❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Shaper pro 100-200 klientů
Re: Shaper pro 100-200 klientů
1100AH, cpu do 10% , spotreba dle indikace v RoS 11W, pri umelem vytizeni na max 12,2W.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
-
pcwifi píše:1100AH, cpu do 10% , spotreba dle indikace v RoS 11W, pri umelem vytizeni na max 12,2W.
Ano přesně tak, což je super. Uvidíme jak se osvědčí pro těch pár klientů

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Ona je vlastně otázka jak to hodláš shapovat. Pokud třeba budeš manglovat konexi/packet každého klienta na jeho IP a potom v QT řezat, tak to manglování sežere hodně výkonu, což se dá částečně optimalizovat manglováním grup klientů. Vlastně ještě tady chybí definice toho shapování, potom se teprv dá říct co to v pohodě utáhne.
0 x
Nejsem úplný idiot. Některé moje kousky dodnes hledají...
-
- Kontaktovat uživatele:
mirek.k píše:Můžu poprosit o nějaké zdůvodnění, proč by CCR nemělo stačit?
Díky Mirek
viewtopic.php?f=4&t=16500
Jen čti

0 x
Díky, to bylo zajímavé čtení.
A to jsem to toho už skoro chtěl jít.
Mirek
A to jsem to toho už skoro chtěl jít.
Mirek
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Cloud Core ROUTER .... ano, router to bude dobrý, ale to je tak všechno
Jak je tam cokoliv ve firewallu nebo v Queues, tak je konec
Na shaper to chce prostě našlápnutou x86ku.

0 x
CCR1036 - 2500 simple queue / 600mbps routing a nat / zakladni firewall (input, dns, smtp,..) / dhcp dle mac zaznamu / omezeni rychlosti do 20mbps per user
CCR1036 - 3000 users / queue tree / mangle do 20ti pravidel / zakladni firewall / 1gbps routing a nat / DHCP z radiusu / omezeni 200mbps per user, 200x1gbps sluzba / pripojeno 2*10ge
Celkove jich mam v siti 10.
CCR1036 - 3000 users / queue tree / mangle do 20ti pravidel / zakladni firewall / 1gbps routing a nat / DHCP z radiusu / omezeni 200mbps per user, 200x1gbps sluzba / pripojeno 2*10ge
Celkove jich mam v siti 10.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Každý klient 2x mangle, 2x QT . Celkem tedy 420x mangle, 564x QT a 35x filter, trafik cca 100Mb/s .... no a CCR je KO. A je jedno jestli to bude 8jádro, nebo 36jádro. Stačí jedno pravidlo skrz jedno jádro a je ámen s celým procesorem. Ale to už jsem psal ve vlákně o výběru HW na GW... Teď tam sedí i5-ka a jede si na cca na 5-6% a to ještě oproti CCR přehazuje všechen trafik do VLAN skrz jeden ethernet port.
0 x
-
Petr Bačina píše:Každý klient 2x mangle, 2x QT . Celkem tedy 420x mangle, 564x QT a 35x filter, trafik cca 100Mb/s .... no a CCR je KO. A je jedno jestli to bude 8jádro, nebo 36jádro. Stačí jedno pravidlo skrz jedno jádro a je ámen s celým procesorem. Ale to už jsem psal ve vlákně o výběru HW na GW... Teď tam sedí i5-ka a jede si na cca na 5-6% a to ještě oproti CCR přehazuje všechen trafik do VLAN skrz jeden ethernet port.
Já mám zkušenost s ccr 1036 330x mangle, 360x QT, 210x filter, trafik kolem 150mbps a ccrko je uplně v pohodě, tak je nějaké divné že u tebe je o něco málo více manglů a queues a je KO
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
No ono se CPU tváří v pohodě, ale pak se holt stane, že projede spousta spojení jedním qvíčkem a v tu chvíli vyleží jedno jádro na 100% a zabije celý procesor. Neřekl bych, že máme něco špatně optimalizované. Na routeru jede akorát mangle, QT, filter, OSPF (62 rout) a DNS. Nic víc...

0 x