❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Pomalý bezdrát s R52

Návody a problémy s konfigurací.
keksik

Příspěvekod keksik » 17 years ago

soooc píše:
hafieror píše:Moje zkušenost je taková, že veškeré karty atheros, které mají možnost i 5G jsou pro pásmo 2,4 absolutně nepoužitelné.

Tak to mam zcela opacnou zkusenost :D

Ja takisto, velmi uspesne prevadzkujem CM9 ako AP na 2,4GHz 802.11b sem tam R52. Dokonca som vyhodil aj Prism 2.5 karty Senao, niekde. Priepustnost na Prismoch 4.5Mbit/s a u atheros 5.5Mbit/s. Ale bacha, Prism ma vyhodu ze chodi stabilne bez kixov rozneho druhu aj pri viac ako dajme tomu 15 klientoch nakapcanych na AP. Prismy v pohodne aj 60 kliosov na AP, jedine priepustnost v takom pripade je teda niekde inde ;-), ale Prismy v takom pripade idu ako dive.Ale chcem to povedat, ze pri rozumnom rodeleni AP do sektorov napr. do max 10 - 15 klientov /podla ich spravania/ CM9 nemaju chybu. No a do zaruseneho mestskeho prostredia, hlavne kvoli latenciam si nenahraditelne Orinoco Agere karty.Len skoda ze StarOs je dost nestabilny.
0 x

Besito

Příspěvekod Besito » 17 years ago

asdewq píše:besito: a nemas len prehodene vystupy? antA a antB? r52jka to ma presne naopak ako ma cm9.... mamna sieti vela r52jok aj par cm9tok a zatial mi odisla len jedna r52jka na 5g smerovke antene ale to bolo zlou antenou.... inak klop klop sokojnost

Přehozené vstupy.. to mě nenapadlo :-)
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 17 years ago

ta karta ktoru uvadza niekto o par prispevkov vyssie ze neodchadza na vsesmeroh je tp-link a je to atheros len na 2,4g. osobne mam z tej karty pomerne zmiesane pocity, hlavne ma trapi to ze ju mam na jednom ap-cku a nezda sa mi ze pusta von presne taky vykon ako deklaruje (skor menej).... no inak je stabilna aj v zarusenom prostredi momentalne mam na nu na jednej H-vsesmerke 16klientov a fici ako vino....
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 17 years ago

asdewq píše:ta karta ktoru uvadza niekto o par prispevkov vyssie ze neodchadza na vsesmeroh je tp-link a je to atheros len na 2,4g. osobne mam z tej karty pomerne zmiesane pocity, hlavne ma trapi to ze ju mam na jednom ap-cku a nezda sa mi ze pusta von presne taky vykon ako deklaruje (skor menej).... no inak je stabilna aj v zarusenom prostredi momentalne mam na nu na jednej H-vsesmerke 16klientov a fici ako vino....

Však já neříkal že to je nějakej zázrak. Jenom že pokud je na 2,4 všesměru tak neodejde ani za bouřky. Což se o CM9 a R52 říct nedá
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 17 years ago

honzam píše:
asdewq píše:ta karta ktoru uvadza niekto o par prispevkov vyssie ze neodchadza na vsesmeroh je tp-link a je to atheros len na 2,4g. osobne mam z tej karty pomerne zmiesane pocity, hlavne ma trapi to ze ju mam na jednom ap-cku a nezda sa mi ze pusta von presne taky vykon ako deklaruje (skor menej).... no inak je stabilna aj v zarusenom prostredi momentalne mam na nu na jednej H-vsesmerke 16klientov a fici ako vino....

Však já neříkal že to je nějakej zázrak. Jenom že pokud je na 2,4 všesměru tak neodejde ani za bouřky. Což se o CM9 a R52 říct nedá

Tyhle karty pouzivam hojne v siti v PCI verzi - citlivost ok, stabilita np, neodchazi na vsesmeru. Cena 320 Kc v pci verzi je idealni :)
0 x

Besito

Příspěvekod Besito » 17 years ago

honzam píše:Vždyt tu o tom je i téma. Pokud je R52 na 2,4 všesměru tak časem odejde. začnou se zhoršovat signály a pak vidí jen ty nejsilnější. Řešení je dát tam sektorku a nebo nějakou Realtek 2,4 kartu. Ty neodchází...

Mno, R52 na všesměru nemám nikde, a signál na kartě nic moc... ale pak jsem dal CM9 a signály byly opoznámí lepší :-)
0 x