❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
FTP server za firewallem mikrotiku.
Řekl bych to asi takhle,a se na to ftp připojují přes nejakého FTP klienta a je po problémech,myslím že bys musel promapovat víc portů aby fungoval pasivní přenos pro web prohlížeče.Já používám zFTP server a v konfiguraci jdou ty porty pro pasivní přenos nastavit,ale mě se zdá efektivnější se připojit přes Total Komandr 

0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
fra.iesus píše:mmnt, nevidis spise, ze se klient pripojuje z nejakeho portu, nez na ten port? nevim, co bys potom musel mit za ftp clienta, ale nefungoval by pak vubec - to by byla spise takova hricka nahod: zvol si ip adresu, ja si nahodne vyberu port a sluzbu a zkusime, jestli to bude fungovat ...nene, tohle se mi zda byt naprostym nesmyslem
..tak sem Ti napsal na icq, muzeme to zkusit

podotykam, ze tohle je z lokalnich adres, aby nekoho nevystrasily ty rozsahy

0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
fra.iesus píše:a jak mas teda nastavene pripojeni? urcite ne na defaultni port pro ftp - nebo jinak tenhle ftp client vazne nema zadny prakticky duvod pro svou existenci
precetl sis muj prvni prispevek dneska?

0 x
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
ale dyt ja netvrdim, ze je blbost se pripojovat na ftp pres web prohlizec - kolikrat to udela kazdy znas casto aniz by si to uvedomil: proste mas treba nekde link na nejaky soubor pres ftp protokol - to je v naprostem poradku, jen se mi absolutne nezdaji ty porty, vzdyt takhle by to nemohlo fungovat na zadnem ftp serveru, at uz mezi nim a clientskym pc je natahlych pul metru utp, nebo 10 NATu 

0 x
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
fra.iesus píše:ale dyt ja netvrdim, ze je blbost se pripojovat na ftp pres web prohlizec - kolikrat to udela kazdy znas casto aniz by si to uvedomil: proste mas treba nekde link na nejaky soubor pres ftp protokol - to je v naprostem poradku, jen se mi absolutne nezdaji ty porty, vzdyt takhle by to nemohlo fungovat na zadnem ftp serveru, at uz mezi nim a clientskym pc je natahlych pul metru utp, nebo 10 NATu
..no, me to nepis

0 x
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
fra.iesus píše:no tak ted mi to teda vysvetli... mels tam ten to-port=0.65535, nebo jsme se nepochopili?
ehm...mi vysvetli, jak muzu udelat dst-nat na celej rozsah portu..to muzu ten firewall rovnou otevrit celej a pojede to...coz je ale z hlediska bezpecnosti politiky skolacka chyba, nemyslis?

btw, ja si s Tebou napsal par vet, ale co si dobre vzpominam, nic o portech...takze to sis psal asi s nekym jinym

0 x
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák