❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

spoj 4,5km 5% p.l.

Návody a problémy s konfigurací.
Krabík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Krabík » 18 years ago

mato1 píše:
Krabík píše:IP: 85.193.57.2 a 85.193.57.3
demo
demo

asi by som hladal chybu v beta verzii mk... neviem preco, ale mam take tusenie ze tolko kariet v jednom kompe mu nesadne

Karty jsem vsechny zakazal (krome spoje :-) ) a zadna zmena
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 18 years ago

koukal jsem na demo a za 1. necpi tam 3.0 beta je to shit takze verze 2.9.38 a vys. treba i jiny jen ne tu betu 2. bych doporucil WDS na bridging. 3. TX power na default 4. Nechapu proc tam mas 2400 Mhz masinu s loadem 0 % ale budiz :)) Jinak to taktovani je 2.4Ghz mohlo by to interferovat s 2.4 kartama teoreticky. Tot muj nazor ;)
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

Maxik píše:koukal jsem na demo a za 1. necpi tam 3.0 beta je to shit takze verze 2.9.38 a vys. treba i jiny jen ne tu betu 2. bych doporucil WDS na bridging. 3. TX power na default 4. Nechapu proc tam mas 2400 Mhz masinu s loadem 0 % ale budiz :)) Jinak to taktovani je 2.4Ghz mohlo by to interferovat s 2.4 kartama teoreticky. Tot muj nazor ;)

ad 1 a 2. Prave nejaky takovy typ hledam, ale wds jsem nikdy nenastavoval, stacil by mi jednoduchy popis, nerad bych tam musel, mam to 300km daleko od domova :) Verze beta je tam kvuli pseudobridge. Potrebuju to jako bridge apod, zadne routovani, NAT apod. Je to ciste jako AP a spoj, shaping a NAT mam na jine masine.
ad 3. Pokud mas na mysli TX power u spoje, bylo tam snad uz vsechno, co tam nastavit jde...
ad 4. Proste mi zbyla
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

jdu posekat zahradu, dam si 2 pivka a pokusim se to prendat na WDS. Problem bude v tom, ze ho musim rozjet v te beta verzi a teprve potom downgradovat a doufat, ze to pojede. Jinak pakarna. Proto budu vdecen za jakekoli zkusenosti a rady.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 18 years ago

Sem se dival, a mas tam sdilene IRQ na wifi, ethernetu a usb. Tak mozna zkusit strcit kartu do jineho slotu, nebo si pohrat s nastavenim biosu.

Mira
0 x

jumbocb

Příspěvekod jumbocb » 18 years ago

Krabík píše:jinak kdyz to zatizim bandwidthtestem, je p.l. az 50%

UPDATE: az 80% pri UDP testu

Ja osobne bych upgradnul tu 2.9.27 na vyšší s touhle verzi jsem měl při bridgování problém
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

miract píše:Sem se dival, a mas tam sdilene IRQ na wifi, ethernetu a usb. Tak mozna zkusit strcit kartu do jineho slotu, nebo si pohrat s nastavenim biosu.

Mira

mam v tom jen 3 PCI sloty a vsecny jsou pouzite
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Muzes pouzit hacknutou verzi 2.9.27 tusim mame na par strojich v pohode jen tam zlobil RSTP bridge - vypnout package a bylo to dobre.Pseudobridge pouzivam na kliose 5g ale nejsem si jist jestli je koser za to cpat dalsi AP / CL,wds chodi velmi dobre a nastaveni je docela jednoduchy. PS: prijde mi ze starsi verze Ros chodi lepe nez ty nove hlavne mam na mysli 3.0 to je katastrofa se divim ze si dovolej to vubec vypustit :/
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 18 years ago

Maxik píše:Muzes pouzit hacknutou verzi 2.9.27 tusim mame na par strojich v pohode jen tam zlobil RSTP bridge - vypnout package a bylo to dobre.Pseudobridge pouzivam na kliose 5g ale nejsem si jist jestli je koser za to cpat dalsi AP / CL,wds chodi velmi dobre a nastaveni je docela jednoduchy. PS: prijde mi ze starsi verze Ros chodi lepe nez ty nove hlavne mam na mysli 3.0 to je katastrofa se divim ze si dovolej to vubec vypustit :/

Vymazat verzi 3, hodin verzi napr. 2.9.38, ktera se osvedcila jako bezproblemova a pak napsat zmeny. Proc jsou to asi verze beta apod? = Nedodelane, nedoladene apod.
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

Diky za rady. Prechod na verzi 2.x.x musim provest asi na miste, nastaveni neni spolu uplne kompatibilni. Udelal jsem tento downgrade na jednom stroji a po rebootu byly bezdrat karty zakazane, jako ssid mely nastavene to co je v identity. Mozna by to slo osetrit nejakym skriptem po spusteni, ktery by kartu povolil a nastavil.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Vsak ja chapu ze je to beta, jedine co ja na 3.0 vitam je klient rezim tedy pseudobridge.Ostatni meli nechat byt kdyz to chodilo slusne. Jeste by bylo fajn alespon funkcni Ipp2p na markovani peeru, no a takovy L7 to uz bychom chteli moc :)
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

Mokrat vsem dekuji za rady a nazory. Dal jsem tam verzi 2.9.43 a spoj nastavil jako WDS. Asi hodinu uz to jede snad uz bez problemu.
To me privadi k myslence, vetsina z nas kdo pouziva verzi 3.0beta to dela kvuli pseudobridge, a v RB133 celkem funguje, proc to nechtelo makat v PC? Ze by to melo problemy s velkym poctem spojeni? Pak by mohly byt problemy pri pouziti treba na panelaku....
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Tak hlavne ze je problem vyresen ;) Pripouziti na klientovi je pseudbridge v pohode nevsim jsem si nejakych loosů, jen me zarazi o kolik je to na RB linejsi nez 2.9 verze teda hlavne na RB112 a 133C tam mam ve winboxu CPU load 100% pamet skoro na full, telnetem je to o dost lepsi, nechce se me moc verit ze odinstalovani balicku tomu nejak pomuze? Vim ze uz se to tu nekde resilo ale nemam naladu to zkouset, do veci ktere funguji je lepsi se nehrabat :)
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

Vykašli se na pseudobridge, nauč se routovat a máš po problémech
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

Leeonek píše:Vykašli se na pseudobridge, nauč se routovat a máš po problémech

Cekal jsem, kdy to sem nekdo napise :lol:
Ja ale kvuli topologii sve site routovat nemuzu. Mam jeden centralni server na FreeBSD, kde se mi sbihaji vsechny site a brany pro uzivatele jsou vytvoreny na nem. MT mam jen jako AP, posledni dobou i jako klienty a spoje.
Nebo pokud vis jak na to, rad se poucim. Potrebuju, aby linky sly az na server neagregovane. Na nem jsou vytvoreny brany s maskou 30 pro jednotlive uzivatele a kazdy zde ma svoji rouru. A samozrejme nemuzu objizdet vsechny lidi a menit jim IP.
0 x