❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Forward

Návody a problémy s konfigurací.
ludvik

Re: Forward

Příspěvekod ludvik » 7 years ago

V podstatě jsem o tom mluvil, jenom jsem to nevěděl z hlavy přesně ... ty dáš dva výpisy, ani v jednom to není a pak dáš screenshot, kde to je.
ludvik píše:...
V principu ti dst-nat na to, aby se paket dostal zkrz forward nestačí. Někde tam musí být extra povolení. Buď doslova, v podstatě zopakování dst-nat (či povolení všeho například chybou konfigurace), nebo jako connection-state=dst-nat (nebo tak nějak, z hlavy nevím).
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

marnov82

Příspěvekod marnov82 » 7 years ago

...no to je v tom mikrotiku, co nemusím zadávat forward a stačí pouze dst-nat. Bohužel jsem nevěděl, že to tam je, kdybych věděl, tak to nedávám na forum. Jestli tě obtěžuje to se mnou řešit, tak to prosím neřeš, nechci tě okrádat o čas, ale jinak za vše děkuji. Myslím, že nejenom já jsem se od tebe dozvěděl, jak prochází paket přes mikrotik a každá taková informace se hodí.
Ještě jednou děkuji.
0 x

ludvik

A jak jsi udělal ten export? V něm to být přeci musí! viewtopic.php?p=229104#p229104

Mě nevadí radit. Mě vadí věštit z křišťálové koule.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

marnov82

Příspěvekod marnov82 » 7 years ago

​ip firewall export file=name
..zeptám se ještě na poslední věc. Je toto nastavení mikrotiku chybné nebo prostě jenom jiné, ale bezpečné, tak jako když bych forward povolovat zvlášť?
Děkuji.
0 x

ludvik

To vyjde nastejno.

Větší strach mám spíš z tvé konstrukce obecně. A stále nechápu, proč v exportu není něco, co tam ve skutečnosti je ...
0 x