❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Avast hlásí virus ve Winboxu

Návody a problémy s konfigurací.
pepulis

Re: Avast hlásí virus ve Winboxu

Příspěvekod pepulis » 11 years ago

honzam píše:
pepulis píše:Již několikrát jsem u uživatelů řešil problém právě s Avastem (jak vznikl nedokážu říct, sám ho doma mám a bez problémů):

... klient volá, že se nemůže připojit (nevidí žádný wifi signál) a po připojení UTPcka hlasi síťovka odpojený kabel - červený křížek (kabel je v pořádku, síťovka rovněž) - stačilo odinstalovat Avast a to hlavně avast firewall ndis filter miniport, který byl přidaný ve správci zařízení a najednou všechno v pořádku.

Podobné problémy jsem několikrát řešil. Nyní když si někdo stěžuje na výpadky a přípojku má OK tak se vždy ptám jestli náhodou nemají avast.
Přímo u klientů to většinou řeším odebráním avastu a je po problémech

Souhlas, rovněž se jako první ptám na antivir :-).
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 11 years ago

Je zvlastni, ze me samotnemu se zatim tyhle problemy nestaly - pouzivam na svych PC / noteboocich AVAST i Smart Security od Esetu a nemam problem. Nechapu, jak to ti uzivatele vzdy udelaji, ale udelaji :-).
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

Shakal píše:K preberaným produktom pridám Eset smart security, ten dokaže tiež sietové karty zablokovať, ked sa mu niečo znepáči.

Zdravím,
nejde o to, zda dokáže zablokovat, ale o to, zda je pro to oprávněný důvod. ESET SS používám léta hromadně a ještě jsem problém neměl. Také jeho podpora je nesrovnatelná. Jeden z mála produktů, kde se zaplatit oplatí.
mpcz, 28/02/2014
0 x

jarda.jezek

Příspěvekod jarda.jezek » 11 years ago

aliney píše:
jarda.jezek píše:Řekl bych, že nákaza zřejmě falešná nebyla

Dle ceho tak soudis?

Podle toho, že do restartu byly považovaný za nakažený všechny winboxy (i čerstvě stažené), kdežto po restartu jen ty z disku, kdežto ty stažené už za nakažené považovány nebyly. Zdá se mi tedy možné, že virus tam byl a byl běžící v paměti, přičemž nakazil každý winbox uložený na disk. Jak by se tam ale dostal, nemám tušení, protože winbox jsem minimálně rok na disku nijak neaktualizoval. Nic jiného nakažené nebylo.

Ale možné je i to, že všechno je úplně jinak.
0 x

Rosak

Příspěvekod Rosak » 11 years ago

jarda.jezek píše:Ale možné je i to, že všechno je úplně jinak.

Před a po restartu zkontrolovat čísla verzí aktualizace Avastu a porovnat. V jedné aktualizaci Avastu může být Winbox falešně detekován jako hrozba, v následující aktualizaci to Avasti opraví. Schválně si zkus vyndat z truhly ty dříve detekované Winboxy a uvidíš.
0 x