❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB2011 - WiFi - vyoský ping pri downloade

Návody a problémy s konfigurací.
telleke

Re: RB2011 - WiFi - vyoský ping pri downloade

Příspěvekod telleke » 11 years ago

blazej44800 píše:Pripojené boli asi 3 zariadenia, sieti v okolo s ROS Scannerom som našiel cca. 25.

25 sítí je hodně, 3 zařízení s bůhví jakým signálem a kvalitou spojení... tam prostě lepší latenci nedostaneš. Je to pořád jenom blbá 2,4 wifina.... a jestli je latence 10 nebo 30ms je úplně jedno. V "domácích" podmínkách to vůbec ničemu nevadí.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

no ale furt nevim cemu to vadi, co diky tomu vysokemu pingu škytá a nestiha :)
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

eKrajnak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod eKrajnak » 11 years ago

no ale furt nevim cemu to vadi, co diky tomu vysokemu pingu škytá a nestiha :)

Napr. pri okrajových častiach pokrytia padá video na tablete. Dokonca raz nastala situácia, keď bolo jedo zariadenie na okraji pokrytia a snažilo sa preniesť cez aktuálny rate maximum. Vtedy pripojenie spadlo, a zároveň odpojilo iné zariadenie tiež na wifi. Iba na pár sekúnd, ale sťahovanie súborov to prerušilo. (Aj keď neviem určite, či to mohla spôsobiť latencia alebo nie).

25 sietí myslim aj úplne okrajovo. To neznamená, že na každú sieť by ma aj pripojilo. Bývam v dome, oproti je základná škola. Iba od nej chytám asi 5 wifín na 2,4GHz a to ich majú ešte viac.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

v okrajovem pokryti padne vsecko, to neni nova informace...ja myslim, ze je to nafoukly az moc nez to vypada, proste nechtej aby vse bylo cajk, kdyz mas blby kryti, dokrej druhym routerem, vic ti asi tady nikdo moc nerekne...prijdes mi z kategorie takovych tech pitvalu, co si plati 10M ale beda jak nameri 9,8 ! Sice jede jen www/maily/skype, ale kdyz si to plati, tak to tam chce pokazdy mejt. Velebnosti, du blejt :roll:
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

eKrajnak
Kontaktovat uživatele:

Prepac ale nie. Skype/www/email nie je pre mna vsetko. Programujem, robim webmastra niekolkych webov, mam v prenajme niekolko serverov a zaujimam sa o sietovanie. Od ISP dostavam 25/25mb (vnoci pri mensej agregcii aj 40Mb). Takze nie, nechcem rýpat ak nenamerám 10 alebo 9,8. Chcem proste nastaviť wifi, aby malo čo najlepšiu latenciu a aby som sa s ním viac nemusel zaoberať, stojí mi kvôli nemu robota.
0 x
Študent, programátor, sieťar ... #ccna_certified

Blažej Krajňák

telleke

Příspěvekod telleke » 11 years ago

Takováto latence nemá vůbec nic společného s padáním spojení atd... v ničem to neomezuje, VOIP, video, přenos dat atd pojede stejně ať bude latence 1ms nebo 20ms. Zkus schválně odpojit všechny klienty a nechat připojeného jenom jednoho. Schválně jak se to bude chovat.
0 x

eKrajnak
Kontaktovat uživatele:

To som skúšal úplne na začiatku, router som mohol mať vedľa seba, ale aj na druhej strane domu. Jednoducho:

1) Linka bez záťaže ma stále ping 5-10ms
2) Ak download/upload stúpne nad 20Mbps, tak ping stúpne nad 200ms+
3) Ak nastavím Queue pre Wlan1 (čo je aj tak problém, lebo ho mám v Bridgy a v tom prípade Queue nefunguje) na max. 18Mbps down/up, tak je linka ako tak stabilná, akurát zariadenie s N kartami nevyužijú rýchlosť.

Jediný stav, kedy bola linka priepustná, nad 20Mbps, bez Queue a relatívne nízskou latenciou je, ak zmením AP Bridge na Bridge (vtedy ale pripojím iba 1 zariadenie samozrejme).
0 x

Blažej Krajňák

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 11 years ago

Ale zhruba tých 20 Mbit je maximum toho čo 802.11g zvládne tak sa nečuduj že keď vyťažíš linku na 100% tak ti idú latencie hore .
0 x

Shakal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Shakal » 11 years ago

Blazej,
V pásme 2,4GHz si pri norme 802.11g na strope pri cca 20Mbps, potom latencia letí do výšok (nižšiu latenciu budeš mať na 802.11b, ale prenesieš cca 8Mbps)
Nezabúdaj na to, že:
- taký download ti už vygneruje aj nejaký upload, ktorý musíš preniesť tým istým HD kanálom
- pozrel si si aký datarate, silu signálu,odstup signálu od šumu a CCQ máš pri súčasne pripojených zariadeniach (stačí jedno zariadenie, ktoré nemá tieto parametre a si skončil)?
- anténa s kartou AP vysielajú "silný signál", ktorý je pre zariadenia dostatočne silný, ale to neznamená, že aj tie zariadenia vygenerujú dostatočný signál pre príjem na AP

Čo sa týka tej tvojej konfigurácie, skúsil by som:
vypnúť šifrovanie
Data rates: rate selection - legacy
Advanced: hw. retries 10, Frame lifetime - 5, preamble mode - long
v distance sa zbaviť indoors, vypnúť HT AMPDU priorities, wireless protokol - 802.11
0 x
Robert Haľák, Librenet s.r.o
Internet, IPTV, USSD

eKrajnak
Kontaktovat uživatele:

Shakal píše:Čo sa týka tej tvojej konfigurácie, skúsil by som:
vypnúť šifrovanie
Data rates: rate selection - legacy
Advanced: hw. retries 10, Frame lifetime - 5, preamble mode - long
v distance sa zbaviť indoors, vypnúť HT AMPDU priorities, wireless protokol - 802.11

Vďaka za pokus, skúsil som to, ping je stále na 11ms a skáče iba vyššie; čiže žiadna zmena.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

aha ty snížíš bitovou rychlost a budeš mít menší latenci? hochu hochu. Čim větší rychlost tim menší latence platí vždy.

http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.1 ... escription

tady máš příklad základní latence při rychlostech. Nemůžeš přece mít nižší latenci na menší rychlosti když se delší dobu přenáší stejný množství dat, ne?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

A jedeš na nejvolnějším kanále? Dej frekvency usage a vyber ten s nejmenším provozem
Ack nastav na indoor a vyzkoušej....
0 x

eKrajnak
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:aha ty snížíš bitovou rychlost a budeš mít menší latenci?

Ja nemením rate karty. Ja som iba nastavil Queue na max. 18Mbps up/down. Rate mám stále takmer plný (54 resp. viac u N zariadení).

honzam píše:A jedeš na nejvolnějším kanále?

Áno, to som už skontroloval.
0 x

Blažej Krajňák

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

to bylo na Shakala
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Shakal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Shakal » 11 years ago

Hapi, ano wiki poznáme, ale v reále je to trochu inak a zbytočne sa o tom tuná budeme baviť.
Inak, tvoj názor na takéto niečo:
Obrázek
http://imgupload.sk/viewer.php?file=prcd5okp2vey9guyt0nu.jpg
V tom momente v g-čku neprejde nič na žiadnej frekvencii, s biedov prejde niečo v b-čku

Blažej, skus only-b, akú budeš mať latenciu
0 x
Robert Haľák, Librenet s.r.o
Internet, IPTV, USSD