ludvik píše:...
V principu ti dst-nat na to, aby se paket dostal zkrz forward nestačí. Někde tam musí být extra povolení. Buď doslova, v podstatě zopakování dst-nat (či povolení všeho například chybou konfigurace), nebo jako connection-state=dst-nat (nebo tak nějak, z hlavy nevím).
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Forward
Re: Forward
V podstatě jsem o tom mluvil, jenom jsem to nevěděl z hlavy přesně ... ty dáš dva výpisy, ani v jednom to není a pak dáš screenshot, kde to je.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
...no to je v tom mikrotiku, co nemusím zadávat forward a stačí pouze dst-nat. Bohužel jsem nevěděl, že to tam je, kdybych věděl, tak to nedávám na forum. Jestli tě obtěžuje to se mnou řešit, tak to prosím neřeš, nechci tě okrádat o čas, ale jinak za vše děkuji. Myslím, že nejenom já jsem se od tebe dozvěděl, jak prochází paket přes mikrotik a každá taková informace se hodí.
Ještě jednou děkuji.
Ještě jednou děkuji.
0 x
A jak jsi udělal ten export? V něm to být přeci musí! viewtopic.php?p=229104#p229104
Mě nevadí radit. Mě vadí věštit z křišťálové koule.
Mě nevadí radit. Mě vadí věštit z křišťálové koule.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
ip firewall export file=name
..zeptám se ještě na poslední věc. Je toto nastavení mikrotiku chybné nebo prostě jenom jiné, ale bezpečné, tak jako když bych forward povolovat zvlášť?
Děkuji.
..zeptám se ještě na poslední věc. Je toto nastavení mikrotiku chybné nebo prostě jenom jiné, ale bezpečné, tak jako když bych forward povolovat zvlášť?
Děkuji.
0 x
To vyjde nastejno.
Větší strach mám spíš z tvé konstrukce obecně. A stále nechápu, proč v exportu není něco, co tam ve skutečnosti je ...
Větší strach mám spíš z tvé konstrukce obecně. A stále nechápu, proč v exportu není něco, co tam ve skutečnosti je ...
0 x