❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

jak sa dostat na dalsi mk v sieti...

Návody a problémy s konfigurací.
Zdeněk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk » 18 years ago

Což je nám asi taky k ničemu, pokud se komunikace neudrží na nastaveném portu, který si eventuálně přesměruji dovnitř za router. Ale to je stejně jedno protože se nedá v MK nastavit port pro spojení s Winboxem, takže i když nastavím xxx.xxx.xxx.xxx:yyyyy, tak MK nebude na yyyyy reagovat, pouze na 8291-chápu to správně.
0 x

Zdeněk
Kontaktovat uživatele:

Znovu test . do WB zadáno : http://xxx.xxx.xxx.xxx:yyyyy, hláška invalid port - winbox to ani nepošle dál - paket ve FW neprošel. Z webu prošel, takže je tam někde háček. Přesměrování dovnitř samozřejmě na port 8291.
0 x

VDR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod VDR » 18 years ago

mato1 píše:neviem ci sme sa rozumeli... ale ja potrebujem aby som sa z vonka vedel dostat na MK ktore su vo vnutri siete za maskaradou (kde hlavny server je tiez mk). Ale mam len jednu verejnu ip adresu...

to co si pisal o scr a dst nat som skusal... akurat tu maskaradu pomocou address listu som este nemal nahodenu

Dobrý den,

já osobně tuto situaci řeším přes můj počítač se systémem Debian, kde mám nainstalovaný VPN server, na který se připojím a ihned jsem v celé lokální síti.

Přístup na počítače se systémem Mikrotik za maškarádou fungovalo pomocí portů pouze ve verzi 2.8. Nevím jak je to možné, ale ve verzi 2.9 je úplně jedno jaký port mám nastaven v ip-services-winbox-port. Pokud mám jako port pro winbox nastaven port 3345 a do winboxu zadám ip_meho_pc:211, tak se stejně přihlásím.
0 x

Zdeněk
Kontaktovat uživatele:

Pokud vím, tak ve verzi 2.9.xx, nelze zadat Winbox port vůbec, alespon v IP services. Prostě někde je to natvrdo nastavené na 8291 - jó vědět tak kde, to by byla pecka.
0 x