ago

Asi už začínám být starý morous. Ale tazatel nevyzkoušel ani základní měření. Měří to speedtestem který prostě není objektivní. Nemá garantovaných 102,4M
Ale řeší se tu domovní přípojka s agregaci minimalne 1:40. Jaký má vůbec význam stravě z čas nad tím zda to jede 70-95% když to ani jít nikdy nemusí. Nikdo nemá tu povinnost.
Taky mám velmi mnoho takových klientů kteří neustále sedí u speedtestu a jak to jede místo 10,5MBit pouze 9, tak už reklamují apod... A vymyslí kde je problém. Místo toho aby si uvědomily že to není absolutně podstatné.
Pro domácnost zda to funguje 70 nebo 100 je uuuplne jedno. Pokud to samozřejmě neposíláš někomu dal za úplatek a slíbil jsi 100 a ono to prostě nejede protože ani nemá.

Doporučují tazateli si objednat b2b službu 100MBit rovnou od cetinu ať to nemá prez prostředníka a potom si myslím že je na místě tu na fóru poskytovatelů internetu mu eventuelne poradit jak postupovat pokud by to nechodilo.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

reset

Příspěvekod reset » 6 years ago

Pokud das 10kczk za 100Mb , pak si stezuj , pokud das 500kc/100Mb , pak radeji mlc
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

hapi

Příspěvekod hapi » 6 years ago

a je vůbecm ožný vytočit na rate 105Mbit něco k 100Mbit přenosovky? něco si veme samotenj protokol dslka, něco tunel a pak něco z toho zbude. Když vemu že fast ethernet unese tak max cca 95Mbit tak tohle lepší nebude.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

basty
Kontaktovat uživatele:

dsl jede vzdy mene nez synchro. Vetsinou 8Mbps linka jela tusim max 7,1
0 x

Misho

Příspěvekod Misho » 6 years ago

ježiš o tých rate-och sme tu už písali...

Misho píše:V prvom rade ten profil pri ADSL/VDSL sa nastavuje trochu iným prepočtom. Je to cca 1Mbit na DSLAME = 1150kbps na profile linky.

Down: 105408 / 1150 = 91,6Mbit
UP: 10240 = 8,9Mbit

A ešte jedna vec, ak nemáš garantovanú rýchlosť, tak nemôžeš predsa očakávať že ti to pôjde 24/7 rýchlosťou 90+Mbit...

Vyzerá to tak, že technici nevedia asi ako sa nastavujú linky. Tiež mi najskôr na 8Mbit linku dávali znížený profil a potom sa už uvedomili...
basty píše:dsl jede vzdy mene nez synchro. Vetsinou 8Mbps linka jela tusim max 7,1

A tiež som zato, že nechápem prečo riešiš kraviny, či ti to ide 70 alebo 90Mbit... Nemáš to jedno? Garantovanú linku nemáš
1 x

Chilli

Příspěvekod Chilli » 6 years ago

Takhle vypadá moje DSL linka 100/10. Rychlost je omezená tím, že nemám modem s gb porty... Konfigurace stejná jako u autora příspěvku. Comtrend v bridge a za ním R750G r3. Myslím si, že za 399Kč s pevnou veřejkou je to docela dobrý... Gb modem si kvůli pár mega navíc pořizovat nebudu, to se moc nevyplatí. Za 4 dny mám staženo 1,1TB dat, takže FUP ani agregace se neřeší... Pokud nejde naměřit nikdy alespoň 90Mbps bude někde problém.
Přílohy
7875560516.png
7875560516.png (20.86 KiB) Zobrazeno 3908 x
0 x

joker

Příspěvekod joker » 6 years ago

Kde je 100Mb od o2 za 399? To je prece optimal 20 mbit...

100M prece maji za 549,-
0 x

Chilli

joker píše:Kde je 100Mb od o2 za 399? To je prece optimal 20 mbit...

100M prece maji za 549,-

Nikde nepíšu že mám o2, proč bych si ho také bral když má cenu jakou píšete? A jde snad dost jasně vidět jakého poskytovatele mám :)
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

nic proti, ale takovy problemy co jsem se setkal, tak vzdycky mely jen jiny isp nez O2. Jde hlavne o ty propoje do cetinu. Navic tedy cetin odstranil agregaci, takze tou se to neprojevuje, ale jen kapacitou do cetinu. Takze si vem O2 a pojede ti to.
0 x

joker

Chilli píše:

100M prece maji za 549,-

Nikde nepíšu že mám o2, proč bych si ho také bral když má cenu jakou píšete? A jde snad dost jasně vidět jakého poskytovatele mám :)

Posli odkaz na cenik kde maji 100Mbit za 399
Diky

Ja nasel na https://www.metronet.cz/xdsl ceny kopirujici o2 a mirnou slevu za platbu rok dopredu (wtf)
0 x

Chilli

joker píše:
Chilli píše:

100M prece maji za 549,-

Posli odkaz na cenik kde maji 100Mbit za 399
Diky

Ja nasel na https://www.metronet.cz/xdsl ceny kopirujici o2 a mirnou slevu za platbu rok dopredu (wtf)

Tak je ta mírná sleva asi větší, protože mě za roční platbu přišla fakturan a 399kč/měsíc. Hold nesmí člověk čumět jen do ceníku, musí se umět i ozvat...
0 x

joker

A kdy to bylo?
0 x