❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mikrotik - RX overruns

Návody a problémy s konfigurací.
re-ady

Re: Mikrotik - RX overruns

Příspěvekod re-ady » 7 years ago

Tak pro zajímavost - switch mikrotik vyměněn za hloupý 1G switch hp, okamžitě vše začalo fungovat jak má....
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 7 years ago

Jsem ti to říkal, prostě switche od Mikrotiku jsou šrot ať si říká kdo chce co chce. Minimálně ty nové s čipy Marvell Prestera. Ty starší ještě celkem OK, i když trpí na packetloss. Myslím, že hlavní problém nebude ani tak v HW jako v SW.
0 x

3com

Příspěvekod 3com » 7 years ago

Řešil jsem něco podobného na jednom místě. Už delší dobu se mi tam děla chybovost na eth konektoru příjmu konektivity RB911 Lite5 dual (Příjmová wireless část byla stoprocentní s ccq 90-100 bez jediné chyby a ping 100% bez kolísání. Za ním byl switch RB260GS, proběhla výměna za RB750Gr3 všechny porty do hw switche a problém stále stejný, zkoušel jsem všechny možné změny i ve Flow Control a různé verze MK až po nejnovější. Nejhorší bylo, že to dělalo jenom někdy nahodile a třeba hodinu v kuse pak týden klid... Až později jsem vypozoroval, že se to dělo při špičce venkovní teploty, když byly špičky veder, bez ohledu na tok dat přes daný prvek. Výměna příjmového RB911 to vyřešila.. (Vadný kus, který při zvýšené teplotě v okolí začal na eth chybovat ikdyž byl jenom cca 12měsíců starý...
eth.jpg
eth
eth.jpg (141.74 KiB) Zobrazeno 1208 x
Vedlejší záložka chybujícího eth: Tx Stats byla bez jediné chyby vždy.
0 x