❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

PtP bridge (Mk+Jirous) - nesymetričnost

Návody a problémy s konfigurací.
placek.milan

Re: PtP bridge (Mk+Jirous) - nesymetričnost

Příspěvekod placek.milan » 10 years ago

Hlavně oprav ten tx power... I když to pálíš přes strom, tak není potřeba a default...
0 x

xhavli01

Příspěvekod xhavli01 » 10 years ago

Zkusil jsem obě varianty na obou stranách (NV2 nebo Nstream) a zhoršila se o par ms odezva a download klesl dokonce až na 3Mbity, s uploadem to nic neudělalo. Takže výsledek byl 3/19 Mbnit :-).
Budu spoj přemisťovat úplně na jiné místo, protože ta strana na vysílací straně je fakt na špatném místě. Z toho vyplývá další dotaz - Vysílací stranu jsem měl v režimu bridge a přijímací stranu v režimu station bridge. Tentokrát už budu mít konektivitu od poskytovatele pouze 12/6. Abych nedocílil toho, že si zase oříznu kvůli možné chybné konfiguraci konektivitu v downloadu na polovinu, nebylo by lepší station bridge osadit na straně poskytovatele a k sobě na barák mít bridge ?
Nebo to mám nechat tak jak to mám a spoléhat na to, že mi tam bránili fyzické překážky, které ovlivnily pouze download ? NA novém místě budu mít na 100% přímou viditelnost.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 10 years ago

Režimy nech tak jak je máš. Upload ti to neovlivní. Můžeš to klidně přehodit na dálku a uvidíš že se nic nezmění...
0 x

placek.milan

Příspěvekod placek.milan » 10 years ago

Pokud je možnost přemístit na přímou viditelnost, je to nejlepší řešení. Nicméně jak nv2 tak nstreme je potřeba i nastavit, nejen zapnout. nv2 moc nepoužívám, celkově jsem od mikrotiku upustil, ale u nstreme jsem používal vždy volbu besfit a velikost rámce 3999, pak i v pouhém áčku při rate 54/54 jsem dosáhl rychlostí v tcp kolem 35mbps jedním směrem samozřejmě. Můžeš si postavit dual nstreme a budeš vysmátý, ale to už vyjde dráž a na takovou malou konektivitu se to nevyplatí.
0 x