❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Ruseni siti
A kazdy nazor zde vyrceny. ja zustavam na svem kanale a kolega zatim take o 2 vedle. problem je ten, ze za cas to bude asi vadit nam obema. No tak uvidim casem. Je fakt, ze rustit nekoho je prasecina a tak zatim resim spise kam uhnout. Moudrejsi holt musi vzdycky nakonec ustoupit blbci....
ach jo.

0 x
A cobyste řekli na týpka, který to komerčně dělá tak, že venku vystaví APčka v g-čku, nezajímá ho že přišel později, tvrdí že g-čko ruší méně díky jiné modulaci, ale že to zabírá širší pásmo je mu jedno. My už se taky setkali s tím, že právě tento subjekt, když nás chce naštvat, tak v baráku 20 metrů přes cestů od našeho AP zapne 4 další AP, na kterých prostě nemá jediného usera, za 3 týdny to třeba zase vypnou. Prostě někteří týpci by fakt potřebovali naliskat, když to nejde podobrém ...
-pekr-
-pekr-
0 x
Repkins píše:Je to fakt, rychlokvašených rádobyexpertů je hromada. U nás na vsi kupříkladu takoví "Xperti" na propojení dvou baráků vzdálených od sebe luftem 400m použili 21dBi drátěnou parabolu. Samozřejmě že ten signál je po celé dědině. Docela to nechápu. Mě na kvalitní spoj na tuto vzdálenost stačí 8dBi panelka, přinejhorším 12dBi, když tomu trochu stíní stromy na trase.. Takže zřejmě bude nutno poupravit jednu lidovou moudrost... Původní "Dej blbci moc a vymyslí lejstro" na "Dej blbci Wi-Fi a zaruší pásmo".
Clovek ktery na jakykoliv spoj nasadi panelky je podle me presne tim Xpertem, ono to sice neni viden na druhem konci dediny, ale mezi panelama se vytvori koule silne zaruseneho prostoru kterym projde uplny hovno.
Proto nasazuji na p2p spoje zasadne paraboly a zatlumuji vykon klidne i pod limit aby ten spoj byl co nejuzsi a co nejmin prudil ostatni.
0 x
Zajisté nasazuješ všude plný paraboly a ne drátěný. Panelka aspoň neruší to co je za ní na rozdíl od drááku. Jen dotaz... Ty máš snad na každýho klienta na APčku jednu parabolu??? Abys nerušil ostatní?? Je naprosto běžný použít na APčku všesměrovku nebo sektorovku aby se pokryla větší plocha. Takže je celkem jedno, jestli jako klientskou použiju na krátkou vzdálenost panelku nebo směrovku. Na dálkový spoje samozřejme paraboly.
A pak jseště otázka.. Co ruší víc??? 8dB panelka nebo 24dB drátěná parabola???
0 x
Repkins píše:Zajisté nasazuješ všude plný paraboly a ne drátěný. Panelka aspoň neruší to co je za ní na rozdíl od drááku. Jen dotaz... Ty máš snad na každýho klienta na APčku jednu parabolu??? Abys nerušil ostatní?? Je naprosto běžný použít na APčku všesměrovku nebo sektorovku aby se pokryla větší plocha. Takže je celkem jedno, jestli jako klientskou použiju na krátkou vzdálenost panelku nebo směrovku. Na dálkový spoje samozřejme paraboly.
Psal jsi to k zaruseni p2p spojem, vyjadroval jsem se tudiz k p2p spoji, na p2mp samozrejme sektor.
Pouzivam plny paraboly DCom.
0 x
raven-il píše:Repkins píše:Jo, ty mám taky, tváří se dobře. Jen mě na nich vadí, že do toho čenichu ozařovače prší.
Jakoze tece dovnitr toho tubusu ?
Jojo. Sice nevím kudy, ale nedávno jsem jednu sundával ze stožáru povolil ten tubus a normálně z něj crčela voda. Původně jsem myslel, že to je jen troška, která se dostala mezi parabolu a tubus do té mezery. Ale tekla škvírou z toho tubusu. Očekával bych, že tam bude nacpanej aspoň silikon jak je tomu u antén jiných značek. On je ten tubus přinýtovanej k tomu zadnímu čelu s konektorem dvouma trhacíma nýtkama. A jeden byl zaslepenej a v druhým byla díra. Tak jsem to omotal izolačkou. Uvidím, esli to pomohlo. Možná jsem to měl otočit tou dírkou v nýtku směrem dolů, aby to fungovalo jako odvodňovací otvor. Každopádně voda v anténě si myslím není dobrá věc. Můj dřívější provider to používal jako squělou výmluvu, když jsem mu při dešti volal s dotazem "Proč to opět nejede"?? Lakonická odpověï: "Asi někde nachcalo do antény"

0 x
Repkins píše:raven-il píše:Repkins píše:Jo, ty mám taky, tváří se dobře. Jen mě na nich vadí, že do toho čenichu ozařovače prší.
Jakoze tece dovnitr toho tubusu ?
Jojo. Sice nevím kudy, ale nedávno jsem jednu sundával ze stožáru povolil ten tubus a normálně z něj crčela voda. Původně jsem myslel, že to je jen troška, která se dostala mezi parabolu a tubus do té mezery. Ale tekla škvírou z toho tubusu. Očekával bych, že tam bude nacpanej aspoň silikon jak je tomu u antén jiných značek. On je ten tubus přinýtovanej k tomu zadnímu čelu s konektorem dvouma trhacíma nýtkama. A jeden byl zaslepenej a v druhým byla díra. Tak jsem to omotal izolačkou. Uvidím, esli to pomohlo. Možná jsem to měl otočit tou dírkou v nýtku směrem dolů, aby to fungovalo jako odvodňovací otvor. Každopádně voda v anténě si myslím není dobrá věc. Můj dřívější provider to používal jako squělou výmluvu, když jsem mu při dešti volal s dotazem "Proč to opět nejede"?? Lakonická odpověï: "Asi někde nachcalo do antény"
Tak to je hned jdu zprudit.
0 x